Annonce
Sport

Axelsen vinder danskerdrama og er i semifinalen i Odense

Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Viktor Axelsen slog landsmanden Anders Antonsen ud af Denmark Open i to sæt og er i semifinalen.

Viktor Axelsen er for alvor tilbage i topform.

Den tidligere verdensmester, der har siddet ude med en skade det meste af sæsonen, spillede sig fredag i semifinalen i Denmark Open i Odense med en sejr over landsmanden Anders Antonsen.

Axelsen vandt med cifrene 24-22, 21-12.

Dermed fik han revanche fra sidste år, hvor han blev slået ud af turneringen af Antonsen i anden runde.

I semifinalen lørdag venter den femteseedede kineser Chen Long.

Axelsen har det meste af sæsonen kæmpet med forskellige skader og er derfor dalet ned som nummer syv i verden.

Det er tre pladser under Antonsen, der modsat landsmanden har haft en fantastisk sæson, hvor det blandt andet er blevet til en VM-sølvmedalje og en finaleplads i Indonesia Open. Men fredag blev han altså den lille i duellen mod den daglige træningsmakker.

Axelsen startede ellers første sæt skidt, mens en storspillende Antonsen sikkert udbyggede føringen og kom på 15-9.

Men så begyndte fejlene at snige sig ind hos den 22-årige aarhusianer, mens Axelsen på den anden side af nettet for alvor fandt rytmen.

Han kom på 16-16, og efter en dramatisk afslutning, hvor Antonsen missede en sætbold ved 20-18, tog fynboen sættet med 24-22 til stor jubel for de omkring 2500 tilskuere i den udsolgte arena i Odense, hvor Axelsen er født og opvokset.

I starten af andet sæt fulgtes de to ad, men foran 9-8 så Antonsen ud til at miste pusten, og Axelsen snuppede ni point i træk.

Det kom aarhusianeren aldrig tilbage fra, og kvartfinalen blev dermed endestationen for ham, mens Axelsen skal i kamp igen lørdag.

Semifinalen mellem Chen Long og Axelsen er den sidste af otte kampe på bane et og har forventet start omkring klokken 15, men tidspunktet afhænger af længden på de forudgående kampe.

/ritzau/

Annonce
Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Moralske investeringer

Det er ganske fornuftigt, at politikerne i økonomiudvalget i Holstebro har valgt at sende et forslag om den fremtidige investeringspolitik til hjørnespark. Der er intet galt med at se på, om man forvalter skatteborgernes penge fornuftigt, og får det afkast, som man kan forvente. Men i oplægget til den nye investeringspolitik ønskede kommunen at forbyde investeringer i alkohol, voksenunderholdning (porno red.), alkohol, tobak, fossile brændstoffer og hasardspil. Det letteste i verden er at sadle en høj hvid hest, og ride ud i offentligheden og moralisere for skatteborgernes penge. Men det kan i den sammenhæng være værd at minde om, at Holstebros moderne historie delvist er skrevet med tobak fra Færchs fabrikker, og en af kommunens største arbejdspladser er stadig kasernen, der i disse tider får nyt materiel for millioner af kroner, der er med til at fastholde og udvikle regimentet. Vi er også alle medejere af Danske Spil via staten, og mon kommunen ville sige nej, hvis Carlsberg ville flytte sit hovedsæde til Holstebro? Det er fint, at kommunen har høje etiske og moralske standarder for sine investeringer, men der er ingen grund til at miste jordforbindelsen af den grund. Kommunen har allerede en investeringspolitik, der skal sikre, at investeringerne overholder FN’s anbefalinger om "Responsible Investment" - ansvarlige investeringer. Det handler om, at man ikke må investere i virksomheder, der lader hån om basale menneskerettigheder og arbejdstagerrettigheder med meget mere. Det må som udgangspunkt være fint. Kommunens opgave er at levere ydelser som skolegang, ældrepleje og meget andet. Det er ikke en kommunalpolitisk opgave at lege investeringspoliti. Når virksomheder driver deres aktiviteter lovligt, er det ikke kommunens ansvar at bedømme dem moralsk. Det risikerer at blive skruen uden ende, hvor politikerne giver sig selv så mange benspænd, at det bliver vanskeligt at forrente borgernes skattepenge på en bare nogenlunde tilfredsstillende måde.

Annonce