Annonce
Struer

Både traditioner og fornyelser på årets Julemesse

Julemesse er hele Struer Kommunes julemesse med spændende stande og sjove aktiviteter. Foto: Johan Gadegaard
I den kommende weekend inviterer Thyholm Handelsstandsforening til den årlige Julemesse i Midtpunktet i Hvidbjerg - og det skal gerne blive en god oplevelse for både publikum og udstillere

HVIDBJERG: - Du kan godt sige, at vi på en måde relancerer Julemessen på Thyholm i år, for selv om vi fortsætter med flere af de velkendte og populære traditioner, så er det også vigtigt, at vi hele tiden er på udkig efter fornyelser, så Julemessen bliver en god weekend for både publikum og udstillere, siger centerleder Kristian Hedegaard, der er en del af det udvalg, der planlægger og - sammen med mange frivillige - afvikler Julemessen.

Det er som sædvanligt Midtpunktet, der lægger lokaler til arrangementet, og der bliver fyldt godt op med stande.

- Vi var i år lidt tidligere ude ved udstillerne, og vi har igen i år oplevet stor opbakning - både hos vores lokale udstillere, men også hos flere forretningsdrivende i Struer. Julemessen på Thyholm er jo hele kommunens julemesse, siger Kristian Hedegaard.

Til de faste traditioner på Julemessen hører et modeshow, der både kan opleves lørdag og søndag - en meget populær aktivitet.

Der er som sædvanligt også gratis rundstykker og kaffe søndag formiddag fra kl. 10, når Julemessen åbner, ligesom endnu et kapitel i "Det levende maleri" skal afsløres denne formiddag.

Annonce

Mere underholdning og en skills-konkurrence

Et af de nye tiltag på Julemessen starter lørdag kl. 13.30.

- Vi har lavet en Skills-konkurrence, hvor tre lokale tømrervirksomheder stiller op med repræsentanter. XL-Byg i Hurup er sponsor for byggematerialer, og så går konkurrencen ellers ud på, at "træ-mændene" i løbet af lørdag eftermiddag får skabt et produkt af de materialer, der er til rådighed. Søndag bliver produkterne så udstillet, og det er publikum, der afgør konkurrencen ved at stemme på det flotteste eller mest spændende slutprodukt, forklarer Kristian Hedegaard.

Der er også flere punkter på weekendens program - og der er ofret mere på underholdningen.

- Vi håber, at vi med dette års program kan samle hele Thyholm og mange gæster udefra til en hyggelig Julemesse, der jo kickstarter selve julehandelen og julens øvrige traditioner. Julemessen er for hele familien, og det er et arrangement, hvor man både kan købe forskellige produkter på standene eller blot blive inspireret til årets julegaver. Og så er der også en god tradition for, at man mødes med familie, venner og bekendte til dette arrangement, lyder det fra centerlederen.

Annonce
Annonce
Struer For abonnenter

SSP om ny indsats: - Man er så provokerende i sin adfærd, at det er fuldstændig ligegyldigt, om det er politiet, der kommer, eller ej

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Lad det nu blive realistisk

Som vi skrev i avisen onsdag, følger de lokale idrætshaller - sammen med landets øvrige - noget interesseret, hvad der sker med planerne om de såkaldte B18, et nyt bygningsregulativ. Hvis det gennemføres, som der er lavet udkast til, vil det give voldsomme problemer med en række af de mange arrangementerne, hallerne har i dag. Hvis det gennemføres, skal der ved hvert arrangement laves en pladsfordelingsplan, som skal godkendes af en brandteknisk virksomhed. Og der skal være folk til stede, som skal være uddannet i brandmateriellet. Ud over det vil være en uoverskuelig økonomisk byrde for de mange små-arrangementer, der er i hallerne, vil det også give en masse praktiske udfordringer. Som for eksempel at hvis der kommer lidt flere mennesker, end man havde regnet med, må der ikke stilles ekstra borde op, fordi de ikke indgår i den plan, der er godkendt. Nu må man håbe, at de, der har udarbejdet udkastet, også vil forholde sig til den realistiske dagligdag. Naturligvis skal sikkerheden være i orden, og det grundlæggende i hallerne er, at der er nødudgange, flugtveje er beskrevet, og der er brandmateriel, der også virker. Og det siger sig selv, at man ikke må stille ekstra borde, store gymnastikredskaber eller andet op foran flugtvejene. Men at der skal laves en plan for hvert et lille arrangement, som skal godkendes og dermed betales hos en virksomhed, det er at gå alt for langt. Det vil i realiteten betyde, at en lang række arrangementer ikke kan gennemføres, fordi der ikke er penge til det, og fordi det bliver for besværligt. Der er gjort indsigelser mod det nye regulativ, og forhåbentlig vinder fornuften, så der naturligvis er et indhold, der sikrer sikkerheden. Men at man også forholder sig til virkeligheden. En halbestyrer ved jo alt om, hvordan man må stille borde op, uden det går ud over sikkerheden, og han er i jævnlig kontakt med brandmyndighederne, der både kontrollerer og giver gode råd. Det må række. Vi kan ikke undvære de mange små arrangementer i de haller, der binder mange mindre samfund sammen.

Annonce