Annonce
Holstebro

Arrangør: Musikkonkurrence viser, at børn vil andet end at kigge ned i deres iPad eller telefon

Børn Spiller Klassisk på Holstebro Musikskole søndag 10. november. PR-foto
Konkurrencen Børn Spiller Klassisk vokser sig større år for år på Holstebro Musikskole.

Holstebro: Det første år var de beskedne syv deltagere. Det andet år til gengæld hele 32. Og når konkurrencen "Børn Spiller Klassisk" på Holstebro Musikskole i morgen søndag er klar for tredje gang, så er der intet mindre end 41 deltagere.

- Det er helt særligt, at Holstebro Musikskole lykkes med at lave en klassisk talentkonkurrence for en aldersgruppe under 13 år. I resten af Jylland spørger man interesseret til, hvad det er for et spændende tiltag, der finder sted her hos os, lyder det fra musikskolen.

- Det beviser om noget, at den klassiske musik slet ikke er død, samt at børn nu til dags kan og vil meget andet end at kigge ned i deres iPad eller telefon, siger arrangør og klaverlærer Elisabeth Colding Sivertsen.

Deltagerne bruger så forskellige instrumenter som klaver, violin, cello, obo, guitar, trompet og tværfløjte.

- Jeg tror, at den øgede interesse hænger sammen med, at flere og flere hører om arrangementet. Og hvis børnene har en skolekammerat, der også skal være med, virker det jo slet ikke afskrækkende. Det er simpelthen på en måde blevet normaliseret, at Børn Spiller Klassisk, det deltager man da bare i, siger Elisabeth Colding Sivertsen.

- Og så er det jo en festdag med små gaver til alle og mundtlige tilbagemeldinger hos professionelle musikere, samt muligheden for at vinde rigtige, ægte penge. Det er noget, der tænder ilden hos rigtig mange børn - også selvom de ved, at de måske ikke vinder. Men børn elsker at have et mål med det, de foretager sig, og det får de med konkurrencen, tilføjer hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Uden købere ingen bagmænd

Om det er ny taktik eller bare en tilfældighed, skal være usagt. Men da lokalpolitiet i Holstebro tirsdag fortalte, at det sigtede 31 personer for at have købt euforiserede stoffer hos en lokal hashpusher, kom det kort efter, at politiet begyndte at præsentere 275 borgere i Skive-området for sigtelser for at have købt kokain hos det, der er blevet døbt Porsche-banden. I begge sager er det data fra narkohandlernes telefoner, der har ført frem til de mange købere af narkotika. Sagen fra Skive er naturligvis markant større end den i Holstebro. Men det ændrer sådan set ikke på, at det er en helt igennem fornuftig taktik også at gå synligt og målrettet efter køberne af narko. Selvfølgelig er bagmændene interessante og skal stoppes. Men uden købere var der ingen bagmænd. Uden købere var der ikke et marked for bander og lignende til at tjene styrtende summer på at forsyne unge og gamle med hash, kokain og andre euforiserende stoffer, der plager mange byer og som ødelægger alt for mange liv. Der er simpelthen ingen grund til at frede nogen i den sammenhæng. At det ikke er vanskeligt at skaffe de euforiserende stoffer, vidner de to sager tydeligt om. Stofferne er bare en sms væk. At de benyttes af mange, behøver man blot at slå op i avisen for at sande. I sidste uge blev en blot 16-årig dreng fra Holstebro sigtet for at sælge kokain og onsdag blev fire personer alene i Holstebro anholdt og sigtet for at køre bil under påvirkning af euforiserende stoffer. Narkopåvirkede bilister har for længst overhalet spritbilisterne i statistikkerne - og det er ikke kun unge mænd, der bliver standset med narko i blodet. Det er folk i næsten alle aldersgrupper. Det er ganske alvorligt, og forhåbentligt er de seneste to store aktioner fra Midt- og Vestjyllands Politi med til at sende et klart signal om, at det bestemt ikke er risikofrit at eksperimentere med stoffer, og det kan give både bøder og pletter på straffeattesten. Samtidig må man håbe, at de to aktioner også har givet anledning til en snak om mange spiseborde om brugen af stoffer.

Annonce