Annonce
Lemvig

Bæverplan har mange huller

Bæveren er på samme tid et både elsket og hadet dyr. Derfor er der brug for fastslå, hvordan bestanden skal forvaltes fremover. Foto: Benny Gade.
Lemvig Kommune påpeger en række juridiske forhold, der ikke er afklaret i den nye forvaltningsplan

Lemvig: Danmark skal have en ny forvaltningsplan for bævere, der beskriver, hvordan man fremover skal håndteres dyret og de følgeskader, der opstår. Planen har efterhånden været mange år forsinket og har flere gange været efterlyst, men nu ligger det et udkast på Miljøministerens bord, som også er sendt i høring hos forskellige instanser.

Også Lemvig Kommune bliver hørt, men her er man ikke synderlig imponeret over planen, der ikke tager stilling til en række juridiske forhold.

- Der er stadig nogle udestående i forhold til private og kommuners håndtering af vandløb. Der er behov for at få fundet nogle svar i forhold vil vandløbsloven, siger formanden for teknik- og miljøudvalget, Steffen Damsgaard (V).

Det store problem for mange er, at vandløb skal lede vand væk fra deres arealer, og derfor er bæverens opstemninger ikke altid velsete.

Kommunen har derfor skrevet et høringssvar, hvor man gør opmærksom på en række problemstillinger. Blandt andet er det uklart, om en privat bredejer lovlig kan fjerne en bæverdæmning - eller undlade det og samtidigt leve op til sin pligt i vandløbsloven. Kommunen vil også have belyst, om en privat bredejer risikerer krav om erstatning, hvis en bæverdæmning på hans jord giver anledning til oversvømmelse af bygninger, marker eller drænsystemer.

Generelt efterlyses i brevet præciseringer af, hvem der kan fjerne dæmninger og i hvor høj grad, man kan modsætte sig en fjernelse for at leve op til kravene om vandføring.

Hele forvaltningsplanen er i høring frem til 14. april.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Når rådhuset genåbner: Vil du ind - skal du bestille en tid

Annonce