Annonce
Kultur

Ausumgaard dropper forårsmarkedet

Forårsmarkedet på Ausumgaard er fra i år en saga blot, men en afløser kommer i 2020. Arkivfoto: Morten Stricker
Men en afløser er allerede i støbeskeen, og folkene bag skulle være klar til at melde noget mere ud i oktober

Hjerm: I ti år har man kunnet tage til forårsmarked på Ausumgaard i løbet af foråret og møde hundredvis af stande med mad, keramik, tøj og meget andet samt aktiviteter til børnene, gymnastikopvisninger og musik.

Sidste år fejrede Ausumgaard, at det var 10. gang markedet blev afholdt, som altid er velbesøgt henover weekenden. Men i år bliver det afløst af noget andet. Det skriver Ausumgaard selv i en pressemeddelelse.

- Det bliver en afløser for forårsmarkedet, hvor vi kommer til at fokusere på at skabe nye oplevelser og mere indhold for gæsterne – og for os er det helt naturligt, at det overordnede tema er bæredygtighed. Det bliver en god blanding af markedsområder med salg af både fødevarer og lækre produkter med en bæredygtig profil. Derudover bliver der en masse spændende værksteder samt debatter og foredrag med perspektiver på bæredygtighed, siger Maria Lundgaard-Karlshøj, der sammen med sin mand driver Ausumgaard.

Afløseren for forårsmarkedet kommer til næste år, og folkene bag er i fuld gang med at udvikle konceptet og forventer at kunne fortælle mere til oktober. Så selv om forårsmarkedet på Ausumgaard nu er fortid, lover de, at det nye tiltag vil være noget at komme efter også.

- Det bliver meget spændende, hvordan vores omgivelser tager imod konceptet, så vi glæder os rigtig meget til at præsentere alt det nye, siger Maria Lundgaard-Karlshøj.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Gymnasiet må afskedige to undervisere

Leder For abonnenter

Læserbrev oversvømmer kommunens hjemmeside

Overskriften her er måske nok en stramning. Faktisk findes der kun et enkelt læserbrev på Holstebro Kommunes hjemmeside, men det er også nok til, at man må løfte et øjenbryn og undre sig. Under overskriften "Meninger om Storå oversvømmer dagbladets artikler" skriver kommunens natur- og miljøchef Torben Mølgaard om planerne for at sikre Holstebro mod oversvømmelser og adresserer samtidig nogle af de holdninger og kritikpunkter, forskellige borgere har rejst i artikler i denne avis. Indlægget præsenteres på kommunens hjemmeside netop som et læserbrev, og samme læserbrev har Torben Mølgaard sendt til avisen, som bragte det i sin fulde længde søndag. I avisen er det utvivlsomt et partsindlæg i en debat. Ovenikøbet et indlæg fra en person, som kan udtale sig om emnet med en overbevisende tyngde i kraft af sin stilling. Et meget velkomment læserbrev. Men skal det også opfattes sådan på kommunens hjemmeside? Altså som Torben Mølgaards holdning til debatten og til den kritik, visse kilder har rettet mod kommunens kamp mod oversvømmelserne? Det er svært at se det som andet. Og det åbner for en interessant diskussion: Kan enhver borger nu få adgang til forsiden af kommunens hjemmeside for at debattere aktuelle emner? Kan man få adgang til at bringe et læserbrev, hvis det er kommunens sagsbehandling, man er utilfreds med, eller gælder det kun, hvis det er avisens dækning af en sag, man er uenig i? Gælder muligheden for at få optaget sit læserbrev på kommunens hjemmeside alle, eller skal man være chefansat ved kommunen for at opnå det privilegium? Læserbrevsskribenten tager i sin tekst Holstebro Kommune til indtægt for indholdet med formuleringen: "...så finder Holstebro Kommune, at der er nogle påstande og meninger om mulige løsninger, som ikke kan stå uimodsagt." Måske er der således blot tale om en uheldig håndtering af begrebet læserbrev. Det er måske i virkeligheden information fra kommunen og ikke holdninger fra Torben Mølgaard. Forvirringen er stor, om end vi nu ved, at natur- og miljøchefen er uenig i visse holdningerne til sagen.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];