Annonce
Holstebro

Avis-maraton åbner for ekstra tilmelding

Der er nu en ekstra chance for at melde sig til Dagbladets Avis-maraton. Løbefællesskabet forventes igen i år at samle godt 400 deltagere. Foto: Morten Stricker
Som tidligere år åbner Dagbladets Avis-maraton igen for tilmeldingen til den nye sæson.

Holstebro: Onsdag den 19. februar lyder startskuddet til en ny sæson af Dagbladets Avis-maraton.

Tilmeldingen sluttede i første omgang 2. februar. Men efterfølgende har der været en stor interesse for at komme med i projektet - både fra nye og tidligere deltagere.

Derfor bliver der søndag den 16. februar åbnet for en kort omgang ekstra tilmelding til den 18. udgave af Avis-maraton.

Igen i år er fællestræningen onsdag aften kernen i projektet. 35 frivillige trænere og fartholdere er klar til at hjælpe nye og rutinerede løber frem mod deres mål. De første fælles løbeture er på tre kilometer, så alle har mulighed for at være med fra start.

Deltagerne har vidt forskellige mål. Blandt de nye deltagere er der mange, der har som ønske at komme i bedre form eller kunne løbe ti kilometer inden sommerferien. Andre ønsker at kunne gennemføre et maratonløb på 42 kilometer eller et halvmaratonløb i løbet af sæsonen.

I år slutter sæsonen med en udenlandstur til Lübeck, hvor det er muligt at løbe 10 km. 21 km eller 42 km. Turen arrangeres i samarbejde med Holstebro RejseCenter.

I 2019 blev der etableret en gågruppe, hvor der hver onsdag er træning på lige fod med løberne. Det bliver gentaget i år. Distancerne er lidt kortere end løbernes, så de forskellige grupper kommer i mål på nogenlunde samme tid, så alle kan være en del af fællesskabet.

Første arrangement i den nye sæson er onsdag den 19. februar, hvor der er stort informationsmøde for alle deltagere på Holstebro Gymnasium.

I år er der et ekstra krydderi på infoaftenen, da triatleten Michelle Vesterby kommer og fortæller om sin egen karriere og ikke mindst give deltagerne et boost frem mod en ny sæson, så de er motiverede til at komme i gang med træningen.

Tilmeldingen foregår på projektets hjemmeside www.avis-maraton.net. Det koster 400 kroner at deltage.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Øjenåbner: Håndtryk var så vigtigt

Landet over er kommunerne ved at gennemføre de Grundlovsceremonier, man nu skal, for at udlændinge kan blive danske statsborgere. En del af ceremonien er det meget omtalte håndtryk, som har fyldt rigtigt meget. Ikke mindst det jo synliggør, at nogle gerne vil være danskere, men de alligevel ikke er så meget danske, at de vil give håndtryk til en person af det modsatte køn. Undertegnede har derfor hidtil opfattet denne ceremoni som noget symbol-politik, som vi egentlig godt kunne være foruden, da det kun er med til at tydeliggøre de kulturelle og religiøse forskelle, der også er i vort eget samfund. Det var så derfor noget af en øjenåbner at være med til den første Grundlovceremoni på rådhuset i Lemvig, hvor en ukrainsk statsborger ville være dansker efter 16 år i et land, som han vil bo i resten af sine dage og gerne vil være en rigtig del af. Der blev givet håndtryk. Et fast et af slagsen. Og under den efterfølgende hyggesnak med et glas mellem de officielle deltagere og ukraineren og hans fraskilte hustru, så lagde de to ukrainere megen vægt på, at det var en stor oplevelse for dem at være med til denne ceremoni, og ikke mindst håndtrykket var vigtigt for dem. - Det gør, at vi føler, vi bliver personligt modtaget i Danmark, og vi ikke blot får et stykke upersonligt papir. Det her gør, at vi føler os rigtigt velkomne. Det var så noget helt andet end det skriveri, der hidtil har været om det håndtryk. Det blev altså opfattet som noget rigtigt godt og var et vigtigt symbol. Ikke på forskelle, men på ligeværdighed og en velkomst. Og hvorfor blev den fraskilte hustru så ikke også dansker, selv om hun talte stort set perfekt dansk? Hun havde holdninger til blandt andet de goder, det danske demokrati giver. Hun kunne udtrykke, at demokrati er så naturligt for danskerne, at mange slet ikke opfatter, at det er noget, man skal kæmpe for andre steder i verden - også i hendes hjemland. Ændring af regler har gjort, at da hun var under uddannelse for at være en del af det danske samfund, kunne hun ikke leve op til kravene om fuldtidsarbejde i en ubrudt årrække. Så nu må hun vente i mindst tre år yderligere, før hun kan blive dansker. Regler er somme tider for firkantede.

Holstebro

Unge bakker op om Bronxparty

Annonce