Annoncørbetalt indhold

Ase vinder Sabrinas sag i landsretten

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Østre landsret har dømt Næstved Kommune for at have fyret 41-årige social- og sundhedsassistent Sabrina Brabrand i strid med forskelsbehandlingsloven. Kommunen skal betale 12 måneders løn i godtgørelse.


Annonce

Ase gav ikke op


Sabrina havde været en skattet ansat i Næstved Kommunes hjemmepleje siden 2005, da hun i 2009 pådrog sig en arbejdsskade. Efter flere efterfølgende sygeperioder indstillede kommunen dog hende i sommeren 2015 til afskedigelse. Så kontaktede Sabrina Ase Lønmodtager, som på baggrund af udredninger fra specialister kunne konstatere, at hendes arbejdsskade havde medført et handicap.

”Jeg har været i Ase i nogle år, da jeg ikke var tilfreds med FOA. Ase har altid været meget behjælpelige og ligetil at snakke med. Da jeg blev syg i 2015 og blev afskediget på jobbet, var det Ase, der gjorde mig opmærksom på, at jeg var “handicappet” i lovens forstand, og at min afskedigelse var usaglig. De ordnede alt med at give høringssvar til tidligere arbejdsgiver, og de lod sagen overgå til en advokat, da deres dygtige jurister havde gjort, hvad de kunne, og sagen nu skulle i retten", fortæller Sabrina og fortsætter:

"Først var vi i byretten, hvor vi tabte. Men Ase var så sikker i min sag, at vi ankede og tog den i landsretten, hvor vi vandt."


Ase er med hele vejen

Landsretten lægger vægt på, at såvel Sabrina som Ase Lønmodtager havde påpeget over for kommunen, at hun forsat ville kunne arbejde, hvis der blev taget skånehensyn i form af nedsat arbejdstid og ingen tunge løft. Samtidig finder landsretten ikke, at kommunen har forsøgt eventuelle tilpasningsforanstaltninger.

"Ase har været med hele vejen og kæmpet, bakket op og været fantastiske. Tusinde, tusinde tak. Og da jeg fik tildelt fleksjob, ordnede Ase alt i forhold til at lukke min a-kasse og flytte min efterløn over til kommunens afdeling. Jeg har aldrig været andet end tilfreds", afslutter en glad Sabrina.


Som lønmodtager kan du få hjælp af fagforeningen Ase Lønmodtager, der består af advokater og jurister med speciale inden for erhvervsret. Med et medlemskab er du altid juridisk sikret, uanset hvilken situation du kommer ud for i forbindelse med din ansættelse. De hjælper med alt lige fra en gennemgang af din kontrakt, rådgivning om løn, feriepenge og pension til repræsentation ved retssager eller hjælp, hvis du bliver udsat for en arbejdsskade.

Ase Lønmodtager er ikke knyttet op på et bestemt fag eller branche – alle kan være medlem, uanset jobtype eller position.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.