Annonce
Lemvig

'Danmark har talent': Aske fik guldknappen og er direkte videre til liveprogrammerne

Aske Sjørvad Johnsen fra Vandborg leverede en så overbevisende indsats i TV2-programmet Danmark Har Talent, at han blev sendt videre til næste runde i programmet. Arkivfoto: Søren Palmelund

Vandborg/København: Der var guldknap, konfetti og en billet til næste runde i programmet, da freestyle-rapperen Den Lette Gade lørdag aften var på scenen i TV2-programmet Danmark Har Talent.

Den Lette Gade har det borgerlige navn Aske Sjørvad Johnsen, og han stammer fra Vandborg ved Lemvig. Han var på scenen sammen med sin makker, MC Lillebror, og her skulle de freestyle over forskellige ord, som dommerne havde skrevet og tegnet på et skilt, skriver Ekstra Bladet.

Peter Frödin skrev "mellemkød", Sus Wilkins havde skrevet rapperen Jay Z sit skilt, mens Simon Juul havde skrevet "labskovs". Endelig havde den sidste dommer, Signe Lindkvist, tegnet et par bryster på sit skilt.

Den Lette Gade og MC Lillebror fik flettet de fire ord ind i deres rap på så overbevisende facon, at de to værter, Rasmus Brohave og Cecilie Haugaard trykkede på den knap, der sendte dem videre i programmet, skriver Ekstra Bladet.

Aske Sjørvad Johnsen er dog ikke uden evner inden for freestyle-rap. Han er nemlig regerende dansk mester i disciplinen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Spritbilist: I får aldrig mine nøgler

Leder For abonnenter

16 år er gammel nok

Det er på mange måder paradoksalt. Er man 16 år, må man købe alkohol, man kan komme i fængsel, få lov til at betale skat og blive tvunget til at spare op til pension. Men stemme, det må man ikke. Nu findes den optimale valgretsalder næppe, men der er bestemt rigtige mange og rigtig gode argumenter for at nedsætte valgretsalderen, som Demokratikommissionen, der er nedsat af Dansk Ungdoms Fællesråd og består af en række eksperter, politikere og meningsdannere, anbefaler. Det første og bedste argument for at nedsætte valgretsalderen ligger naturligvis lige for. En udvidelse af demokratiet, så flere bliver en del af beslutningerne, er naturligvis med til at styrke det. Jo flere der er en del af beslutningsprocessen, jo bredere er beslutningerne forankret. Spørgsmålet er så, om 16-årige er modne nok til at kunne gennemskue komplekse problemstillinger. Det findes der næppe noget entydigt svar på. Nogle vil være, nogle vil ikke. Og den bekymring har man givet haft hver gang, man har sænket valgretsalderen – senest i 1978, hvor den nuværende på 18 år blev vedtaget. Vores demokrati - herunder valgretsalderen - er ikke en statisk størrelse. Så havde valgretsalderen stadig været 25 år eller mere. Demokrati kræver noget af os. Det kræver tro på egne og andres evner til at engagere sig og til at påtage sig et medansvar for det samfund, vi alle er en del af. Vi lever i dag med en af de mest oplyste generationer af unge, der har et højt medieforbrug, og som gennem deres skolegang er blevet proppet med kritisk tænkning og opdragelse i demokrati. Det er også i høj grad de unge, der har drevet klimaet helt op i toppen af den politiske bevidsthed. Der er således intet, der tyder på, at de unge ikke vil leve op til det ansvar, som en sænkning af valgretsalderen vil give dem. Spørgsmålet er nærmere, om det er os på +18 år, der er nervøse for at overlade noget ansvar til de yngre? Hvis man stadig er bekymret, så kan man bare skele ud i Europa, hvor man blandt andet i Østrig har sænket valgretsalderen til 16 år, mens mange andre lande også ventes at følge trop.

Annonce