Annonce
Holstebro

Arrangør: Musikkonkurrence viser, at børn vil andet end at kigge ned i deres iPad eller telefon

Børn Spiller Klassisk på Holstebro Musikskole søndag 10. november. PR-foto
Konkurrencen Børn Spiller Klassisk vokser sig større år for år på Holstebro Musikskole.

Holstebro: Det første år var de beskedne syv deltagere. Det andet år til gengæld hele 32. Og når konkurrencen "Børn Spiller Klassisk" på Holstebro Musikskole i morgen søndag er klar for tredje gang, så er der intet mindre end 41 deltagere.

- Det er helt særligt, at Holstebro Musikskole lykkes med at lave en klassisk talentkonkurrence for en aldersgruppe under 13 år. I resten af Jylland spørger man interesseret til, hvad det er for et spændende tiltag, der finder sted her hos os, lyder det fra musikskolen.

- Det beviser om noget, at den klassiske musik slet ikke er død, samt at børn nu til dags kan og vil meget andet end at kigge ned i deres iPad eller telefon, siger arrangør og klaverlærer Elisabeth Colding Sivertsen.

Deltagerne bruger så forskellige instrumenter som klaver, violin, cello, obo, guitar, trompet og tværfløjte.

- Jeg tror, at den øgede interesse hænger sammen med, at flere og flere hører om arrangementet. Og hvis børnene har en skolekammerat, der også skal være med, virker det jo slet ikke afskrækkende. Det er simpelthen på en måde blevet normaliseret, at Børn Spiller Klassisk, det deltager man da bare i, siger Elisabeth Colding Sivertsen.

- Og så er det jo en festdag med små gaver til alle og mundtlige tilbagemeldinger hos professionelle musikere, samt muligheden for at vinde rigtige, ægte penge. Det er noget, der tænder ilden hos rigtig mange børn - også selvom de ved, at de måske ikke vinder. Men børn elsker at have et mål med det, de foretager sig, og det får de med konkurrencen, tilføjer hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Spilfirma i gang efter konkurs

Annonce