Annonce
Holstebro

Børn og voksne på gaden for flere pædagoger

- Jeg vil blive skuffet, hvis vi ikke har minimumsnormeringer i løbet af fem år. Jeg tror, at det er gået op for politikerne, at forældrene er en gruppe mennesker, som man er nødt til at lytte til. Foto: Johan Gadegaard
- Jeg ved ikke, om vi ser minimumsnormeringer i år. - Men i løbet af fem år, er jeg sikker på, at de er der, siger arrangør af forældredemonstration.

Holstebro: Omkring 150 forældre og børn gik søndag på gaden i Holstebro for at gøre politikerne opmærksomme på deres krav om, at der skal være minimumsnormeringer i landets daginstitutioner.

En af dem var Lisbeth Vestergaard Lauridsen fra Mejrup, der i april var med til at lave en lignende demonstration, hvor flere hundrede forældre deltog.

- Jeg synes, at vi er kommet meget langt. Det har vundet gehør langt ind i det politiske liv, og jeg vil blive skuffet, hvis vi ikke ser markante forbedringer efter et valg, siger Lisbeth Vestergaard Lauridsen.

Om det bliver minimumsnormeringer allerede i år - efter den næste finanslov - håber hun på:

- Men det kan godt være, at det tager længere tid. Jeg vil blive skuffet, hvis vi ikke har minimumsnormeringer i løbet af fem år. Jeg tror, at det er gået op for politikerne, at forældrene er en gruppe mennesker, som man er nødt til at lytte til. De her krav forsvinder jo ikke, fordi valget er forbi på onsdag. Og jeg kan love for, at vi er klar til at fortsætte kampen, hvis der ikke sker noget efter valget, siger Lisbeth Vestergaard Lauridsen.

Men er det ikke lidt tyndt kun at fokusere på én ting. Det gode børneliv handler vel om mere end kun antallet af pædagoger?

- Det handler om rigtig mange ting. Minimumsnormeringer er bare en af tingene. Men når jeg ser på valgkampen, så er der to ting, der for alvor har kunnet flytte stemmer. Miljøet og børnene. Det, synes jeg, at politikerne skal tage alvorligt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Spilfirma i gang efter konkurs

Danmark

Frygter skævvridning af Danmark efter coronakrise: Regeringen varsler særlig hjælp til landdistrikterne

Lemvig

Søren V. Jensen overtager murer-firma

Annonce