Annonce
Holstebro

Avis-maraton byder velkommen til gående i 2020

Avis-maraton er klar til en ny sæson, hvor der vil blive slået et slag for at få flere til at motionere ved at gå. Foto: Morten Stricker
Dagbladets Avis-maraton er klar til at præsentere sæsonen 2020. Næste år er der også mulighed for at være med, selv om man kun vil gå. Udenlandsturen går til Lübeck, hvor der er mange forskellige distancer på programmet.

Holstebro: 2019-sæsonen sluttede for en måned siden med en fælles tur til Bremen, hvor der blev løbet fra 10 til 42 kilometer.

Nu er Dagbladets Avis-maraton klar med oplægget til en ny sæson, der begynder med tilmelding den 2. januar.

I 2019 blev der etableret en gågruppe, så der også var plads til dem, der foretrækker at gå. Gruppen blev også brugt af skadede løbere til at holde sig i gang og stadig være en del af fællesskabet, der tæller 400-500 deltagere.

2019 var et forsøgsår for at finde ud af, om det fungerede med et gåhold. Det viste sig, at der var stor tilslutning, så i år er gåholdet igen med på programmet.

- Det er klart, at gåholdet ikke kommer op på det samme antal kilometer som de løbende, men på de enkelte træningsaftener bliver gåruten lagt, så deltagerne kommer i mål på nogenlunde samme tidspunkt som løberne, siger projektets rutechef Leif K. Andersen.

- Vi vil gå i et rask tempo, hvor alle kan være med, siger han.

Det er igen i år 30-35 trænere og fartholdere, der sørger for, at der er et løbetempo, der passer til alle. De hurtigste i feltet bruger fem minutter om at løbe en kilometer. I den anden ende af det store felt er tempoet otte minutter pr. kilometer.

- År efter år har det vist sig, at man når sine mål, hvis man følger træningsprogrammet. Vi glæder os til igen at byde velkommen til både nye og gamle deltagere, siger rutechefen.

Annonce

Turen går til Lübeck

Det er ikke kun løb det hele. Fællesskabet og socialt samvær er en vigtig del af projektet. Der er derfor en række sociale arrangementer i løbet af sæsonen. Det gælder blandt andet vinløb og udflugt til Dollerup Bakker.

Målet for løberne i foråret er at komme i bedre form og være i stand til at løbe ti kilometer, når vi når sommerferien.

Derefter er der mange, der begynder træningen frem mod halvmaraton og maraton til efteråret. Som tidligere år lukker sæsonen ned med en tur til udlandet.

I år er målet Lübeck Marathon, hvor der det også er muligt at løbe kortere distancer. Der er også ti kilometer for gående i Lübeck.

- Lübeck er en meget spændende by at besøge og løbe i. Der er en meget hyggelig atmosfære i den tyske by. Vi glæder os til at besøge byen for første gang med Avis-maraton, siger Mette Bille, der er en del af projektets planlægningsgruppe.

Det koster 400 kroner at deltage i projektet. Alle deltagere modtager en lækker løbe T-shirt fra New Balance. Desuden er der fordelagtige tilbud på løbeudstyr og rejsen til Lübeck. Sæsonen begynder med et informationsmøde, hvor der vil være et foredrag, der skal være med til at styrke deltagernes motivation.

Første fællestræning bliver den første onsdag i marts.

Tilmeldingen begynder 2. januar og løber frem til 3. februar på hjemmesiden avis-maraton.net

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det var kun de pæne ord

I de seneste år har folketingspolitikerne fra mange partier nærmest stået i kø ved Høfde 42, hvor de har lovet, at der skulle ske noget, og de ville foreslå, der skulle mange penge af til oprensningen. På samtlige vælgermøder på Lemvigegnen op til det seneste folketingsvalg var der ikke et eneste parti, der ikke mente, der skulle sættes penge af, og det skulle være nu. Ikke mindst partier, som i dag er en del af regeringsgrundlaget, har været i offensiven for at fortælle, at her var de i front, og de ville arbejde for pengene til ikke blot Høfde 42, men alle generationsforureningerne i Danmark. Så kom finanslovforslaget. Og hvad indeholdt det? Ikke en krone til Høfde 42 endsige til andre af generationsforureningerne. Skuffende må man sige - ja, vel nærmest utroværdigt. Når man nu har fået magt til at gøre, som man har agt, så er det sølle, at man prioriterer anderledes, end hvad man har sagt, da det gjaldt om at skaffe stemmer til valget. Men det viser endnu en gang, at når det kommer til toppolitik på Christiansborg, så fylder det ikke meget, hvad der optager sindene i de dele af landet, der ligger langt væk fra Christiansborg. Derfor er man måske heller ikke så overrasket. Høfde 42-problematikken er flere gange tidligere sendt til hjørnespark, når der skulle findes penge - uanset de mange gyldne ord, der er blevet sagt på forhånd. Men måske troede man mere på det denne gang, fordi også Region Midtjylland havde taget teten og sat penge af til, at nu skal der ske noget, inden klimaudfordringerne gør, at depotet bliver oversvømmet med flere storme og stigende vandstand. Men heller ikke regionsrådsmedlemmerne kunne påvirke deres egne partiers topfolk til at prioritere det at få ryddet op. Og hvad lyder svaret så, når man spørger politikerne om, hvad der nu skal ske? Jo, de vil arbejde hårdt på, det kommer på næste års finanslov. Hvem er det lige, der vil tro på, at det så vil ske? Det kræver en ualmindelig stor optimisme.

Erhverv

Ny chef i spidsen for lokal bank

Annonce