Annonce
Struer

Børnene skyder festen i gang

Elisabeth Gjerluff giver koncert og få alle børnene med, når hun kommer til Struer 20. januar. Foto: Scanpix

Opvisning og børnesang på Rådhuspladsen og fakkeloptog til kirken, hvor der er koncert med Elisabeth Gjerluff.

Annonce

Struer: 20 januar får tusindvis af børn i alderen 5-12 år mulighed for at fejre åbningen af Aarhus 2017 som Europæisk Kulturhovedstad med sang og dans.

Det sker under temaet "Ønskelandet", og overalt i Region Midtjylland vil børnene synge en sang, som er skrevet til lejligheden af Alberte Winding.

- Børn og unge har en helt særlig plads på programmet for Aarhus 2017, og det markerer vi med en enestående åbning for børn, hvor de kan slippe kroppen og fantasien løs i fantastiske fortællinger og magiske møder, som lægger sporene til fremtiden, siger administrerende direktør for Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017 Rebecca Mathews.

I Struer vil arrangørerne fra Struer Bibliotek, Struer Kirke, musikskolen og Aarhus 2017 udnytte at vi bor i en by med smuk natur, frisk vind og status som Lydens By ved at fremstille vindharper, som skal spille sød musik i byens træer.

"Ønskelandet" bliver illustreret med børns drømme og ønsker, som de vil få dem beskrevet ved at tegne på både kugler og på plader af plexiglas, som også bliver hængt op i træerne.

Annonce

Plads til 700 i kirken

Det hele starter fredag den 20. januar på Rådhuspladsen fra klokken 15.30, og Kvickly har lovet at stå klar med godteposer til de første 200 børn, der dukker op.

Åbningstalen bliver holdt af borgmester Mads Jakobsen (V) klokken 16, og alle børnene, der har været med i projektet vil så synge Albertes sang, og Struer Sportsdanserforening stiller med et hold, som vil give en lille opvisning, som en del af hele den store børneåbning.

Derefter er der arrangeret fakkeloptog med knæklys fra Rådhuspladsen og op til Struer Kirke, hvor der er plads til cirka 700 personer under en børnekoncert med Elisabeth Gjerulf, som blandt andet er kendt for sine Rosa-sange til Lille Nørd og Rouladegade.

Det lidt ældre publkum vil huske hende som forsanger i bandet Voxpop i starten af 1980erne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce