Annonce
Holstebro

Bøf-kædens direktør dukkede op, men demonstranterne udeblev

Demonstranterne udeblev torsdag, hvor der var varslet demonstration foran Jensens Bøfhus i Holstebro. Foto: Jan Briks
Direktøren for Jensens Bøfhus var dukket op forud for demonstration ud for kædens restaurant i Holstebro. Men demonstranterne udeblev.
Annonce

Holstebro: En regnfuld torsdag sidst i september skulle have været dagen for en  demonstration foran Jensens Bøfhus i blandt andet Holstebro - arrangeret af 3F. Men klokken 17, som var starttidspunkt, var ingen dukket op.

- Vi har aflyst det her i 11. time. Jeg mener, at det var 15.45, det blev besluttet at udskyde det på grund af corona. Vi havde ellers skaffet handsker og mundbind, men vi er jo nødt til også at være ansvarlige, og når flere af vores medlemmer stiller sig kritiske overfor at gennemføre en demonstration, er vi nødt til at lytte, siger Henrik Kristensen, faglig sekretær i 3F Holstebro.

Jensens Bøfhus' ledelse ønsker sig en overenskomst, svarende til den Flammen har med 3F.

Her får alle medarbejdere samme timeløn, som såkaldt "enhedsmedarbejdere".


Det er jo ikke hver dag, der er demonstrationer, så det er interessant for mig at se, hvordan sådan noget foregår

Anders Nikolaisen, administrerende direktør, Jensens Bøfhus


Men 3F mener ikke, at man kan sidestille arbejdsopgaverne, da Flammen er en buffetrestaurant, hvor der kræves mindre af serveringspersonalet.

- De unge mennesker på Jensens Bøfhus, som udfører tjenerarbejde skal selvfølgelig også have tjenerløn, siger Henrik Kristensen fra 3F.

Annonce

Tjener eller ej

Ledelsen i Jensens Bøfhus mener dog ikke, at serveringspersonalet kan gå under betegnelsen "tjenere". Man ønsker sig en mere fleksibel medarbejderstab. Blandt andet derfor er restauranten trådt ud af sin overenskomst med 3F for at få friere rammer.

Bøfkæden følger ifølge ledelsen dog til punkt og prikke samme overenskomst som Flammen - selvom en sådan aftale ikke er indgået med fagforeningen.

Men det betyder ifølge 3F, at når der fremover rekrutteres, bliver det nye serveringspersonale tilbudt en løn, der er 20 kroner lavere end før.

Annonce

Fagforeningen skal ikke styre

Kædens administrerende direktør, Anders Nikolaisen, havde ellers taget turen forbi Holstebro denne torsdag.

- Det er jo ikke hver dag, der er demonstrationer, så det er interessant for mig at se, hvordan sådan noget foregår, siger Anders Nikolaisen, der ikke er enig i sagens udlægning:

- Når vores allerstørste konkurrent får nogle vilkår, som er markant anderledes, end dem vi har, så er vi nødt til at udfordre det. Ellers opstår der nogle markedsmæssige forskelle. Det er ikke rimeligt, at 3F skal styre konkurrencesituationen i restaurationsbranchen, siger han.

Hos 3F ærgrer Henrik Kristensen sig dobbelt over aflysningen:

- Det er ærgerligt. Især når nu Anders var hernede, siger han.

Ifølge 3F Holstebros oplysninger er der et enkelt medlem af fagforeningen ansat på Jensens Bøfhus i Holstebro.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Taxa-selskab gået konkurs

Struer

Anerkendt kor giver julekoncert

Annonce