Annonce
Struer

Børns Vilkår om ventetid i Struer: Det her er bekymrende

Børns Vilkår er bekymret over den lange ventetid hos PPR i Struer. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Interesseorganisationen kender ikke umiddelbart til andre steder, hvor man har ét års ventetid på en psykologisk udredning, hvilket aktuelt er tilfældet i Struer.

Struer: - Jeg blev overrasket.

Sådan lyder den første reaktion på, at der lige nu er 12 måneders ventetid på en psykologisk udredning hos PPR i Struer Kommune, hvis man spørger hos interesseorganisationen Børns Vilkår.

- Vi har erfaring med, at der kan gå tre til fire måneder og nogle steder seks, men vi er ikke tidligere stødt på 12 måneders ventetid på en PPV (Pædagogisk Psykologisk Vurdering, red.), fortæller Maria Schifter.

Hun er teamleder i bisidderafdelingen i Børns Vilkår og forklarer, at ventetiden kan have flere forskellige konsekvenser alt efter, hvor det pågældende barn er i processen.

- Det her kan have betydning for, at barnet kommer i øget mistrivsel, fordi det trækker ud, forklarer Maria Schifter.

En mistrivsel, barnet formentlig vil tage med sig hjem fra skole, fordi barnet ikke bliver mødt med det, det har behov for.

Annonce

Rammer familien

- Barnet vil kunne få svært ved at modtage læring, skabe relationer til kammerater og i det hele taget sidde i klassesammenhænge, siger Maria Schifter.

Det vil ifølge Børns Vilkår nogle gange ende med at gå ud over familielivet - og nogle gange i så svær en grad, at kommunen må sætte ind med andre foranstaltninger for at kompensere, mens familien venter.

- Når børn mistrives, og man kan se, at der er behov for en indsats, er der som regel allerede gået noget tid. Derfor er det bekymrende, at der kan gå op til 12 måneder, før barnet bliver vurderet. Barnet har behov for rettidig hjælp, siger Maria Schifter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det er utroligt...

Vi kunne læse her i bladet i lørdags, at fremtiden for et af de absolut allerstørste sportsarrangementer i hele landsdelen, Holstebro Cup, som afvikles hver påske, er i farezonen for ikke at kunne fortsætte. Ikke fordi der ikke er deltagere, som vil tage til Holstebro i påsken for at spille håndbold. Det vil de gerne, og det bidrager naturligvis til omsætning og markedsføring af byen, at der kommer så mange udøvere, ledere og forældre. Formanden for Holstebro Cup, Karsten Marcussen, har stået i spidsen for arrangementet i årevis, og han har i lige så mange år haft stor opbakning fra en række frivillige, der gør det af lyst og ikke fordi, de selv har børn eller anden personlig interesse i arrangementet. Selvfølgelig får de en personlig oplevelse ud af at være sammen med så mange glade mennesker, men man gør det også, fordi det er vigtigt for en by at have et stort arrangement som Holstebro Cup. Men formanden stopper, når denne udgave er klaret. Og han kan frygte, der er flere af de frivillige, der benytter lejligheden til det samme. Begrundelsen er, at det er blevet et bøvl med samarbejdet med kommunen, og formanden opfatter det som direkte benspænd, når det er særdeles vanskeligt at få praktiske ting til at gå op, og der ingen velvillighed er fra kommunens side. Det er fortrinsvis adgangen til skolerne, hvor der indkvarteres deltagere, der er problemet, og i modsætning til de kommunale skoler, så er der ingen problemer med professionskolerne, gymnasiet med videre. I samme avis beklager udvalgsformanden det, og nu skal tonen have en anden lyd. Det må vi så se, om den får. Men det kan jo ikke være rigtigt, at der skal en formands-afgang og en forsideartikel i det lokale dagblad til, før man opfatter alvoren hos kommunen. En kommune bør forkæle frivilliges initiativer og arbejdslyst, når det drejer sig om sådanne arrangementer, som helt klart er i kommunens store interesse, der bliver arrangeret. Det er ingen naturlov - slet ikke i dag, at der er frivillige, der vil gøre sådan et stort stykke uegennyttigt arbejde, så derfor kan det undre, at der skal så stort et brag til, før man vågner op og aflyser alle benspænd for at erstatte dem med skulderklap og "medvind på alle cykelstier". Hvis det altså sker...

Annonce