Annonce
Struer

Børns Vilkår om ventetid i Struer: Det her er bekymrende

Børns Vilkår er bekymret over den lange ventetid hos PPR i Struer. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Interesseorganisationen kender ikke umiddelbart til andre steder, hvor man har ét års ventetid på en psykologisk udredning, hvilket aktuelt er tilfældet i Struer.

Struer: - Jeg blev overrasket.

Sådan lyder den første reaktion på, at der lige nu er 12 måneders ventetid på en psykologisk udredning hos PPR i Struer Kommune, hvis man spørger hos interesseorganisationen Børns Vilkår.

- Vi har erfaring med, at der kan gå tre til fire måneder og nogle steder seks, men vi er ikke tidligere stødt på 12 måneders ventetid på en PPV (Pædagogisk Psykologisk Vurdering, red.), fortæller Maria Schifter.

Hun er teamleder i bisidderafdelingen i Børns Vilkår og forklarer, at ventetiden kan have flere forskellige konsekvenser alt efter, hvor det pågældende barn er i processen.

- Det her kan have betydning for, at barnet kommer i øget mistrivsel, fordi det trækker ud, forklarer Maria Schifter.

En mistrivsel, barnet formentlig vil tage med sig hjem fra skole, fordi barnet ikke bliver mødt med det, det har behov for.

Annonce

Rammer familien

- Barnet vil kunne få svært ved at modtage læring, skabe relationer til kammerater og i det hele taget sidde i klassesammenhænge, siger Maria Schifter.

Det vil ifølge Børns Vilkår nogle gange ende med at gå ud over familielivet - og nogle gange i så svær en grad, at kommunen må sætte ind med andre foranstaltninger for at kompensere, mens familien venter.

- Når børn mistrives, og man kan se, at der er behov for en indsats, er der som regel allerede gået noget tid. Derfor er det bekymrende, at der kan gå op til 12 måneder, før barnet bliver vurderet. Barnet har behov for rettidig hjælp, siger Maria Schifter.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det er bare kaos

Nu nærmer tiden sig, hvor de skal til at findes en afgørelse på Brexit i Storbritannien, og man kan jo kun konstatere, at der stort set er kaos i det politiske system i det britiske parlament. Sjældent har en parlamentarisk uoverskuelig situation været udstillet så tydeligt, som det sker i øjeblikket, og det kan godt være, at debatterne i Underhuset er særdeles underholdende. Men konstruktive er de under ingen omstændigheder, og der er tilsyneladende ingen, der føler et ansvar for at finde en demokratisk afgørelse. Det kunne hænge sammen med det valgsystem med kun én vinder i hver valgkreds, som man praktiserer i det britiske, og det gør, at der er kold luft mellem partier og kandidater. Det er i en en sådan situation, man priser sig lykkelig for det danske demokrati, hvor vi da kan komme ud for meget, der giver politiker-lede. Men der findes som regel altid en forhandling og en løsning. Her hjælper det, at der er en god tone mellem politikere og partier, så selv om tonen kan - og skal - være skarp, så er der respekt for hinandens synspunkter, og der er venskaber på tværs af partiskel. Ja, det siges jo, at de værste politiske fjender, man har, de kommer fra ens eget parti, fordi man kæmper om de interne positioner. Det har vi jo været vidner til her efter valget, når vi lige kigger på Venstre. Det vigtige for Danmark og EU er, at det britiske kaos ikke breder sig til kontinentet. Så længe briterne ikke kan blive enige, så er det vel ok at udskyde Brexit endnu en gang. Men det er ikke en sjov situation for danske virksomheder og ikke mindst fiskere, at vi stå i denne situation, hvor man nødvendigvis må forberede sig på noget, man ikke ved, hvor ender. Som du kunne læse i vores søndagsavis, så er den helt gal for fiskerne, da de om få uger kan være forment adgang til britiske farvande, hvor en stor del af fiskeriet foregår. Det giver kamp om de resterende fiskepladser og indtægtsnedgang.

Annonce