Annonce
Debat

Børn eller kvæg?

Arkivfoto: Signe Godmann

Læserbrev: Individuel sagsbehandling er det et fatamorgana? Det indtryk kan man godt få, når man som familie for første gang møder det sociale system i Holstebro Kommune.

Efter små to års erfaring med at have et barn, der har behov for massiv hjælp og støtte fra kommunen, tegner der sig et billede af et system, der ikke ser det enkelte barn eller familie.

Gang på gang er vi blevet mødt af udtrykket indsatstrappe - et princip for sagsbehandling, som rådgiverne er underlagt og som ikke kan fraviges. Det betyder, at uanset det enkelte barns/families situation, så skal man starte på trin 1 på indsatstrappen - uanset at det ikke giver mening i den konkrete sag.

Annonce

Det er vores indtryk, at sagsbehandlernes erfaring og kompetence slet ikke bliver sat tilstrækkeligt i spil. Utallige er de gange, hvor vi har oplevet at de enkelte, ellers kompetente rådgivere, har måttet handle og agere imod det, som deres erfaring og fornuft fortæller dem. Dette til stor ulempe for barn og familie. I vores tilfælde med livsforandrende oplevelser og hændelser til følge, som kunne have været undgået, hvis man havde lyttet til rådgiverne på gulvet – i stedet for stædigt at rette sig efter en foruddefineret indsatstrappe.

Det kan vi ikke som samfund være bekendt overfor de i forvejen allermest sårbare børn og unge i kommunen.

Man står tilbage med en klar fornemmelse af kæmpe frustration hos de enkelte medarbejdere i familieafdelingen. De kæmper en brav kamp for børn og familier, selvom det er op ad bakke konstant.

Vores forløb de seneste to år bærer præg af unødvendige tilbageløb og manglende beslutningskompetence hos de enkelte medarbejdere. Man står tilbage med en klar fornemmelse af kæmpe frustration hos de enkelte medarbejdere i familieafdelingen. De kæmper en brav kamp for børn og familier, selvom det er op ad bakke konstant. Selv ville jeg have fundet andre græsgange arbejdsmæssigt, hvis jeg gang på gang skulle betvivles i forhold til mine faglige kompetencer - særligt med tanke på de konsekvenser, det har for de berørte børn/unge og deres familier.

Som forældre oplever man hele tiden at skulle tage teten i forhold til at sikre den korrekte hjælp til barnet. I en situation hvor man i forvejen er sårbar som familie, skal man også have overskud til at være koordinerende sagsbehandler på tværs at forvaltninger og enheder samt hele tiden løbe de relevante teamlederne, funktionsledere og afdelingsledere på dørene. Det er ikke godt nok!

Kom nu på banen, kære politikere - nytænk tilgangen til sårbare børn og unge. Stol på jeres kompetente medarbejdere, giv dem frihed til at tænke selv inden for nogle overordnede rammer. I behøver ikke at detailstyre alt - børn og unge er ikke ens og tilgangen kan ikke sættes i et stramt system. Det er børn og unge vi taler om - ikke kloner. Barnets BEHOV skal definere indsatsen - ikke en politisk foruddefineret indsatstrappe.

Annonce
Sport

Cheftræner sygemeldt på ubestemt tid med stress - Uhrenholt tager over

Danmark

Torsdagens coronatal: Yderligere 4680 er smittet med corona - antallet af indlagte falder med 12

Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro

De er de mest vaccinerede men også de mest smittede

forside For abonnenter

Sådan ser tallene ud: Her er ugens regnskaber fra Nordvestjylland

Vestjylland

Se hvem der bliver formand for hvad: Region Midtjyllands nyvalgte regionsråd har konstitueret sig

Struer

Georg kom på tidlig pension: - Jeg er sgu slidt

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Struer For abonnenter

Panik i venteværelset: Lægen lukker, hvad gør vi nu?

Debat

Der må hjælp til når familien er i livskrise

Struer

Mistanke om Omikron-smitte på landsbyskole: Klasse sendt hjem sammen med halvdelen af lærerstaben

Skal man absolut fyre krudt af, bør det begrænses til mellem klokken 24 og 01 nytårsaften. Bum!

Vestjylland

De praktiserende læger må nu vaccinere mod covid-19 - fra fredag kan du se, om din egen læge tilbyder vaccine

Erhverv For abonnenter

Tre brud på tre år: - Jeg tror, det er vigtigt, at man nyder at leve livet, når man er her. Det lyder så fint, men jeg mener det faktisk alvorligt

Erhverv

Bagermester i kovending: Åbner igen med det samme

Annonce