Annonce
Holstebro

Autocampere vil have pladser i midtbyen

Ifølge kommunens gennemgang af ønsket om nye parkeringspladser til autocampere, vil der udgå omkring fire parkeringspladser per plads til autocampere. Arkivfoto

Selv om de eksisterende pladser står tomme det meste af tiden, vil Danmarks Frie Autocampere have kommunen til at lave flere pladser i Holstebro by.

Holstebro: Der mangler overnatningspladser til autocampere i midtbyen.

Det mener Danmarks Frie Autocampere, der har bedt Holstebro Kommune om at etablere flere pladser til overnatning.

Der er i dag fire pladser til parkering af autocampere på parkeringspladsen på Viborgvej ved kirkegården og to pladser i Enghaven.

Men det er ikke nok, mener Danmarks Frie Autocampere, der ønsker nye pladser placeret ved parkeringspladsen langs Kvickly ned mod åen, ved Lystanlægget og på parkeringspladsen ved Viums anlæg.

Formand for teknisk udvalg, Klaus Flæng (S), er åben over for forslaget, hvis det ikke kommer til at koste en "herregård":

- Nu ser vi på forslaget og ser, om det er noget, vi kan imødekomme. Umiddelbart er jeg positiv, siger Klaus Flæng, der peger på, at antallet af autocampister er stigende, og at der kan være fordele ved at give dem bedre muligheder for at kunne parkere og overnatte bynært.

- Det er gæster som kan være med til at skabe omsætning til byen.

De står tomme

Ifølge kommunens gennemgang af ønsket om nye parkeringspladser til autocampere vil der udgå omkring fire parkeringspladser per plads til autocampere.

Samtidig vurder kommunen, at de seks eksisterende autocamperpladser i centrum faktisk står tomme i langt størstedelen af tiden.

"De pladser, som er til rådighed i dag, vurderes at stå tomme 85-90 procent af tiden," hedder det i sagsgennemgangen.

- Det er selvfølgelig noget, vi skal have med i vores drøftelse. Men benyttelsesgraden kan også have noget med geografien at gøre, siger Klaus Flæng.

Ønsket om flere pladser til autocampere bliver dog ikke mødt med begejstring alle steder.

Mejdal Camping har over for Holstebro Kommune givet udtryk for, at man mener, at det er konkurrenceforvridende med etablering af denne type pladser på kommunens regning og med gratis overnatning.

- Jeg er enig i, at det ikke skal være pladser, hvor man bliver flere dage i træk. Men det kan vi klare ved at lave en form for tidsbegrænsning på, siger Klaus Flæng.

I Thorsminde betaler autocampere 100 kroner for en overnatning, som campingpladsen administrerer, mod at autocamperturister kan tømme spildevand og tanke frisk vand på campingpladsen.

Annonce
Holstebro For abonnenter

Under valget ville DF og SF  prioritere kernevelfærden - nu vil de have spiralbro til 100 millioner kroner: Intet har ændret sig. Velfærden kommer først

Danmark

Onsdagens coronatal:overblikket over epidemiens udvikling

Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro For abonnenter

Frederik kørte en kvinde ned: - Jeg har tænkt meget på, om jeg kunne have gjort noget anderledes

Holstebro For abonnenter

Padel Zone Holstebro står til mere end en fordobling i antallet af baner, og det er Birte glad for: - Jeg har 78 på min liste, som jeg hver uge sender en SMS

Sport

Operation koster Markussen begyndelsen af foråret

Debat

Stilfærdig retræte

Regeringen vil give check til danskere ramt af høje gaspriser

Struer

29-årig dømt for groft overfald på kvinde og røveri: Skal anbringes på institution på ubestemt tid

Kultur For abonnenter

7 ting du måske ikke vidste om den ambitiøse spiralbro: 750 meter lang - og hvor højt er 22 meter lige?

Thomas kørte i sin fars hjulspor: Boede i lastbil i to og et halvt år

Erhverv For abonnenter

Helle og Mike udvider med en smørrebrødsforretning: - Det er en drøm, jeg har haft, og så tror jeg også, at Helle var varm på ideen

Topnazistens lillebror reddede mange fra de tyske kz-lejre: Men helten Albert endte selv som udstødt og glemt - fordi han hed Gøring

Holstebro

30-årig blev ramt, da han forsøgte at skyde genvej over togskinnerne: Nu har han skader på ben og ryg

Struer For abonnenter

Sådan ser visionen ud: Jesper glæder sig til at skabe en ny Limfjordshavn sammen med fiskere, spejdere og vinterbadere

Holstebro

Holstebros eneste konsul: Jeg er det, fordi jeg ikke kan lade være

Annonce