Annonce
Struer

Ausumgaard aflyser julemarked: - Vi tror ikke rigtig på det

Julemarkedet på Ausumgaard er i år aflyst på grund af corona. Arkivfoto: Morten Stricker
Det traditionsrige julemarked på Ausumgaard er blevet aflyst. Arrangørerne tror ikke længere på, at det kan lade sig gøre at gennemføre på grund af corona
Annonce

Hjerm:  Først var det Ausumgaards nye festival med fokus på bæredygtighed, Holdbart, der blev aflyst i foråret. Nu er turen kommet til den gamle herregårds julemarked, der skulle have fundet sted over en weekend i december.

- Vi kan ikke rigtig trække den længere nu, siger Maria Lundgaard-Karlshøj fra Ausumgaard.

Hun sendte i går (30. september) en mail rundt til alle udstillere på julemarkedet og gjorde dem opmærksom på, at markedet ikke bliver til noget i år.

- Vi tror ikke rigtig på det, som tingene ser ud nu, og med forsamlingsforbuddet, der er gået fra 100 til 50 er det ikke nemt at arrangere noget marked. Jeg tror ikke, der er nogen, der forventer, at corona har forladt landet midt i december, siger hun om julemarkedet, der i løbet af en weekend plejer at trække mellem 5000 og 8000 besøgende.

Annonce

Ærgerlige

Julemarkedet plejer at være et af højdepunkterne i løbet af året for indehaverne Maria og Kristian Lundgaard-Karlshøj, og derfor er de også ærgerlige over aflysningen.

- Men vi ville ikke kunne skabe en hyggelig og rolig julestemning, hvis vi skal gå rundt og være skrappe og overholde retningslinjer. Hvordan skulle vi lave vores normale café, hvis folk skal have mundbind på? Men vi trak den så langt, vi kunne, siger Maria Lundgaard-Karlshøj.


Jeg tror ikke, der er nogen, der forventer, at corona har forladt landet midt i december.

Maria Lundgaard-Karlshøj, Ausumgaard


Ausumgaard havde i september måned en teaterforestilling om tv-serien Matador, og de overvejer nu, om de kan lave lignende tiltag med corona-sikkerhedsafstand i stedet for det aflyste marked.

- Vi har alle mulige tanker om, hvad man ellers kan lave, og det kan sagtens være, at vi finder på noget. Men vi håber bestemt, at julemarkedet vender tilbage til næste år, siger Maria Lundgaard Karlshøj.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Hvad mener du om sexisme-debatten?

CORONAVIRUS

Live: Smittetal sætter kedelig rekord - over 900 nye coronatilfælde i Danmark

Annonce