Annonce
Holstebro

Børn og voksne på gaden for flere pædagoger

- Jeg vil blive skuffet, hvis vi ikke har minimumsnormeringer i løbet af fem år. Jeg tror, at det er gået op for politikerne, at forældrene er en gruppe mennesker, som man er nødt til at lytte til. Foto: Johan Gadegaard
- Jeg ved ikke, om vi ser minimumsnormeringer i år. - Men i løbet af fem år, er jeg sikker på, at de er der, siger arrangør af forældredemonstration.

Holstebro: Omkring 150 forældre og børn gik søndag på gaden i Holstebro for at gøre politikerne opmærksomme på deres krav om, at der skal være minimumsnormeringer i landets daginstitutioner.

En af dem var Lisbeth Vestergaard Lauridsen fra Mejrup, der i april var med til at lave en lignende demonstration, hvor flere hundrede forældre deltog.

- Jeg synes, at vi er kommet meget langt. Det har vundet gehør langt ind i det politiske liv, og jeg vil blive skuffet, hvis vi ikke ser markante forbedringer efter et valg, siger Lisbeth Vestergaard Lauridsen.

Om det bliver minimumsnormeringer allerede i år - efter den næste finanslov - håber hun på:

- Men det kan godt være, at det tager længere tid. Jeg vil blive skuffet, hvis vi ikke har minimumsnormeringer i løbet af fem år. Jeg tror, at det er gået op for politikerne, at forældrene er en gruppe mennesker, som man er nødt til at lytte til. De her krav forsvinder jo ikke, fordi valget er forbi på onsdag. Og jeg kan love for, at vi er klar til at fortsætte kampen, hvis der ikke sker noget efter valget, siger Lisbeth Vestergaard Lauridsen.

Men er det ikke lidt tyndt kun at fokusere på én ting. Det gode børneliv handler vel om mere end kun antallet af pædagoger?

- Det handler om rigtig mange ting. Minimumsnormeringer er bare en af tingene. Men når jeg ser på valgkampen, så er der to ting, der for alvor har kunnet flytte stemmer. Miljøet og børnene. Det, synes jeg, at politikerne skal tage alvorligt.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
HB

HB hentede tredje udesejr i træk

Leder For abonnenter

Lad nu bare forældrene være forældre på deres måde

Ingen ferieuge uden historier i medierne, som til hverdag næppe havde fået stor opmærksomhed. Nogle kalder det lidt nedladende agurketids-historier, men ofte kaster den slags ret interessante ting af sig. Og ofte giver ferie hos politikere og embedsmænd mulighed for at fortælle noget om helt almindelige mennesker. Det er som udgangspunkt positivt. Denne efterårsferies store historie uden stor relevans er historien om forældre, der ønsker at få deres børns skolefoto manipuleret. Ikke mindst harmen over disse forældre og den massive afstandtagen til redigering af virkeligheden har fyldt meget. Meningsdannere og politikere - og mange andre - har med glæde delt deres egne gulnede skolefotos på sociale medier. Ledsaget af mere eller mindre harmdirrende kommentarer om nutidens forældres forkvaklede syn på udseendet. Det er en automatredaktion, og den er ærligt talt kedelig. Det er også helt ligetil at lange ud efter forældregenerationen og dennes tilgang til børn og opdragelse. For den er unægtelig anderledes end den forriges. For slet ikke at tale om forskellen, hvis vi går to generationer tilbage. Vi kan hurtigt blive enige om, at børn skal have lov at være børn, og at vi skal passe på med, hvor store krav om perfektion, vi flasker dem op med. Men udviklingen giver altså nye muligheder, som de unge ser som noget helt naturligt. Til hverdag er der digitale filtre på billederne, så det hele tager sig lidt bedre ud. Og selv måske skal være en af de rigtig gode dage, hvis vi i virkeligheden skal leve op til udseendet på billedet, foretrækker vi helt naturligt den pæne udgave, når vi viser os frem. Hvorfor skulle det være anderledes for børnene? Hvor langt skal man alternativt gå for at sikre autenticitet i billederne? Skal det tages om, hvis øjnene er halvt lukkede? Skolefotoet er i sig selv ret ligegyldigt for samfundet. Men historien er interessant, fordi den siger noget om os. Og det gør reaktionerne i høj grad også. Børnene skal have lov at være børn, ja. Men skal forældrene ikke også have lov til at være forældre på den måde, de nu finder rigtigt?

Erhverv

Frygt for skadedyr lukker Netto

Annonce