Annonce
Lemvig

Børnehave ramt af corona: Medarbejder testet positiv

Genrefoto/arkiv: Scanpix/Claus Bech
Indtil nu er Lemvig Kommunes henved 1500 ansatte gået ram forbi. Men onsdag blev den første medarbejder konstateret positiv med covid-19.

Lemvig: En ansat ved børnehaven i Nørre Nissum Skole- og Børneunivers er konstateret smittet med Covid-19.

Det oplyser Lemvig Kommune på sin Facebookside.

- Det er den første medarbejder, vi har, som er smittet med Covid-19. Vi har tidligere haft nogen, som er sendt hjem til test, men indtil nu har alle været negative, siger kommunaldirektør Lars Keld Hansen.

Annonce

- Når man ser på, at der har været covid-19 i samfundet gennem flere måneder, så måtte det jo også på et tidspunkt komme til at ramme blandt en medarbejder i Lemvig Kommune, tilføjer kommunaldirektøren.

Lemvig Kommune beskæftiger cirka 1500 medarbejdere.

Èn stue sendt hjem

Den pågældende medarbejder oplevede symptomer, og fik onsdag svar på testen, som altså viste sig at være positiv.


Det er den første medarbejder, vi har, som er smittet med Covid-19. Vi har tidligere haft nogen, som er sendt hjem til test, men indtil nu har alle været negative.

Lars Keld Hansen, kommunaldirektør.


Ledelsen har i samråd med sundhedsplejen og Styrelsen for Patientsikkerhed besluttet at sende en hel stue hjem - både børn og personale. De hjemsendte børn skal enten blive hjemme i syv dage eller lade sig teste og kunne fremvise én negativ test, før de må møde i børnehave igen.

Omkring 15 børnehavebørn fra den stue, den smittede medarbejder arbejdede på, er sendt hjem. Det gælder også tre andre medarbejdere, der har været i tæt kontakt med den nu smittede.

Annonce

Skole og børnehave adskilt

Alle øvrige børn og personale kan møde ind, som de plejer torsdag.

"Nørre Nissum Skole- og Børneunivers er én institution, men umiddelbart er der ikke daglig fysisk kontakt mellem personale og børnene i skole og dagtilbud, oplyser kommunen.

Anbefalingerne fra Styrelsen for Patientsikkerhed samt retningslinjerne fra Sundhedsstyrelsen følges nøje, og opsporing af nære kontakter iværksat. Alle forældre med børn i enten vuggestuen, børnehaven eller skolen er informeret om tilfældet af smitte blandt personalet.

Lemvig Kommune har haft fem nye smitte-tilfælde de seneste syv dage, hvilket svarer til en incidens på 25 bekræftede tilfælde per 100.000 borgere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce