Annonce
Navne

Arne Nielsen stopper som formand - med en rekord

Arne Nielsen stopper som formand i Holstebro Kunstmuseums bestyrelse, hvor han er udpeget af Holstebro Kommunes byråd. Privatfoto

Efter 24 år har Arne Nielsen besluttet at forlade Holstebro Kunstmuseums bestyrelse.

Holstebro: - Man skal jo stoppe på et tidspunkt.

Så simpel lyder Arne Nielsens begrundelse for, at han har valgt at stoppe som formand for bestyrelsen for Holstebro Kunstmuseum.

- Det passede godt med, at Folke Kjems (nu tidligere direktør på Holstebro Kunstmuseum, red.) netop er gået på pension, og at jeg så også stopper, siger formanden, der siger farvel til nytår.

Han efterlader kunstmuseum i gode hænder, understreger han, med Folke Kjems, der i sine 19 år aldrig havde røde tal, og en fortrinlig afløser i museumsdirektør Anders Gaardboe Jensen.

Arne Nielsen, der tidligere har været medlem af byrådet gennem 28 år, har siddet i museets bestyrelse i 24 år, heraf de 11 som formand. De 24 år skulle være en rekord, idet ingen har siddet i længere tid i bestyrelsen.

Arne Nielsen trækker sig dog ikke helt tilbage fra alt. Han er fortsat medlem af Ældrerådet og Hardernes Y's Men's Club, hvor han er engageret i hjælpearbejdet i især Kosovo.

Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

De første nordvestjyske reaktioner på V-formandsskifte: Inger er det rette valg

Kultur

Ausumgaard dropper forårsmarkedet

Leder For abonnenter

Debatniveauet er simpelthen for lavt

Nogle gange er der behov for rabiate og grænsesøgende udtalelser for at få en debat sat i perspektiv. Overdrivelse, karikerede holdninger og provokationer kan lokke ligesindede og modstandere frem og tjener derfor et formål. Og hvis de holder sig inden for lovens rammer, kan vi såmænd også lægge spalteplads til dem. Både i form af redaktionelt behandlede emner, i læserbreve og i kommentarer til vores indhold på nettet. Men der er grænser. Torsdag bragte vi et læserbrev, hvori Jens Kristian Noe fra Holstebro gik helt til grænsen i ulvedebatten. Holdningerne i indlægget står han næppe alene med, men det provokerende budskab affødte primært reaktioner fra folk med den modsatte holdning. Her taler vi om den yderst forsimplede diskussion om "for eller imod ulven". Den diskussion, hvor nuancerede mennesker for længst er stået af, og kun de mindst kompromissøgende står tilbage i hver sin skyttegrav og råber ukvemsord. En absolut værdiløs diskussion. Af den årsag valgte vi at lukke for kommentarer til indlægget på nettet. Det sker sjældent. For vi vil om nogen gerne facilitere en saglig debat om ulven og det skel, den har skabt mellem mennesker efter sin genkomst til vores område. Men vi må ærligt erkende, at netop den debat er svær at være ordstyrer for. Det afholder os naturligvis ikke fra at skrive om ulven og de følelser, der er forbundet med den. Men ingen skal et øjeblik tro, at vi er glade for den interesse vores indhold får alene på baggrund af usaglige kommentarer. Vi vil meget hellere den positive dialog. Og det gælder ikke kun ulven. Så sent som torsdag fik jeg en henvendelse fra en læser, der var utilfreds med, at vi havde optaget et læserbrev om et andet harskt emne. Han opsagde sit abonnement på den baggrund. Vi bringer disse indlæg, fordi de findes og fordi de reflekterer det samfund, vi befinder os i. Men vi er også vidende om, at det ofte er de mest rabiate, der tyer til at sende et læserbrev. Det vil vi gerne lave om på. Derfor skal opfordringen herfra lyde: Send et læserbrev og vis os alle, at debatterne er meget mere nuancerede.

Annonce