Annonce
Kultur

Arrangør i tænkeboks om vin- og øl-festivalers fremtid

Arrangørerne tabte et femcifret beløb på vin-festivalen grundet et svigtende deltagerantal. Foto: Holstebro Events
Annonce

Holstebro: Man tjener ind på gyngerne, hvad man har mistet på karrusellen.

Den slags talemåder går måske an i et tivoli, men ikke hos et frivilligt arrangeret foretagende baseret på sponsorers hjælp, som tilfældet var med forrige weekends øl- og vin-festivaler.

- Vi tabte penge på vin-festivalen (fredag den 31. maj), og selvom det heldigvis blev vejet noget op af øl-festivalen den efterfølgende dag, så kan vi ikke forsvare over for vore sponsorer at skulle have så stort et underskud, siger arrangør Kristian Andersen fra Holstebro Events.

Vin-festivalens underskud blev femcifret grundet for få deltagere, oplyser Kristian Andersen, og selvom de to festivaler er nye initiativer, der skal finde et fodfæste i folks bevidsthed, så var et samlet deltagerantal på 1500 mennesker for lavt.

Derfor er arrangørerne nu gået i tænkeboks. Helt at droppe den ene eller begge festivaler kommer efter alt at dømme ikke på tale.

- Vores overvejelser går på at have vin-festival det ene år, og øl-festivalen det andet. Det er en idé, som man også ser med Holstebro Regatta, som kun foregår hvert andet år, hvilket er med til at gøre det til det tilløbsstykke, det er. Folk får ligesom mere tid til at glæde sig i, siger Kristian Andersen.

Selvom deltagerantallet ikke nåede forventningerne, så gjorde afviklingen det.

- Jeg vil skyde på, at 85 procent af deltagerne aldrig havde været på Slagteriet før, og det var fantastisk at høre, hvordan de glædede sig over de æstetiske rammer. Det var netop meningen, siger Kristian Andersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce