Annonce
Holstebro

Nu gider han ikke længere: Formand for Nordeuropas største håndboldstævne er træt af Holstebro Kommune

Holstebro Cup sætter igen i år rekord, når det gælder antal deltagere. En stribe hold må gå forgæves. De frivillige, der bruger hele deres påske på stævnet, savner anerkendelse for deres arbejde. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Formanden for Holstebro Cup, Karsten Marcussen, er godt og grundig træt af Holstebro Kommune, som han føler er en modspiller frem for en samarbejdspartner. Hans egen flamme er brændt ud efter 25 år som frivillig i spidsen for Nordeuropas største håndboldstævne.

Holstebro: Om små to måneder invaderer et rekordtstort antal håndboldspillere og ledere Holstebro for at afvikle Holstebro Cup.

De mange gladere spillere og tilfredse ledere gør formanden for påskestævnet, Karsten Marcussen glad og stolt. Det giver nye vitaminer til at fortsætte det frivillige arbejde. Til gengæld er han mere end almindelig træt af den modstand og modvilje, som han møder fra Holstebro Kommune.

- Jeg er så træt af at løbe spidsrod 15 steder på Holstebro Kommune for at få et svar eller en hjælpende hånd. Jeg troede, at Holstebro Kommune var en samarbejdspartner, der var interesseret i at have Nordeuropas største håndboldstævne, men jeg oplever dem langt mere som en modspiller, der tager Holstebro Cup for givet. De spænder mere ben, end de hjælper, lyder den klare tale fra Karsten Marcussen.

Han beder ikke om tilskud eller flere penge til Holstebro Cup - men på forståelse og velvilje, så det er lettere og sjovere at være frivillig.

- Holstebro Kommune gør, hvad de kan for at slukke flammen på en ildsjæl. Jeg orker ikke flere kampe om små ting, siger han.

Han har meddelt bestyrelsen i Holstebro Cup, at dette års påskecup bliver hans sidste.

- Det er definitivt denne gang. Det er 100 procent sikkert. Jeg har taget min tørn. Jeg har været med i 30 år, heraf 25 år som formand. Jeg har kun haft gode oplevelser, men det kunne godt være, at flammen havde brændt lidt længere, hvis der ikke havde været så meget modstand, siger formanden, der er glad for at aflevere Holstebro Cup i topform med rekordmange deltagere.

Annonce

Jeg troede, at Holstebro Kommune var en samarbejdspartner, der var interesseret i at have Nordeuropas største håndboldstævne, men jeg oplever dem langt mere som en modspiller, der tager Holstebro Cup for givet. De spænder mere ben, end de hjælper.

Karsten Marcussen, formand for Holstebro Cup.

Skole-problemer

Et stort og tilbagevendende problem er samarbejdet med de kommunale skoler.

- Det fungerer gnidningsfrit med VIA, UCH og gymnasiet. Her kan vi få nøglerne i god tid, så vi kan komme i gang. Men når det drejer sig om de kommunale skoler, kan vi først få nøglen dagen før på et bestemt tidspunkt. Vi oplever hele tiden begrænsninger, så må vi ikke det, og så kan det ikke lade sig gøre, siger Karsten Marcussen, der er træt af at betale til pedellerne rundt om på skolerne, når det er så så svært at samarbejde.

Han frygter, at de voksende problemer kan få alvorlige konsekvenser for håndboldstævnet.

- Vi er en fast stab af 19 frivillige personer, der bruger hele påskeugen på Holstebro Cup. Der er ingen af dem, der har børn, der spiller håndbold i klubben længere. Jeg frygter, at det kan smuldre i løbet af et par år. Hvis flere af dem stopper, så trækker det flere med, siger Karsten Marcussen, der bestemt ikke ønsker, at de skal gå sådan.

- Folk bruger deres ferie på det, og det gider de ikke, hvis der er så meget bøvl, siger Karsten Marcussen, der i høj grad efterlyser anerkendelse af det store arbejde.

- Holstebro Cup bliver efterhånden taget som en selvfølge. Der er i høj grad brug for mere anerkendelse. Kommunen har travlt med at sige tak, hvis en forening laver et weekendstævne for 800 deltagere, mens det glemmer dem, der gør det år efter år og skaffer mange folk til byen i påsken, siger han.

Klar til handling

Den hårde kritik kommer bag på formanden for Holstebro Kommunes kultur- og fritidsudvalg Lene Dybdal (S).

- Det er helt nyt for mig. Jeg kender Holstebro Cup som et meget velfungerende stævne. Det er helt klart noget, vi skal have kigget på. Det skal fungere langt mere smidigt. Når det kommer til lån af skoler, skal vi vi i hvert fald på højde med erhvervsskolerne. Det skal vi have taget fat i med det samme, siger udvalgsformanden og fortsætter:

- Vi er meget taknemmelige for den indsats, der bliver leveret af de frivillige. Det er fantastisk, at der bliver sat rekord med antal deltagere igen i år. Som kommune skal vi gøre det attraktivt at frivillig.

Karsten Marcussen er godt og grundig træt af samarbejdet med Holstebro Kommune. Han har valgt at stoppe efter 25 år som formand. Foto: Johan Gadegaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Øjenåbner: Håndtryk var så vigtigt

Landet over er kommunerne ved at gennemføre de Grundlovsceremonier, man nu skal, for at udlændinge kan blive danske statsborgere. En del af ceremonien er det meget omtalte håndtryk, som har fyldt rigtigt meget. Ikke mindst det jo synliggør, at nogle gerne vil være danskere, men de alligevel ikke er så meget danske, at de vil give håndtryk til en person af det modsatte køn. Undertegnede har derfor hidtil opfattet denne ceremoni som noget symbol-politik, som vi egentlig godt kunne være foruden, da det kun er med til at tydeliggøre de kulturelle og religiøse forskelle, der også er i vort eget samfund. Det var så derfor noget af en øjenåbner at være med til den første Grundlovceremoni på rådhuset i Lemvig, hvor en ukrainsk statsborger ville være dansker efter 16 år i et land, som han vil bo i resten af sine dage og gerne vil være en rigtig del af. Der blev givet håndtryk. Et fast et af slagsen. Og under den efterfølgende hyggesnak med et glas mellem de officielle deltagere og ukraineren og hans fraskilte hustru, så lagde de to ukrainere megen vægt på, at det var en stor oplevelse for dem at være med til denne ceremoni, og ikke mindst håndtrykket var vigtigt for dem. - Det gør, at vi føler, vi bliver personligt modtaget i Danmark, og vi ikke blot får et stykke upersonligt papir. Det her gør, at vi føler os rigtigt velkomne. Det var så noget helt andet end det skriveri, der hidtil har været om det håndtryk. Det blev altså opfattet som noget rigtigt godt og var et vigtigt symbol. Ikke på forskelle, men på ligeværdighed og en velkomst. Og hvorfor blev den fraskilte hustru så ikke også dansker, selv om hun talte stort set perfekt dansk? Hun havde holdninger til blandt andet de goder, det danske demokrati giver. Hun kunne udtrykke, at demokrati er så naturligt for danskerne, at mange slet ikke opfatter, at det er noget, man skal kæmpe for andre steder i verden - også i hendes hjemland. Ændring af regler har gjort, at da hun var under uddannelse for at være en del af det danske samfund, kunne hun ikke leve op til kravene om fuldtidsarbejde i en ubrudt årrække. Så nu må hun vente i mindst tre år yderligere, før hun kan blive dansker. Regler er somme tider for firkantede.

Holstebro

Unge bakker op om Bronxparty

Annonce