Annonce
Struer

Bølger drillede Venø-Humlum svømmere

Smilene var store, da der lørdag skulle svømmes fra Venø til Humlum Camping. Foto: Morten Stricker

I alt 18 stillede op, da der i weekenden blev svømmet de tre kilometer fra Venø og til Humlum Fiskerleje & Camping. De fem af dem måtte sejles i land.

Annonce

Venø/Humlum: Lørdag eftermiddag kastede 18 mænd, kvinder og børn sig ud i bølgen blå ud for Venø. Alle med samme mål - at svømme de tre kilometer fra øen og til Humlum Fiskerleje.

Egentlig skulle de have svømmet den omvendte tur fra Humlum Fiskerleje & Camping og til Venø, men det blev der sat en stopper for tidligere på dagen.

- Der var meterhøje bølger, da vi kom ud og kiggede, og vi snakkede derfor meget med dem, der skulle sejle følgebådene, fortæller Rikke Lützen-Laursen, der har Humlum Fiskerleje & Camping sammen med sin mand, Lasse, og stod for arrangementet.

- Det var for farligt med de bølger, men ovre ved Venø var det bedre, så vi vendte det om, siger Rikke Lützen-Laursen.

Det betød, at svømmerne så pludselig havde medvind, men bølger var der stadig, da de kom et stykke fra Venø, hvilket især overraskede de børn, der havde taget udfordringen op, lidt.

Et af dem var Lucas, som er søn af indehaverne af Humlum Fiskerleje & Camping.

Han kunne simpelthen ikke mere efter 40 minutter i vandet. Han fandt ud af, at vandet har lidt flere kræfter, end han nok regnede med.

Rikke Lützen-Laursen, mor til 10-årig svømmer.
Det var bølgerne desværre også, så ikke alle kom hele vejen over ved egen kraft. Foto: Morten Stricker
Annonce

Drømmen må vente

Den 10-årige knægt, hvis ønske om at svømme den tre kilometer lange tur fra Humlum Camping til Venø i bund og grund er årsagen til, at der blev svømmet i lørdags, måtte efter cirka en kilometer sande, at drømmen i hvert fald ikke denne gang går i opfyldelse.

- Han kunne simpelthen ikke mere efter 40 minutter i vandet. Han fandt ud af, at vandet har lidt flere kræfter, end han nok regnede med, fortæller Rikke Lützen-Laursen.

Sønnen er dog langt fra blevet afskrækket fra at prøve igen.

- Han er klar igen. Nu skal der bare trænes noget mere. Han har svømmet på åbent vand, men ikke i sådan nogle bølger her, siger Rikke Lützen-Laursen.

13 af de i alt 18 startende svømmere formåede at komme hele vejen over. De hurtigste på under en time, mens den sidste kom i mål to timer senere.

Arrangementet blev lidt af et tilløbsstykke, hvor i omegnen af 100 mennesker stod og klappede svømmerne ind til bredden.

- Det her gør vi igen til næste år, og så vil jeg næsten vædde med, at der kommer dobbelt så mange, siger Rikke Lützen-Laursen.

Sådan ser man ud, når man har svømmet tre kilometer. Foto: Morten Stricker
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live: Pfizer kan ikke levere - Danmark får 100.000 færre doser i første kvartal

Annonce