x
Annonce
Sport

Avis: Uefa vil udsætte EM-slutrunden til 2021

David Klein/Reuters

Ifølge avisen L'Équipe vil Uefa udskyde sommerens EM-slutrunde i fodbold til 2021 og stoppe Champions League.

Ifølge avisen L'Équipe vil Det Internationale Fodboldforbund (Uefa) udskyde sommerens EM-slutrunde i fodbold til 2021.

Annonce

Efter planen skal EM begynde 12. juni. København er en af 12 værtsbyer, der skal stå for slutrunden. Danmark er i gruppe med Finland, Rusland og Belgien ved slutrunden.

Skal europamesterskabet udskydes, vil det kræve, at Uefa forhandler en aftale på plads med Det Internationale Fodboldforbund (Fifa), som har planlagt et stort klub-VM i sommeren 2021 ifølge L'Équipe.

L'Équipe skriver desuden, at Uefa på tirsdag vil meddele, at Champions League og Europa League er suspenderet.

Torsdag aften er der Europa League-kampe på programmet, og FC København skal møde Istanbul Basaksehir på udebane.

Alle Uefas tiltag er angiveligt en reaktion på det igangværende udbrud af coronavirus, hvor flere europæiske lande er hårdt ramt, heriblandt Danmark.

Uefa skrev torsdag på sin hjemmeside, at forbundet på tirsdag vil være vært for et videomøde med dets 55 medlemslande.

På mødet vil det blive drøftet, hvordan europæisk fodbold skal svare igen på virusudbruddet.

Allerede nu har coronavirus sat et tydeligt præg på fodbolden i forskellige lande.

I Champions League er flere kampe i denne uge blevet afviklet uden tilskuere på initiativ af de involverede klubber eller lokale sundhedsmyndigheder.

Kampene i Europa League mellem Sevilla og AS Roma samt mellem Inter og Getafe er blevet udsat.

Coronavirus har også fået stor indflydelse på programmet i Danmark, hvor alle kampe de kommende to uger er blevet aflyst.

Desuden forventer Dansk Boldspil-Union, at de kommende testkampe mod Færøerne og England aflyses.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vi må bede om godt vejr

Man må håbe, at det bliver godt vejr efter påske. Det vil i hvert tilfælde gøre opgaven lidt lettere for de kommunalt ansatte samt ledere på skoler og daginstitutioner, når de hen over påsken skal løse en på papiret stort set umulig opgave. De skal skaffe plads til børn i skoler og daginstitutioner, så der dels kan skabes plads nok mellem børnene, og så skal hygiejne-forholdene også være i top. Det vil være en udfordring på rigtig mange skoler og i rigtig mange dagtilbud at skaffe den fornødne plads til det, samtidigt med at det også skal fungere. Skoleklassen kan ikke være i ét klasselokale, og hvis alle forældre vælger at sige ja tak til at få børnene i daginstitution, så er her heller ikke kvadratmeter nok. Opfordringen fra statsministeren lød, at børnene skulle være så meget ude som muligt, og det må man da også håbe, det bliver vejr til i mange dage, da det vil gøre opgaven noget lettere for et presset personale at holde børnene på en rimelig afstand. Ingen ved i skrivende øjeblik hvor mange skoler og dagtilbud, der bliver klar onsdag. Der er meget, der skal på plads. Det vides heller ikke, om forældrene tager imod tilbudet. Ja, børnene skal jo i skole, men hvor mange børn bliver hjemme fra daginstitutionen, fordi forældrene er utrygge ved smittefaren? Mange forældre trænger til, at børnene kommer af sted, og mange børn vil også glæde sig. Men usikkerheden er der jo, om det er en klog beslutning eller ej at sende børnene hjemmefra. Ingen ved det. Det må tiden vise. Vi er på ukendt grund. Regeringen tør ikke længere holde samfundet i et jerngreb på grund af de økonomiske konsekvenser. Eksperterne siger, det her er den klogeste måde at åbne op på. Vi andre må bede til, de har ret. I det her ligger en kalkuleret risiko, da man gerne ser, at en hel del flere faktisk bliver smittet - men i et tempo, hvor sundhedsvæsnet kan følge med. Lukker vi fortsat helt ned, vil det trække epidemien rigtigt langt ud, og mange vil være i fare igen, når bølge to forventes at komme til efteråret. Nej, det er ikke let at træffe en klog beslutning, og en forkert kan give os et nyt Italien eller Spanien. Beslutninger skal tages nu. Næste år ved vi, om det var klogt eller ej.

Annonce