Annonce
Navne

Axel havde meget stor interesse i foreningsarbejde

Frode Peitersen, Struer Idrætsforbund, har sendt følgende mindeord over Axel Lindgreen:

Axel Lindgreen døde alt for tidligt 12. august efter kort tids sygdom kun 74 år gammel.

Axel har præget idrætten i Struer gennem en hel menneskealder. Han har arbejdet først med Struer Idrætsforening og senere Struer Boldklub. Han var med ved sammenlægningen af Struer FC (tidligere Struer KFUM) og Struer Idrætsforening. Han var også med ved sammenlægningen af håndboldklubberne Struer HK og Fousing IF. Alle disse sammenlægninger skete i slutningen af 1980’erne.

Axel var formand for Struer Idrætsforbund fra 1978 indtil 1984 og var med i bestyrelsen til 1993. Han blev formand for Struer Hallerne i 1983 og var det til 1993.

Axel var også formand for Danmarks Idrætsforbunds amtsbestyrelse i en hel del år. Han var også i Friluftsrådet og var i en periode formand for Radio Struer.

Axel var med i stiftelsen og Den Midtvestjyske Idrætshøjskole i Ikast – nu Idrætsskolerne i Ikast og lagde et stort arbejde med dette.

Da de flyttede til Esbjerg, var han med i flere ting.

Efter de vendte tilbage til Struer, blev Axel engageret i Struer KFUM badminton. Der fik han KFUM’s sølvnål i 2018. Han blev også bestyrelsesmedlem i boligforeningen i Aadalen.

Axel var meget vellidt og havde stor interesse for foreningsarbejde. Det var ham, der fik mig med i arbejdet med Idrætsforbundet og Struerhallerne.

Vore tanker går nu til hans kone Grethe og hele familien.

Æret være Axels minde.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Gymnasium og Klimatorium

Byggeriet af Klimatorium i Lemvig foregår fortsat mest under jordhøjde. Men mens byggeriet vil rejse sig i løbet af de kommende måneder og blive et synligt tegn på, at Lemvig Kommune satser på, at klimaudfordringerne skal blive til et vækstpotentiale frem for et problem, så arbejdes der på tiltag, som skal samarbejde med Klimatorium. I lørdags kunne vi fortælle om det nyeste initiativ, som får forbindelse til Klimatorium. Lemvig Gymnasium vil lave en klima-linje, hvor Klimatorium er en samarbejdspartner. Det er det første gymnasium i landet, der sætter ord og handling bag, at klimaet er en vigtig del af den nære fremtids udfordringer. Det er et eksempel på det, Klimatorium gerne skal udvikle, nemlig ideer og projekter, som skal sætte Vestjylland på dagsordenen. Klimatorium har allerede givet omtale andre steder på kloden. På New Zealand vil man lave noget tilsvarende efter et besøg i Lemvig. Og vi har for eksempel her i bladet kunnet fortælle om en amerikansk klummeskriver, der opfordrede præsident Trump til at kigge mod Lemvig for netop at lave sådan et tiltag for at sætte gang i, at man også i USA får lavet problemerne med klimaet om til noget positivt. En betingelse for, at Klimatorium bliver en succes, er, at man skaffer sig samarbejdspartnere, som netop vil bruge bygningen i Lemvig som det sted, hvor man sammen med andre vil udvikle idéer - og det skulle gerne være til gavn for det lokale erhvervsliv, som kan være medspillere. Lakmusprøven er, om det lykkes at skaffe de partnere, der skal til, for at etape 2 kan bygges af private investorer, efter det er Lemvig Kommune og Lemvig Vand & Spildevand, der står for den første etape. At Lemvig Gymnasium har set muligheden for, at det er vestjyske studenter, der skal gå forrest med en studenterhue med klimabånd, er med til at styrke omtalen og interessen for Klimatorium, allerede inden byggeriet står klar. Efter sommerferien skulle 1. etape af det markante byggeri så være klar til at blive indviet, og så er det, vi med spænding venter på, om folkene bag kan melde ud, at nu er interessen så stor, at en privat investor kan lade håndværkerne fortsætte med at få hele projektet gjort færdigt.

Annonce