Annonce
Sport

Axelsen tæt på Denmark Open-finale: Jeg blev for utålmodig

Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Viktor Axelsen førte stort i tredje og afgørende sæt, men endte med at tabe semifinalen til Chen Long.

- Jeg må prøve igen næste år.

Sådan lyder det fra Viktor Axelsen, der lørdag lige akkurat missede sin første finaleplads i Denmark Open.

Den danske badmintonprofil tabte i tre sæt til Chen Long fra Kina efter at have været foran med 13-5 undervejs i tredje sæt.

Men føringen blev sat over styr, og semifinalen blev endestationen for danskeren, der tabte det afgørende sæt med 19-21.

- Der gik rimelig mange ting galt. Jeg synes, Chen Long spillede bedre, end jeg gjorde, og jeg lavede for mange lette fejl og tog nogle dumme beslutninger, så det var nok størstedelen af problemet.

- Jeg spillede for utålmodigt og havde ikke overskuddet til at træffe de rigtige beslutninger. Det resulterede i for mange fejl, siger han.

Denmark Open bliver spillet i Odense, hvor Axelsen er født og opvokset. Derfor var nederlaget også til stor ærgrelse for den udsolgte arena, som under hele kampen gav danskeren stor opbakning.

- Det har været helt fantastisk, og det er også en af grundene til, at jeg er så skuffet lige nu. Det kunne have været helt vildt at spille en finale mod Kento Momota herinde i morgen (søndag, red.).

- Men sådan skulle det ikke være denne gang, siger Axelsen.

Trods nederlaget mener han dog stadig, at der er meget at tage med fra turneringen i Danmark.

En rygskade har nemlig holdt Axelsen ude i store dele af sæsonen, og først under Denmark Open har han for alvor vist, at han igen er ved at finde topniveau.

- Jeg er glad for, at jeg er med igen på det her niveau. Det er enormt fedt, men lige nu fylder skuffelsen det meste, siger han.

Finalen i herresingle står søndag mellem verdensetteren og den forsvarende Denmark Open-mester Kento Momota og Chen Long, der tidligere har vundet turneringen fire gange.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

De æreløse

Det er let at blive forarget. Det er endda berettiget at blive forarget, vred og måske endda også opgivende, når man i gårsdagens avis læser om, hvordan næsten fire ud af ti piger med anden etnisk herkomst oplever negativ social kontrol fra familie, venner og andre i deres omgangskreds. Selv efter flere generationer i Danmark, er der piger og drenge, der ikke selv kan få lov til at vælge deres ægtefælle, som ikke må gå ud med ""danske" venner og fortsæt selv listen af uhyrligheder. Det burde være enhver ung mand eller kvindes ret selv at bestemme, hvem de vil leve deres liv med, hvem de vil gå i seng med eller hvilken uddannelse, de vil have. Men forargelsen og vreden gør bare ingen forskel; Den ændrer ikke på noget. Derfor er det også ros værd, at Integrationsrådet nu går ind kampen mod social kontrol, der stortrives blandt specielt børn og unge af anden etnisk herkomst. Det handler om at give de unge mennesker mulighed for at få hjælp - og give dem mod til at stå op mod omgivelsernes krav om, at skulle leve livet på en speciel måde. Når 37 procent af piger med minoritetsbaggrund mener, at de er udsat for en form for negativ social kontrol i forhold til valg af kæreste og ægtefælle, mens det gælder for 24 procent af drengene, så har vi som samfund et stort problem. Men det er også et problem, der ikke kan løses med flere penge. I sidste ende kræver det, at de unge mennesker selv siger fra overfor tåbelige krav om at gifte sig med den rette, gå med tørklæde, og hvad der ellers kan blive stillet krav om. Det er de unge - uanset etnicitet og religion - der selv må tage kampen. Samfundet skal herefter være klar til at bakke op og samle op. Der er i den grad brug for mønsterbrydere, der viser, at det ikke har en pind med ære at gøre at efterleve familien eller omgivelsernes urimelige krav. Det til gengæld æreløst at tvinge nogen til at gifte sig mod deres vilje, forhindre dem i at gå til fester, sport eller vælge uddannelse - uanset om det er religiøst funderet eller har rod i en tradition, der ikke hører hjemme i Danmark anno 2019.

Annonce