Annonce
Struer

Bølger drillede Venø-Humlum svømmere

Smilene var store, da der lørdag skulle svømmes fra Venø til Humlum Camping. Foto: Morten Stricker

I alt 18 stillede op, da der i weekenden blev svømmet de tre kilometer fra Venø og til Humlum Fiskerleje & Camping. De fem af dem måtte sejles i land.

Venø/Humlum: Lørdag eftermiddag kastede 18 mænd, kvinder og børn sig ud i bølgen blå ud for Venø. Alle med samme mål - at svømme de tre kilometer fra øen og til Humlum Fiskerleje.

Egentlig skulle de have svømmet den omvendte tur fra Humlum Fiskerleje & Camping og til Venø, men det blev der sat en stopper for tidligere på dagen.

- Der var meterhøje bølger, da vi kom ud og kiggede, og vi snakkede derfor meget med dem, der skulle sejle følgebådene, fortæller Rikke Lützen-Laursen, der har Humlum Fiskerleje & Camping sammen med sin mand, Lasse, og stod for arrangementet.

- Det var for farligt med de bølger, men ovre ved Venø var det bedre, så vi vendte det om, siger Rikke Lützen-Laursen.

Det betød, at svømmerne så pludselig havde medvind, men bølger var der stadig, da de kom et stykke fra Venø, hvilket især overraskede de børn, der havde taget udfordringen op, lidt.

Et af dem var Lucas, som er søn af indehaverne af Humlum Fiskerleje & Camping.

Annonce

Han kunne simpelthen ikke mere efter 40 minutter i vandet. Han fandt ud af, at vandet har lidt flere kræfter, end han nok regnede med.

Rikke Lützen-Laursen, mor til 10-årig svømmer.
Det var bølgerne desværre også, så ikke alle kom hele vejen over ved egen kraft. Foto: Morten Stricker

Drømmen må vente

Den 10-årige knægt, hvis ønske om at svømme den tre kilometer lange tur fra Humlum Camping til Venø i bund og grund er årsagen til, at der blev svømmet i lørdags, måtte efter cirka en kilometer sande, at drømmen i hvert fald ikke denne gang går i opfyldelse.

- Han kunne simpelthen ikke mere efter 40 minutter i vandet. Han fandt ud af, at vandet har lidt flere kræfter, end han nok regnede med, fortæller Rikke Lützen-Laursen.

Sønnen er dog langt fra blevet afskrækket fra at prøve igen.

- Han er klar igen. Nu skal der bare trænes noget mere. Han har svømmet på åbent vand, men ikke i sådan nogle bølger her, siger Rikke Lützen-Laursen.

13 af de i alt 18 startende svømmere formåede at komme hele vejen over. De hurtigste på under en time, mens den sidste kom i mål to timer senere.

Arrangementet blev lidt af et tilløbsstykke, hvor i omegnen af 100 mennesker stod og klappede svømmerne ind til bredden.

- Det her gør vi igen til næste år, og så vil jeg næsten vædde med, at der kommer dobbelt så mange, siger Rikke Lützen-Laursen.

Sådan ser man ud, når man har svømmet tre kilometer. Foto: Morten Stricker
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Så mange vil være skolechef

Leder For abonnenter

Det er til glæde vendt

Da amerikanske FMC overtog Cheminova i 2014, fulgte nogle år, hvor medarbejder-antallet blev reduceret kraftigt. Amerikanerne lavede nyt hovedsæde for sine europæiske aktiviteter på Sjælland. Udmærket for Danmark, men rigtig skidt for Lemvigegnen, som i årene efter overtagelsen måtte konstatere, at det meget store og for kommunen vigtige antal såkaldte videnarbejdspladser på Cheminova forsvandt. Anlægget blev et produktionsanlæg uden forskningsafdeling med meget mere, og derudover har man også set antallet af medarbejdere i produktionen skrumpe. Vi skal ikke lang tid tilbage, før der på Lemvigegnen begyndte at brede sig en tvivl, om amerikanerne på sigt også ville satse på afdelingen på Rønland, eller man ville flytte produktionen og dermed lukke egnens største private arbejdsplads ned med de følgevirkninger, det ville have. Nu får melodien tilsyneladende en helt anden positiv melodi. Vi kan i dag afsløre, at FMC har planer om at etablere et anlæg, der omregnet til danske kroner ligger på omkring en halv milliard kroner at bygge. Og 300 skal arbejde på at etablere produktionsanlægget. Nu skal det selvfølgelig siges, at på Rønland vil man ikke bekræfte, at det er korrekt. Man vil ikke udtale sig om noget, der ikke er besluttet endeligt. Men vi observatører kan jo så også bemærke, at det ikke bliver kontant afvist. Rygterne kører, og der tages ikke til genmæle. Meget tyder på, der er noget reelt om snakken. Det er beviset på, at FMC ikke blot har en fremtidig plan med Cheminova, hvilket man jo også i dag bekræfter, man har. Det slukker også tidligere tiders pessimisme om, at man kunne risikere, at der lukkes ned. Det er en meget velkommen nyhed, som har stor betydning for Vestjylland og for beskæftigelsen i fremtiden. Det fremgår ikke noget om antal arbejdspladser i forbindelse med et nyt anlæg. Men under alle omstændigheder vil det skabe aktivitet og beskæftigelse både på virksomheden og hos underleverandører til gavn for hele egnen.

Annonce