Annonce
Struer

Børn må lige nu vente et helt år på en psykologisk udredning

Der er lige nu ventetid på op til 12 måneder på en psykologisk udredning hos PPR i Struer. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Det er ikke tilfredsstillende, lyder det både fra centerchef i Struer Kommune og fra politisk side, og man er da også i fuld gang med at forsøge at løse problemet.
Annonce

Struer: Politikerne i børne- og uddannelsesudvalget blev onsdag orienteret om, at der aktuelt opleves en øget efterspørgsel fra dagtilbud og skoler i Struer Kommune på psykologisk udredning af børn og unge i PPR.

Det, der også kaldes Pædagogisk Psykologisk Rådgivning.

Efterspørgslen er faktisk lige nu så stor, at ventetiden på en udredning hos PPR er cirka 12 måneder. Det fremgår af dagsordenen til de lokale politikere.

Her bliver der også sat konkrete tal på problemstillingen. I 2018 fik PPR samlet set 58 indstillinger til psykologisk udredning. Til sammenligning har PPR i første halvår af 2019 modtaget 40 indstillinger.

Til det billede skal føjes, at der aktuelt laves cirka 40 udredninger hos PPR i Struer om året, og at tendensen i Struer ifølge forvaltningen afspejler en landsdækkende tendens.

PPR landet over oplever generelt en øget efterspørgsel på udredninger, som det hedder i teksten til politikerne i børne- og uddannelsesudvalget, der onsdag var samlet til møde.

Som skoleleder har man ret til at ville have en udredning, men vi går i dialog med dem om, hvornår det vil være det bedste.

Tine Hammer, centerchef i Struer Kommunes børne- og familiecenter

Annonce

En proces er i gang

I et forsøg på at løse problemet med den lange ventetid har PPR i samarbejde med skoler og dagtilbud i Struer Kommune indledt en proces.

Den har det formål at gøre alle parter mere bevidste om, hvornår der skal laves en pædagogisk psykologisk vurdering, og hvornår der med fordel kan fastholdes et rådgivende forløb.

Den normale fremgangsmåde, når skoler og dagtilbud beder PPR om hjælp til et barn eller en elev, er, at PPR møder op og taler med fagpersonalet.

- Man taler om, hvad det er for udfordringer, de oplever, og nogle gange vil man også kunne komme ud og lave observationer af barnet, forklarer Tine Hammer, der er centerchef i Struer Kommunes børne- og familiecenter.

Efterfølgende bliver det så besluttet, om der skal laves en pædagogisk psykologisk udredning, eller udfordringerne kan løses med mindre foranstaltninger.

- Som skoleleder har man ret til at ville have en udredning, men vi går i dialog med dem om, hvornår det vil være det bedste, siger Tine Hammer.

Annonce

Ikke godt nok

Det tager altså ikke et år, før PPR reagerer, når de bliver kontaktet angående et barn, der ikke har det godt, hvor det er.

Det er selve vurderingen af, hvad det er for et støttebehov, barnet har, og hvordan det kan imødekommes, der lige nu er op til et års ventetid på.

Og resultatet af den vurdering kan være lige fra mindre foranstaltninger til indstilling til en udredning ved børnepsykiatrisk afdeling, lyder det fra Tine Hammer.

Hverken hun eller medlem af børne- og uddannelsesudvalget for Venstre, Marianne Bredal, mener, at den aktuelle ventetid er tilfredsstillende, men som Tine Hammer siger:

- Jeg tænker også, at der er indstillinger, som kan løses på anden vis end en psykologisk udredning

Parterne er derfor i færd med sammen at finde frem til den bedst mulige udnyttelse af PPRs kompetencer og tilbud, og det er fortsat målet at lægge vægt på den tidligt forebyggende indsats i stedet for den individuelle udredning, som det hedder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Debat: Landbrugets CO2-udledning

Annonce