Annonce
Vinderup

Bådhotel har vind i sejlen: Nu skal konceptet sælges videre

Det lykkedes - endeligt - i juli 2020 at få startet projekt Bo-på-en-båd op i Handbjerg Marina. Arkivfoto: Jesper Lundsgaard
2020 skulle blive året, hvor der for alvor kom gang i bådhotellet i Handbjerg. Nu vil bestyrelsesmedlem i marinaen sælge konceptet.
Annonce

Handbjerg: Det startede som en ide. Tilbage i 2018. Mange af de både, der ligger til ved Handbjerg Marina, står store dele af tiden henover sommerperioden ubrugte. Så hvorfor ikke udnytte det, så turisterne kan prøve kræfter med at bo på en båd? Det spørgsmål stillede Johannes Ruby og Handbjerg Marina sig selv tilbage i 2017. Derfor satte marinaen gang i både ansøgning til kommunens turismepulje og et større arbejde for at undersøge mulighederne.

Det skulle dog sidenhen vise sig ikke at være en helt enkel opgave at få startet projekt Bo-på-en-båd. Især bookingsystemet var en udfordrende størrelse. Så 2019 - der egentlig skulle have været premiereår, endte med i stedet at blive test-år.

Men i juli 2020 lykkedes det endelig. Bookingsystemet fungerede, og det lykkedes at få kontakt til otte bådejere, der indvilgede i at leje deres både ud. Bådejerne kan naturligvis selv disponere over bådene, hvorfor der reelt over perioden har været fire både til rådighed for udlejning.

- I de her næsten to måneder har vi haft 25 bookinger og 75 overnattende gæster. Det har givet os en omsætning på 70.000 kroner, siger Johannes Ruby, bestyrelsesmedlem på Handbjerg Marina.

Han er overordentligt glad for, at det nu så småt ser ud til at lykkes med bådhotellet, hvor gæsterne henover sommeren kom fra hele landet - og endda en enkelt fra Holland.

Allerede nu har de bådejere, der lejede ud, investeret i tre nye både - kun til overnatning, der skal stå klar til næste sæson.

Annonce

Sælger konceptet videre

Arbejdet med at få bådhotellet op at køre har været en større omgang.

- Hvis der skulle sættes arbejdstimer på, ville det vel nærme sig en kvart million i udgifter, siger Johannes Ruby.


I de her næsten to måneder har vi haft 25 bookinger og 75 overnattende gæster. Det har givet os en omsætning på 70.000 kroner.

Johannes Ruby, bestyrelsesmedlem på Handbjerg Marina.


Så de mange timer, der er blevet lagt i projektet, skal nu videresælges, mener han.

- Vi sidder og udvikler på et komplet koncept, så vi kan sælge det til andre marinaer som franchise. Det er både selve bookingsystemet, aftaler med bådejerne - alt skriftmaterialet. Alt det, vi har brugt oceaner af tid på at udvikle - det vil vi nu forsøge at sælge videre til andre marinaer, og det, tror jeg på, kan blive populært, siger Ruby.

Næste år begynder marinaen at markedsføre bådhotel-konceptet til det nordtyske område.

- Og så tror jeg for alvor, det kommer til at rykke, siger han.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce