Annonce
Kultur

Ausumgaard åbner nissebageri til julemarked

Traditionen tro er der julemarked på Ausumgaard weekenden den 13.-15. december. Arkivfoto: Morten Stricker
Traditionen tro byder Ausumgaard indenfor til julemarked 13-15. december, og i år får herregårdens nisser deres eget bageri.
Annonce

Hjerm: Mens Ausumgaard har sagt farvel til forårsmarkedet og erstattet det med bæredygtighedsfestivalen Holdbar, så består det traditionelle julemarked, som i år finder sted i weekenden 13.-15. december. Det er 8. år i træk at Ausumgaard byder julen og de mange besøgende indenfor til julemarkedet, der både har mad, gaveartikler, kunst, workshops og meget andet på programmet.

De mange boder med alt fra julepynt til gaveinspiration og delikatesser vil igen i år være til at finde, for meningen med julemarkedet var fra starten i 2012 at gøre lokale råvarer mere tilgængelige i julen, og det fokus fortsætter, skriver Ausumgaard selv i en pressemeddelelse. Og så sniger der sig i år en smule tanke på miljøet ind også.

- Vi skal alle tænke på bæredygtighed i vores forbrug – også til jul. Og en af måderne er at handle lokalt, og ikke mindst at købe gode, holdbare ting, som vi har i mange år, skriver Ausumgaard i en pressemeddelelse.

I alt vil der i år være 85 udstillere, hvoraf mange er gengangere, men der vil også være nye, som er med for første gang i år. På det store høloft kan der som altid købes fødevarer og drikkevarer i stor stil, mens man på julemarkedet også kan finde brød, grøntsager, frugt og fisk til julens mange borde.

Vi skal alle tænke på bæredygtighed i vores forbrug – også til jul.

Ausumgaard

Annonce

Nissebageri

I en del år har de to nisser, Skidt og Pyt, huseret på den gamle herregård i december måned, også under julemarkedet, men i år prøver de noget nyt af.

De to små nisser åbner nemlig et lille bageri, hvor børn kan prøve at lave peberkager og pynte dem selv. I samarbejde med Struer Fri Fagskole vil der også være mulighed for at prøve at valse havre og lave havregrynskugler.

- For os er det vigtigt at skabe nogle hyggelige oplevelser for både børn og voksne på julemarkedet – men vi tænker også i et langsigtet perspektiv, der handler om at åbne især børn og unges øjne for potentialet i at arbejde med fødevarer, skriver Ausumgaard.

Julemarkedet på Ausumgaard plejer at tiltrække flere tusindvis af besøgende i løbet af de tre dage, det står på, som regel med flest besøgende lørdag og søndag. Ausumgaard opfordrer derfor til, hvis det kan lade sig gøre, at man kigger forbi om fredagen.

- Flere og flere benytter sig af lejligheden til at komme forbi om fredagen, da der er mere ro på end lørdag og søndag. Det passer både os, udstillere og gæster godt, skriver de.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Elisabet passer på Rembrandt

Holstebro

Endnu en BMW udsat for indbrud

Annonce