Annonce
Holstebro

Børn var med til snoreklipning: Nye multibaner skal give dem flere muligheder

Børn var der mange af til indvielsen, og de kunne ikke nære sig - de skulle lige ned og mærke på græsset på de nye multibaner. Foto: Morten Stricker

Efter flere forsinkelser blev de to nye multibaner mellem Idom-Råsted Skole og Plexus indviet fredag. Det mødte stor begejstring fra børn, frivillige og forældre.

Idom-Råsted: - Idom-Råsted længe leve, råber skoleleder Morten Mikkelsen.

- Hurra! Hurra! Hurra, lyder det fra omkring 160 mennesker, der alle står samlet omkring den ene af de to nye multibaner, som Idom-Råsted Skole fredag kunne indvie.

Banerne har været undervejs siden foråret sidste år og er finansieret af et tilskud fra de grønne vindmøllemidler og hundredvis af frivillige timer.

Egentlig var planen, at banerne skulle have været åbnet inden sommerferien, men på grund af en forsinkelse i levering af redskaber, blev indvielsen udskudt. Som undskyldning for forsinkelsen har leverandørerne til gengæld kompenseret med et borde-bænke sæt.

For Dennis Thiesen, formand Idom-Råsted borgerforening, var denne dag længe ventet.

- Det er rigtig, rigtig godt. De giver både et løft til børnene og også til området som helhed, siger han.

Den holdning deler skoleleder af Idom-Råsted Skole, Morten Mikkelsen.

- De betyder alt i forhold til de udfoldelsesmuligheder, børnene har. Men selve projektet og processen betyder også noget - det er rigtig mange frivillige kræfter, der mødes på tværs om det her, siger han.

Annonce

De betyder alt i forhold til de udfoldelsesmuligheder, som børnene har. Men selve projektet og processen betyder også noget - det er rigtig mange frivillige kræfter, der mødes på tværs om det her

Morten Mikkelsen, skoleleder, Idom-Råsted Skole
De vigtigste i projektet - nemlig børnene - blev kaldt helt op til snoren af skolelederen, inden Bibi Mundbjerg (V) fra Børne- og Familieudvalget klippede den over. Foto: Morten Stricker

Stopper ikke her

Og mulighederne er mange. Indtil videre er der opstillet basketballnet samt fodbold/håndboldnet på de to baner, men skolelederen fortæller, at der er støbt til, at der også kan komme volleyballnet op i fremtiden. De mange nye muligheder skaber også glæde hos forældrene.

- Vi har som forældre kunnet se, at der ikke var de store muligheder for leg tidligere. Men nu er det lige pludselig blevet attraktivt at komme udenfor i frikvartererne, siger Rasmus Valentin Christensen, der er far til Asger i anden klasse.

Banerne er også et hit hos børnene, blandt andet hos Luca Venø på ni år, der mest af alt kommer til at bruge banerne til fodbold.

- Det er godt, siger han, mens han spiser en indvielsespølse.

I sin tale løftede skoleleder Morten Mikkelsen sløret for, hvad det næste projekt i området kan blive - nemlig skolens legeplads.

- Vi vil stå sammen og løfte processen på samme måde, som vi gjorde her - men mere vil jeg ikke sige endnu, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce