Annonce
Sport

Armstrong: Jeg ville ikke ændre noget ved min fortid

Den tidligere professionelle cykelrytter Lance Armstrong fik frataget syv Tour de France-sejre grundet doping.

Den tidligere professionelle cykelrytter Lance Armstrong ville ikke ændre noget ved sin dopingfortid, hvis han fik muligheden.

Det fortæller den 47-årige amerikaner, der fik frataget sine syv sejre i Tour de France på grund af dopingmisbrug, i et kommende interview med det amerikanske tv-medie NBC Sports, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Interviewet med titlen "Lance Armstrong: Next Stage" varer 30 minutter og bliver sendt på onsdag. Her vil han fortælle om sin skandaleombruste karriere.

- Vi gjorde, hvad vi blev nødt til for at vinde. Det var ikke lovligt, men jeg ville ikke ændre noget, siger Armstrong i interviewet.

- Selv ikke det at tabe en masse penge, eller at gå fra helt til skurk, siger han.

Lance Armstrong vandt alles hjerter, da amerikaneren i 1999 gik fra at overvinde testikelkræft til at vinde verdens største cykelløb syv gange i træk, hvilket var rekord.

I 2012, syv år efter sin seneste Tour de France-sejr, fratog Den Internationale Cykelunion (UCI) Armstrongs sejre på grund af doping og bandlyste ham fra sporten for resten af hans liv.

Det skete efter mange års mistanke og undersøgelser fra UCI.

Et år efter indrømmede amerikaneren i et interview med talkshowvært Oprah Winfrey at have taget doping siden midten af 1990'erne.

Faldet fra tinderne har kostet Armstrong flere millioner dollar i retssager.

- Hvis jeg ikke havde sagt noget, ville intet være sket. Jeg bad om at blive fanget, siger han i interviewet.

/ritzau/

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kuk i den kommunale økonomi

I løbet af den kommende måneds tid vil byrådspolitikerne i alle de tre nordvestjyske kommuner træffe en lang række beslutninger, som vil få afgørende indflydelse på din hverdag, når der skal lægges budgetter for den kommunale husholdning i 2020 og frem til 2023. I Struer sker det, når byrådet i løbet af de kommende par dage er samlet til et budgetseminar, hvor de kommer til at bokse med regneark og budgetter for alt det, der har indflydelse på din hverdag. Det er alt fra hullerne i fortovet til plejen af dine børn eller dine forældre. Udgifter til skoler og driften af kulturinstitutioner, investeringer og anlægsudgifter, hvis der skulle være ønsker om for eksempel nye omklædningsrum i den lokale boldklub. Det kan derfor virke en smule paradoksalt, at den kollektive opmærksomhed i langt højere grad er rettet mod landsdækkende temaer som for eksempel formandsskiftet i Venstre. Det er byrådspolitikerne, du skal henvende dig til, hvis det er forhold i din hverdag, det gælder. Det helt store spørgsmål er så, om de har mulighed for at indfri dine ønsker. Nationalbankens direktør, Lars Rohde, udtalte i går, at den danske økonomi er både robust og inde i et historisk opsving. Samfundsøkonomien kører på skinner med lav rente, kun ganske få arbejdsløse og lav inflation, så du får mere og mere for pengene. I den kommunale økonomi ser det bare anderledes dystert ud for byrådspolitikerne i både Struer og Holstebro. Dybøl Mølle maler ikke helt, som den skal, når det gælder fordelingen af de kollektive goder og bidragene til fællesskabet, og kommunerne kæmper for at få enderne til at nå sammen. I Holstebro har det medført, at der nu er fremsat konkrete forslag om en skattestigning på 0,3 procent. I Struer vil borgmester Niels Viggo Lynghøj (S) ikke afvise tanken om at bevæge sig i samme retning. Udgangspunkt må dog stadigvæk være, at politikerne sikrer sig, at borgerne kan føle sig trygge ved de kommunal velfærdsydelser uden at skulle dreje skatteskruen yderligere i bund.

Annonce