x
Annonce
Kultur

Ausumgaard aflyser ny festival

Ausumgaards nye festival, Holdbart, bliver udsat til næste år som følge af corona. Arkivfoto: Morten Stricker
Holdbart skulle være Ausumgaards svar på en bæredygtighedsfestival, men publikum kommer til at vente lidt endnu

Hjerm: Den 16. og 17. maj skulle have været to helt særlige dage på Ausumgaard i Hjerm. Forårsmarkedet, der plejer at tiltrække mange mennesker henover en weekend, var i år blevet erstattet af festivalen Holdbart, der med genbrugsmarkeder, mad og talks skulle have fokus på bæredygtighed i forskellige nuancer.

Men i et opslag på Facebook har Maria og Kristian Lundgaard-Karlshøj nu valgt at aflyse festivalen, fremgår det.

"Situationen i Danmark og verden lige nu gør, at forudsætningerne for at afholde et så stort arrangement har ændret sig betydeligt. Der er iværksat en række tiltag fra myndighederne – og hele samfundet er og bliver ramt. Om ikke af virusset, så økonomisk og på andre måder," skriver de blandt andet.

Hele Danmark og resten af verden er ramt af corona-virusset, som nu altså også gør, at Holdbart bliver aflyst.

"Sundhedsstyrelsen vurderer, at der går 12-16 uger, før vi kommer til at se en normalisering af samfundstilstanden, og med kun 8 uger til Holdbart finder vi det hverken etisk eller forsvarligt at gå videre med vores arbejde," skriver Ausumgaard.

Det fremgår, at Holdbart vil vende tilbage igen i 2021.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vi må bede om godt vejr

Man må håbe, at det bliver godt vejr efter påske. Det vil i hvert tilfælde gøre opgaven lidt lettere for de kommunalt ansatte samt ledere på skoler og daginstitutioner, når de hen over påsken skal løse en på papiret stort set umulig opgave. De skal skaffe plads til børn i skoler og daginstitutioner, så der dels kan skabes plads nok mellem børnene, og så skal hygiejne-forholdene også være i top. Det vil være en udfordring på rigtig mange skoler og i rigtig mange dagtilbud at skaffe den fornødne plads til det, samtidigt med at det også skal fungere. Skoleklassen kan ikke være i ét klasselokale, og hvis alle forældre vælger at sige ja tak til at få børnene i daginstitution, så er her heller ikke kvadratmeter nok. Opfordringen fra statsministeren lød, at børnene skulle være så meget ude som muligt, og det må man da også håbe, det bliver vejr til i mange dage, da det vil gøre opgaven noget lettere for et presset personale at holde børnene på en rimelig afstand. Ingen ved i skrivende øjeblik hvor mange skoler og dagtilbud, der bliver klar onsdag. Der er meget, der skal på plads. Det vides heller ikke, om forældrene tager imod tilbudet. Ja, børnene skal jo i skole, men hvor mange børn bliver hjemme fra daginstitutionen, fordi forældrene er utrygge ved smittefaren? Mange forældre trænger til, at børnene kommer af sted, og mange børn vil også glæde sig. Men usikkerheden er der jo, om det er en klog beslutning eller ej at sende børnene hjemmefra. Ingen ved det. Det må tiden vise. Vi er på ukendt grund. Regeringen tør ikke længere holde samfundet i et jerngreb på grund af de økonomiske konsekvenser. Eksperterne siger, det her er den klogeste måde at åbne op på. Vi andre må bede til, de har ret. I det her ligger en kalkuleret risiko, da man gerne ser, at en hel del flere faktisk bliver smittet - men i et tempo, hvor sundhedsvæsnet kan følge med. Lukker vi fortsat helt ned, vil det trække epidemien rigtigt langt ud, og mange vil være i fare igen, når bølge to forventes at komme til efteråret. Nej, det er ikke let at træffe en klog beslutning, og en forkert kan give os et nyt Italien eller Spanien. Beslutninger skal tages nu. Næste år ved vi, om det var klogt eller ej.

Annonce