Annonce
Sport

Astana-sportsdirektør: Fuglsang sad forkert

Gonzalo Fuentes/Reuters
Jakob Fuglsang skulle have siddet længere fremme, da feltet splittede, påpeger Lars Michaelsen.
Annonce

Årsagen til Jakob Fuglsangs tidstab på 10. etape af Tour de France skal først og fremmest findes hos danskeren selv.

Sådan lyder den umiddelbare analyse fra Astanas sportsdirektør Lars Michaelsen, der mener, at Fuglsang var uopmærksom, da favoritfeltet mod slutningen splittede i sidevinden.

- Du ved, at der er vind, og du beder dit hold om at holde dig fremme. Så har du allerede fundet ud af, at der er fare på færde. Jeg ved ikke, hvad der skete, da Ineos satte sig frem, siger Lars Michaelsen.

- Hvis han havde siddet foran, havde han været i den første gruppe, så jeg tror, han er træt af det selv, siger sportsdirektøren.

Ineos blev etapens store vinder, da briterne havde både Geraint Thomas og Egan Bernal fremme i første gruppe. Samtidig kunne de se en stribe rivaler med Fuglsang i spidsen tabe 1 minut og 40 sekunder.

På et tidspunkt så det ellers ud, som om gruppen bagved havde elimineret angrebet, men så løb rytterne tør for kræfter.

- Holdkammeraterne gjorde, hvad de kunne. De bragte ham tilbage til omkring ti sekunder, men så eksploderede de, siger Lars Michaelsen, der ikke vil male fanden på væggen trods det unødvendige tidstab.

- Jakob var ikke den eneste, der tabte tid, så lad os tage den med ro. Der er mange etaper endnu til at rette op på det, siger Lars Michaelsen.

Ud over Fuglsang sad navne som Thibaut Pinot, Rigoberto Urán og Richie Porte i gruppen, der blev fanget i sidevinden.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro

Ti har søgt skoleleder-stilling

Annonce