Annonce
Erhverv

Arkitekterne i hård kamp om bymidten

De tre vindende arkitektteam besøgte mandag Holstebro for at se på mulighederne for byudvikling. Et af de kulturelle indslag kom fra Balletskolen. Foto: Morten Stricker
Byplanlæggere, arkitekter og en stribe andre faggrupper med speciale i byudvikling var mandag på inspektionstur i Holstebro. Opgaven er at samle og gøre midtbyen langt mere attraktiv.

Holstebro: Bymidten i Holstebro spejlede sig elegant i aprilsolen mandag middag.

Træernes grønne krone gjorde byen venlig og imødekommende.

Mandagens gæster var domineret af arkitekter og byplanlæggere fra København. De næste måneder skal de tre udvalgte arkitektteams kæmpe om at finde det helt rette byudviklingsprojekt til midtbyen i Holstebro.

Der er særligt fokus på sygehusgrunden.

- Det er en meget spændende opgave med at tænke nyt og gammelt sammen på sygehusgrunden. Det er en fagligt meget interessant opgave. Sygehuset har en fin placering i byen, så det giver meget fine muligheder, siger Jan Albrechtsen, der er teamleder for Team Vandkunsten, der er et af de tre udvalgte arkitektteams, der har byudvikling som speciale.

Han var langt fra alene i Holstebro. De tre teams havde alle en række fagspecialister med på rundturen til Holstebro, der begyndte på slagterigrunden og fortsatte til sygehusgrunden, Enghaven, inden det sluttede med oplæg og konkurrencevilkår på Holstebro Museum. Dertil blev der tilsat en række kulturelle oplevelser fra blandt andet Odin Teatret og Balletskolen.

Selv om arkitektfirmaet Vandkunsten har hjemme på Holmen i Holstebro, kender teamlederen en del til Holstebro.

- Jeg har hus på Thyholm, så jeg kender godt til Holstebro. Vi har stor erfaring med den slags opgaver. Det er meget tydeligt, at der er mange parkeringspladser i og omkring midtbyen. Det er en af vores udfordringer, så parkering ikke kommer til at fylde for meget i bybilledet, siger Jan Albrechtsen.

Det blev også til et besøg på Sønderland, der også har brug for ideer til at få gang i udviklingen. Foto: Morten Stricker

Et af de øvrige udvalgte team er Team Lendager, der har hjemme i Nordhavnen i København.

Men teamleder Stig Ammitsbøl er ikke ukendt med Holstebro, da hans firma også har arbejdet med udviklingen af slagterigrunden.

- Jeg kom til Holstebro søndag aften og overnattede på Hotel Schaumburg. Det giver et andet indtryk af en by at se og opleve den om aftenen, siger Stig Ammitsbøl, der ser frem til opgaven.

- Det er meget inde med den cirkulære økonomi, bæredygtighed og ressourceforbrug. Det er helt klart noget, vi skal tænke ind i vores projekt, siger Stig Ammitsbøl.

Det tredje arkitektteam er Team AATR, der har kontor i Aarhus, København og Oslo. De har blandt andet erfaring fra udviklingen af grunden, hvor Aarhus Kommunehospital ligger. De tre konkurrerende hold bliver alle udstyret med en logbog, hvor de 1.000 ideer fra boergerne i Holstebro er samlet.

En af opgaverne er også at komme med forslag til, hvordan man løfter byområder, der er gået i stå. Det gælder blandt andet Sønderland, hvor det er meget svært at tiltrække folk og forretninger.

De tre arkitekthold har nu sommeren til at komme med en endelig plan for udviklingen af Holstebro, inden den endelige vinder udpeges af selskabet Holstebro Udvikling, der er ejet af Holstebro Kommune og Færchfonden.

Annonce
Holstebro

Forældre i tvivl om vaccination af deres børn: - Vi vakler simpelthen sådan, om vi skal eller ikke skal

Danmark

Lørdagens coronatal: 3744 nye smittetilfælde og 13 dødsfald

Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

TTH tabte for femte gang i seks kampe: - Det var langt under det niveau, vi skal have

Sport For abonnenter

Videoanalyse og liveblog: TTH tabte på udebane til oprykkerne fra Skive

Holstebro

26-årig fængslet for at trække køkkenkniv, sætte den mod nakken af en person og sige: 'I will fucking kill you'

Erhverv

Tre butikker ser tilbage på Black Friday og frem mod en hverdag med mundbind: Det værste er faktisk de ting, vi begynder at have i restordre

To mistænkte tilfælde af ny corona-variant er fundet i Danmark

Holstebro For abonnenter

Byrådets længst siddende medlem røg ud, og det er glædeligt

Erhverv

Forretninger frygter ikke krav om mundbind: Kunder er gode til at bakke op om lokal handel

Vestjylland For abonnenter

Kronprinsen og fodboldstjernerne går i tøj fra Ringkøbing: Frederik og Casper sælger eksklusive jakker til de kendte

Kollegaer slækker på hygiejnen: Fagforening efterlyser mere 'corona-politi'

Holstebro

26-årig anholdt for at gribe køkkenkniv og true tre personer på livet, da de bad ham skrue ned for musikken

Struer For abonnenter

De skiltes som uvenner, men efter 82 år er de igen de bedste venner på plejehjemmet: - Jeg blev sgu sur, da han sagde, at jeg lugtede af ko

Leder For abonnenter

Lad det blive ved pas og mundbind - den sunde fornuft kan sagtens klare resten

Annonce