Annonce
Struer

Autisme-tilbud må bruge pavillon til nye børn

Det er ikke længe siden at Limfjordsskolen kunne byde velkommen til en tilbygget og nyrenoveret skole, men specialtilbuddet Lagunen har pladsproblemer. Arkivfoto: Morten Stricker.

Struer Kommunes autismecenter, Lagunen, har stort set altid kunnet melde alt besat, men netop nu er pladsmanglen akut, idet tre børn ud over normeringen er blevet visiteret til stedet.

Annonce

Struer: Det er ikke mere end 2,5 års tid siden, at Limfjordsskolens autismecenter Lagunen, der er hele Struer Kommunes autismetilbud, åbnede. Alligevel er der nu en akut pladsmangel, hvor alle 20 pladser af optaget, faktisk er der lige nu 21 børn i Lagunen, og tre mere er visiteret til stedet med start i førskole fra 1. marts i år.

Og det gør, at Lagunen nu udvider kapaciteten midlertidigt med en lejet pavillon. Det blev besluttet på et møde i børne- og uddannelsesudvalget i sidste uge.

- Det er en midlertidig løsning i stedet for at flytte rundt med børnene. På denne måde får vi tid til at drøfte en mere holdbar løsning, siger udvalgsformand Peter Vestergaard (R).

Vi vil gerne lave de helt rigtige løsninger, og derfor giver brugen af en pavillon os arbejdsro til at få vurderet hvilken løsning der så er den bedste i fremtiden.

Peter Vestergaard (R), udvalgsformand
Annonce

20 er ikke nok

De tre børn skal senest 1. maj overføres til Lagunen, og indtil da skal de være i Spiregruppen i Bremdal Dagtilbud i samarbejde med Limfjordsskolen. Men det bliver mere og mere klart, at en normering på 20 i fremtiden næppe vil være nok. Tilbuddet har været stort set fyldt siden starten, og børne- og uddannelsesudvalget sætter nu derfor i gang med at kortlægge, hvor stort behovet egentlig er og formentlig vil være i fremtiden.

- Vi får lavet en analyse på hele området fra 0-18 år, så vi har et grundlag at arbejde ud fra, og så vi kan lave den bedst mulige helhedsplan. Man kan se, at der er sket en udvikling i forhold til børn, der får en diagnose, og stiger kapaciteten, stiger behovet, kan man sige, forklarer Peter Vestergaard.

Analysen, som udvalget nu har bestilt, skal blandt andet forsøge at kortlægge det fremtidige behov for pladser på specialtilbud som eksempelvis Lagunen. Når den er kommet med en konklusion, kan det politiske arbejde efterfølgende begynde.

- Derefter skal vi have taget stilling til, hvordan området skal se ud i fremtiden, hvilke behov der er, og så skal vi have lavet nogle politiske beslutninger, der er mere langtidsholdbare, siger Peter Vestergaard.

Annonce

Udefrakommende omstændigheder

Børn med autisme har blandt andet brug for at have områder, hvor de kan være skærmet og have en meget rutinepræget hverdag. Den nye pavillon vil blive leveret i løbet af uge 12, og den midlertidige løsning er ifølge formanden blevet godkendt af både forældre og ansatte på Limfjordsskolen.

- Hvordan det helt præcis skal fungere med indretning og så videre, det er allerede ved at blive diskuteret, siger Peter Vestergaard.

Specialtilbuddet Lagunen består blandt andet af en motoriksal og et særligt indrettet såkaldt "sanserum", der med lys, lyd og vibrationer taler til næsten alle sanser. Stedet har tidligere opnået stor ros, og normalt forlyder det, at stedet fungerer godt. Men med pladsmangel blot lidt mere end to år efter indvielsen, kan det undre, at normeringen fra start ikke er blevet sat højere. Der er dog ifølge udvalgsformanden tale om udefrakommende omstændigheder, der gør, at pladsmanglen lige nu er akut.

- Der er tale om nogle omstændigheder, man ikke kunne planlægge sig ud af. Vi vil gerne lave de helt rigtige løsninger, og derfor giver brugen af en pavillon os arbejdsro til at få vurderet, hvilken løsning der så er den bedste i fremtiden, siger Peter Vestergaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce