Annonce
Sport

Axelsen efter sejr over landsmand: En kæmpe oplevelse

Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Viktor Axelsen slog Anders Antonsen i kvartfinalen i Denmark Open foran en fyldt arena i Odense.

En af de største oplevelser i karrieren.

Sådan beskriver badmintonspilleren Viktor Axelsen fredagens kvartfinale i Denmark Open, hvor han slog landsmanden Anders Antonsen i to sæt foran en udsolgt arena i Odense, hvor Axelsen er født og opvokset.

- Det var enormt fedt. En kæmpe oplevelse. Jeg vil gå så langt som til at sige, at det var en af de største oplevelser i min karriere. Jeg tror ikke, at jeg har oplevet en bedre stemning her i hallen. Det var fuldstændig fantastisk.

- Det var en kamp, der havde alt, hvad en danskerkamp skal have. Den var tæt, og jeg havde heldet på min side i første sæt, og det, tror jeg, gjorde en stor forskel.

- Det var en rigtig hård kamp for mig, for Anders er en af de bedste spillere i verden, så jeg er selvfølgelig enormt stolt af min præstation i dag, siger han.

Axelsen har siddet ude i store dele af sæsonen med en rygskade, men under turneringen i Danmark har han for alvor vist glimt af det storspil, der tidligere har gjort ham til verdensmester.

Inden turneringen sagde landstræner Kenneth Jonassen, at Axelsen manglede den ene kamp, hvor han fik spillet til at fungere, og som kunne give ham en masse selvtillid og få ham helt tilbage i toppen af eliten.

Den kamp var fredagens kvartfinale, tror Axelsen.

- Jeg havde virkelig brug for denne her kamp, hvor jeg fik kæmpet mig igennem problemer og kom ud på den anden side, og det synes jeg, at jeg gjorde med succes i dag, siger han.

For problemer var der undervejs i opgøret, hvor specielt første sæt var yderst tæt.

Axelsen var undervejs i sættet bagud 9-15, men formåede alligevel at kæmpe sig tilbage og vinde med 24-22.

- Jeg tænkte, at nu skulle jeg gøre det så hårdt som overhovedet muligt, og jeg dør med skoene på, og lige pludselig var jeg tilbage, og så tænkte jeg, at nu går jeg efter det.

- Det er længe siden, at jeg har været i denne her situation, så jeg ville gøre det så godt, som jeg overhovedet kunne, siger han.

I semifinalen lørdag venter kineseren Chen Long, der er femteseedet i turneringen.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Mobiltelefonen afslørede 31 hash-kunder

Navne

Æresmedlem efter 25 års indsats

Leder For abonnenter

De æreløse

Det er let at blive forarget. Det er endda berettiget at blive forarget, vred og måske endda også opgivende, når man i gårsdagens avis læser om, hvordan næsten fire ud af ti piger med anden etnisk herkomst oplever negativ social kontrol fra familie, venner og andre i deres omgangskreds. Selv efter flere generationer i Danmark, er der piger og drenge, der ikke selv kan få lov til at vælge deres ægtefælle, som ikke må gå ud med ""danske" venner og fortsæt selv listen af uhyrligheder. Det burde være enhver ung mand eller kvindes ret selv at bestemme, hvem de vil leve deres liv med, hvem de vil gå i seng med eller hvilken uddannelse, de vil have. Men forargelsen og vreden gør bare ingen forskel; Den ændrer ikke på noget. Derfor er det også ros værd, at Integrationsrådet nu går ind kampen mod social kontrol, der stortrives blandt specielt børn og unge af anden etnisk herkomst. Det handler om at give de unge mennesker mulighed for at få hjælp - og give dem mod til at stå op mod omgivelsernes krav om, at skulle leve livet på en speciel måde. Når 37 procent af piger med minoritetsbaggrund mener, at de er udsat for en form for negativ social kontrol i forhold til valg af kæreste og ægtefælle, mens det gælder for 24 procent af drengene, så har vi som samfund et stort problem. Men det er også et problem, der ikke kan løses med flere penge. I sidste ende kræver det, at de unge mennesker selv siger fra overfor tåbelige krav om at gifte sig med den rette, gå med tørklæde, og hvad der ellers kan blive stillet krav om. Det er de unge - uanset etnicitet og religion - der selv må tage kampen. Samfundet skal herefter være klar til at bakke op og samle op. Der er i den grad brug for mønsterbrydere, der viser, at det ikke har en pind med ære at gøre at efterleve familien eller omgivelsernes urimelige krav. Det til gengæld æreløst at tvinge nogen til at gifte sig mod deres vilje, forhindre dem i at gå til fester, sport eller vælge uddannelse - uanset om det er religiøst funderet eller har rod i en tradition, der ikke hører hjemme i Danmark anno 2019.

Annonce