Annonce
Struer

B&O sætter "Gården" til salg

Det prisbelønnede byggeri til cirka 70 millioner kroner, som blev indviet i 1998, bliver nu sat til salg. Arkivfoto: Morten Stricker.

B&O har samlet de resterende cirka 550 medarbejdere i Struer i et nyt innovationscenter og på aluminiumsfabrikken. Den markante og prisbelønnede hovedbygning ud mod Vinderupvej står tom og klar til at blive sat til salg

Struer: Bang & Olufsen har tømt den markante hovedbygning, som er det første, man møder ved indkørslen til Struer fra øst, for medarbejdere.

- De sidste fra finans, it og administration flyttede over i det nye innovationscenter i den tidligere fabrik 4 i løbet af december, forklarer den administrerende direktør på B&O, Henrik Clausen.

Alle de resterende B&O-medarbejdere i Struer er dermed samlet i de tidligere fabriksbygninger, hvor der stadigvæk er cirka 250 ansatte i aluminiumsproduktionen på fabrik 5 og cirka 300 ansatte under samme tag i nye Innovation Lab.

Alle de øvrige bygninger er nu rømmet.

Det første skridt blev taget, da den oprindelige hovedbygning på Peter Bangs Vej blev solgt fra og overtaget af Struer Kommune, som er i fuld gang med at planlægge, hvordan bygningerne skal indrettes, så der bliver plads til både borgerservice, jobcenter og alle de øvrige centre, som har direkte kontakt med borgerne.

Det skete, da medarbejderne fra B&Os udvikllingsafdeling rykkede ind i det nye Innovation Lab som de første, og den oprindelige hovedbygning kom til at stå tom.

Det samme gjorde en større fabriksbygning i forlængelse af den tidligere hovedbygning, og her er der nu blev plads til det nye Sound Hub, hvor det er håbet at kunne få både iværksættere og eksisterende virksomheder med kompetencer inden for lyd og akustik til at slå rødder.

- Det begynder at hænge sammen, mener den administrerende direktør på B&O, Henrik Clausen.

Annonce

De sidste fra finans, it og administration flyttede over i det nye innovationscenter i den tidligere fabrik 4 i løbet af december.

Henrik Clausen, administrerende direktør, Bang & Olufsen, Struer

"Gården"

Bygherre: Bang & OlufsenArkitekt: Jan Søndergaard, KHR Arkitekter, København

Opført: 1997-1998

Areal: 5.500 kvadratmeter

Anlægssum: 70 millioner kroner

Hædringer: Nomineret til mies Van der Rohe Prisen 1999, tildelt Red Dot Awards 2002, Dupont Benedictus Award Honorable Mentions 2003

Kilde: www.khr.dk

Den administrerende direktør på B&O, Henrik Clausen, må konstatere, at der ikke længere er behov for de mange kvadratmeter i den markante hovedbygning ud mod Vinderupvej. Arkivfoto: Morten Stricker

Sans for finesserne

Indtil videre er der ingen, der ved, hvad der kommer til at ske på "Gården" ved Vinderupvej, og bygningen er heller ikke sat til salg.

- Det er en proces, vi vil sætte i gang, fortæller Henrik Clausen, efter at det er kommet frem som en klar målsætning i regnskabet, som blev offentliggjort tirsdag morgen.

Prisen er altså ukendt. Men har du brug for lidt ekstra kvadratmeter og mod på at udfylde tomrummet, som er opstået i Bang & Olufsens prisbelønnede bygning, skulle der være mulighed for at komme med et bud.

Den nye hovedbygning, som man stadigvæk godt kan tillade sig at kalde byggeriet, blev indviet i 1998.

Arkitekten, Jan Søndergaard fra KHR Arkitekterne i København, gjorde meget ud af sine referencer til det oprindelige vestjyske byggeri af de trelængede gårde med soklerne solidt forankret i den vestjyske muld.

Bygningen skulle være både markant og synlig, samtidig med at han fik den yderste fløj til at svæve over landskabet med selve bygningen placeret på en række søjler, så der stadigvæk var frit udsyn ind under bygningen og ud over vandet.

Dette kunne i sig selv give opmærksomhed, og bygningsmaterialerne blev også udvalgt med sans for finesserne, så de kom til at afspejle alt det, B&O står for i form af både kvalitet og design.

Der blev ikke sparet på detaljerne i det markante byggeri til cirka 70 millioner kroner.

I dag er der bare ikke længere behov for de mange kvadratmeter og de åbne arealer med masser af luft og glasfacader ud mod de græssende får på markerne ud mod Vinderupvej.

- Det er meget mere interessant, hvad der sker på det nye Innovation Lab, mener Henrik Clausen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Mette F: Østdanmark skal betale mere for et land i balance

Leder For abonnenter

Den bedste vaccination

75 år er lang tid. Det er en menneskealder - og mere skal der måske ikke til, for at glemslen om Holocausts rædsler slår igennem. I går var det 75 år siden, at russiske soldater befriede Auschwitz, og ingen længere kunne benægte det vanvid og massemord, som tyskerne havde sat i system på Europas jøder. I dag ser vi over hele Europa desværre nye angreb på jøder. Vi har set det senest i Danmark, hvor en jødisk kirkegård i Randers er blevet vandaliseret, og hvor jødiske medborgere har fået sat gule stjerner på deres postkasser. Der er naturligvis langt fra manglende respekt og hærværk fra historieløse højreradikale til nye koncentrationslejre. Men den antisemitisme, som man skulle tro, verden for evigt var blevet vaccineret mod med Anden Verdenskrig, trives desværre stadig. Det gør den i Danmark, og det gør den ude i verden. I et indlæg i nyhedsmagasinet Der Spiegel advarer den tyske udenrigsminister, Heiko Maas, ligefrem om, at fornærmelser og angreb på jøder er blevet dagligdags forekommende, og at næsten hver anden jøde i Tyskland har overvejet at forlade landet. Truslen mod den jødiske befolkning kommer mange steder fra. Den kommer fra højreradikale, den kommer fra muslimer, og den er sågar tidligere også set komme fra venstrefløjen, hvor man har sympatiseret med og økonomisk støttet grupperinger, der mest af alt ønskede staten Israel opløst. I alt seks millioner jøder blev myrdet under Anden Verdenskrig. Langt de fleste i udryddelseslejre som Auschwitz, der lå i det sydlige Polen. Og når antisemitismen viser sit grimme ansigt igen, så er det ikke kun et problem for den jødiske befolkning. Den er vores alles problem. Den viser, at vi ikke lært en dyt af historien, at vi stadig er nødt til at minde om rædslerne fra koncentrationslejrene, og hvad galoperende vanvid kan føre til. 75-året for befrielsen af Auschwitz og enden på Holocaust er en glimrende lejlighed til at genfortælle historien - og minde hinanden om, at den bedste vaccination mod gentagelse af fortidens dumheder og den stigende antisemitisme er at huske fortiden.

Annonce