Annonce
Lemvig

Bøderegn over tre unge mænd

På passageren i bilen fandt politiet en større mængde hash, hvilket han nu er sigtet for. Arkivfoto

Nørre Nissum: Politiet måtte finde den store notesblok, da de torsdag aften standsede en bil med tre mænd i Nørre Nissum. De tre mænd blev nemlig noteret for så mange forseelser, at de efterfølgende kan se frem til en regn af bøder over sig.

Bilen blev standset klokken 21.49 på Hellasvej i Nørre Nissum. Bag rattet siad en 26-årig mand fra lokalområdet, der viste sig at være påvirket af cannabis. Desuden var han tidligere frakendt kørekortet og måtte derfor slet ikke køre bil.

Ved siden af ham sad bilens 22-årige ejer, der stammer fra Horsens. Han blev sigtet for at overlade bilen til en fører, der ikke har lov til at køre bil. Desuden fandt politiet et gram hash på den 22-årige, og i bilens handskerum blev der fundet en peberspray.

Oven i sad en 23-årig passager, ligeledes fra Horsens, i bilen. Politiet fandt ikke mindre end 123 gram hash samt et halvt gram kokain på den 23-årige. Desuden var han i besiddelse af en ulovlig butterflykniv.

Dermed blev alle tre mænd sigtet for en længere stribe af overtrædelser.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Den bedste vaccination

75 år er lang tid. Det er en menneskealder - og mere skal der måske ikke til, for at glemslen om Holocausts rædsler slår igennem. I går var det 75 år siden, at russiske soldater befriede Auschwitz, og ingen længere kunne benægte det vanvid og massemord, som tyskerne havde sat i system på Europas jøder. I dag ser vi over hele Europa desværre nye angreb på jøder. Vi har set det senest i Danmark, hvor en jødisk kirkegård i Randers er blevet vandaliseret, og hvor jødiske medborgere har fået sat gule stjerner på deres postkasser. Der er naturligvis langt fra manglende respekt og hærværk fra historieløse højreradikale til nye koncentrationslejre. Men den antisemitisme, som man skulle tro, verden for evigt var blevet vaccineret mod med Anden Verdenskrig, trives desværre stadig. Det gør den i Danmark, og det gør den ude i verden. I et indlæg i nyhedsmagasinet Der Spiegel advarer den tyske udenrigsminister, Heiko Maas, ligefrem om, at fornærmelser og angreb på jøder er blevet dagligdags forekommende, og at næsten hver anden jøde i Tyskland har overvejet at forlade landet. Truslen mod den jødiske befolkning kommer mange steder fra. Den kommer fra højreradikale, den kommer fra muslimer, og den er sågar tidligere også set komme fra venstrefløjen, hvor man har sympatiseret med og økonomisk støttet grupperinger, der mest af alt ønskede staten Israel opløst. I alt seks millioner jøder blev myrdet under Anden Verdenskrig. Langt de fleste i udryddelseslejre som Auschwitz, der lå i det sydlige Polen. Og når antisemitismen viser sit grimme ansigt igen, så er det ikke kun et problem for den jødiske befolkning. Den er vores alles problem. Den viser, at vi ikke lært en dyt af historien, at vi stadig er nødt til at minde om rædslerne fra koncentrationslejrene, og hvad galoperende vanvid kan føre til. 75-året for befrielsen af Auschwitz og enden på Holocaust er en glimrende lejlighed til at genfortælle historien - og minde hinanden om, at den bedste vaccination mod gentagelse af fortidens dumheder og den stigende antisemitisme er at huske fortiden.

Annonce