Annonce
Udland

Australsk studerende er angiveligt anholdt i Nordkorea

Ifølge flere medier, herunder The Guardian, er den 29-årige studerende Alek Sigley anholdt i Nordkorea.

Flere udenlandske medier beretter, at en australsk studerende er blevet anholdt i Nordkorea.

Australiens udenrigsministerium har siden hen arbejdet på at få det bekræftet, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Ministeriet har ikke offentliggjort mandens identitet, men ifølge flere medier, herunder The Guardian, er der tale om 29-årige Alek Sigley.

Sigley studerede i Nordkoreas hovedstad, Pyongyang, og er blevet efterlyst af sine venner.

- Udenrigsministeriet yder lige nu bistand til familien til en australsk mand, der er blevet meldt anholdt i Nordkorea, siger en talsmand i en pressemeddelelse.

- Ministeriet arbejder på højtryk for at finde en afklaring.

Nordkoreas FN-repræsentation har ikke udtalt sig i sagen.

I 2017 døde den amerikanske studerende Otto Warmbier, efter at han var anholdt i Nordkorea i 17 måneder.

Warmbier blev anholdt i 2016 og fik en straf på 15 års hårdt arbejde for at have forsøgt at stjæle en propagandaplakat fra det hotel, han boede på.

Han vendte hjem til USA i koma, men døde kort efter.

Det medførte, at USA indførte et forbud mod at rejse til Nordkorea for landets borgere.

Australiens ambassade i Sydkorea forsøger nu at komme i kontakt med myndighederne i Nordkorea.

Sigley har tidligere skrevet i et blogindlæg, at han var kandidatstuderende på Kim Il Sung-universitetet i Pyongyang og leder af et rejseselskab, der arrangerer ture rundt i Nordkorea.

/ritzau/

Annonce
The Guardian om den formodede anholdte
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

'Datainformeret' er måske nok et DJØF-ord - men det er godt

I gårsdagens avis kunne man læse ordet "datainformeret". Det har om noget en klang af DJØF og offentlig forvaltning over sig. Det stod da også at læse i et citat fra en offentligt ansat leder. Skoleleder Ole Priess brugte ordet, da han skulle forholde sig til en rapport om skolernes evne til at løfte eleverne på det faglige område. Men selv om ordet måske ikke er det mest sexede i forrådet, var det både velvalgt og relevant i sammenhængen. Tænketanken CEPOS har netop offentliggjort den årlige rangliste over skolernes effekt. Den siger noget om, hvor gode skolerne er til at få karaktermæssige resultater ud af børnene ved afgangsprøven i forhold til de forventninger, man kunne have til børnene ud fra deres baggrund. Og i den opgørelse er Ole Priess' skole, Rolf Krake Skolen i Holstebro, endt langt nede på listen. Som kommunens dårligste og på en plads som nummer 1145 ud af 1415 skoler på landsplan. Det er et alvorligt tegn på, at der er udfordringer på skolen. Og det er her, det fine ord kommer ind i billedet. Skolelederen kan ikke ignorere undersøgelsen, men han kan heller ikke stille sig op offentligt og give den ret i, at hans skole er elendig til at få stoppet viden ind i hovedet på børnene. Derfor svarer han, som han gør: " … i stedet for at været datastyret og have som mit mål, at skolen skal have den højeste undervisningseffekt, så handler det for om mig om at være datainformeret, forstået på den måde, at undervisningseffekten er ét blandt flere parametre, vi skal være opmærksomme på," siger han. Og det rammer hovedet på sømmet. Skolen bliver målt og vejet på mange måder. Der er nationale test, CEPOS-undersøgelsen, trivselsundersøgelser og karaktergennemsnit. Alt sammen noget, man kan stirre sig blind på og miste helheden, hvis man målrettet jagter et resultat. Men de er alle indikatorer, som ikke må ignoreres. Man skal ikke se en elendig placering i denne undersøgelse som et facit, men som et tegn på, at noget langt fra er optimalt. Og så handle derefter. Hvis resultatet kan (bort) forklares, kan man også gøre noget for at forbedre det.

Annonce