Annonce
Navne

Bæredygtighed har afløst journalistikken

Lotte Hansen har skiftet kurs i karrieren og arbejder nu med rådgivning inden for klima- og bæredygtighed. Onsdag den 4. maj fylder hun 50 år. (Arkivfoto).
Lotte Hansen, kendt fra "Jersild & Spin", har kastet sig over klima og bæredygtighed og har de seneste år rådgivet virksomheder inden for netop disse felter. Den 4. maj fylder hun 50.

50: Mange danskere med en interesse i politisk drama vil kunne huske Lotte Hansens evner udi at afsløre magthavernes spin, fra dengang hun i midten af 00'erne analyserede ugens politiske begivenheder i programmet "Jersild & Spin".

Ja, Berlingske døbte sågar Lotte Hansen "spin-afkoder".

Men cv'et tæller også en lang række kommunikationsjob, ligesom hun en overgang var bosat i Berlin og arbejdede som journalist på det tyske medie Welt am Sonntag.

Annonce

I dag ser dagligdagen en smule anderledes ud.

Hun har kastet sig over klima og bæredygtighed og har de seneste år rådgivet virksomheder inden for netop disse felter i firmaet Hansen & Ersbøll Agenda.

Igennem sine år i mediebranchen var hun med egne ord "blevet træt af at kritisere andre" og ville nu hellere bruge tiden på en opbyggelig måde, der skaber reelle samfundsforandringer.

Lotte Hansen fylder 50 år den 4. maj.

Først var det dog ikke mediebranche og rådgivning, der stod lige for. Hansen, der voksede op i Sønderborg, begyndte som 18-årig at læse statskundskab, men fandt ud af, at hun kunne gøre en større forskel i den journalistiske verden.

Det blev til en tillægsuddannelse i journalistik, der førte hende til blandt andet jobbet hos "Jersild & Spin" og en række andre job i dansk presse.

De seneste ti år har hun brugt på virksomheden Hansen & Ersbøll Agenda, som hun driver med arbejdspartneren Charlotte Ersbøll.

Igennem sine år i mediebranchen var hun med egne ord "blevet træt af at kritisere andre" og ville nu hellere bruge tiden på en opbyggelig måde, der skaber reelle samfundsforandringer.

Konkret går opgaven her ud på at hjælpe virksomheder og organisationer med bæredygtig omstilling og at nå FN's verdensmål.

- Og jeg har ikke fortrudt det et minut, siger hun.

Lotte Hansen er desuden glad for at klatre og har blandt andet klatret på klipper i Sverige, Spanien og Kroatien.

Hun har en datter og er bosat i København. Fødselsdagen fejres med kollegerne i Hansen & Ersbøll Agenda.

Annonce
Navne For abonnenter

Til Minde Om: Næste gang du besøger hallen i Mejdal, bør du kende historien om Elmer Andersen

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro For abonnenter

Vi har for mange fjumreår, siger politikerne: Sådan gjorde vi, fortæller fire personer fra erhvervs- og kulturlivet

Holstebro For abonnenter

Glohed efterspørgsel på brændeovne: Hver måned sætter virksomheden ny rekord

Lemvig

Midlertidige standpladser, ja tak: Jo flere forskellige tilbud, der er, jo flere mennesker kommer der

Holstebro

Har du nogensinde stjålet? Maria har nuppet venindens Barbie-kjole og Karina har taget forældrenes smøger - men stjæler man også tørfisk?

For abonnenter

Hans Kristian bor 350 meter fra støjende kampflys landingsbane: Nu sagsøger han og over 200 andre naboer den norske stat - et hav af danske erstatningssager kan også være på vej

Sport For abonnenter

Kender du Sisstiss? Det gør 24.700 på Instagram, og de elsker ærligheden, vejledningen og energien

Søndag ifølge chefredaktøren For abonnenter

Man kan sagtens være ambitiøs og resultatorienteret, selv om man står som yngste ufaglærte ved et samlebånd - og man kan have gennemført fine uddannelser og stadig være blottet for evner

For abonnenter

Populær malerproducent har fordoblet salget på tre år og slår rekord i regnskabet: Sådan har de tacklet prisstigningerne

Holstebro

Varehus har ligget samme sted i over 30 år, men åbner snart i nyt område: - Vi havde nogle forhold, som ikke var optimale

For abonnenter

Fire dages arbejdsuger udbredes stadig mere i det små

Alarm 112

21-årig motorcyklist død efter soloulykke uden for Skive

Sport For abonnenter

Regnskabet er gjort op efter en sæson, som slet ikke har levet op til forventningerne: Stregspillerne ligger i bunden af karakterlisten

Navne

Finn Orvad: Jeg ville gerne være bedre til ikke at lade mig gå på af konflikter

Annonce