Annonce
Erhverv

Arbejdsløsheden eksploderer i Lemvig

Job- og borgerservicechef Frank Rud Jensen har måttet konstatere, at der er kommet mange flere ledige i Lemvig Kommune i forbindelse med de seneste ugers coronakrise. Arkivfoto: Benny Gade
3F mærker stor stigning i nye ledige. Formand håber, at de ledige kan vende tilbage til deres arbejde, når krisen er overstået

Lemvig: Arbejdsmarkedet i Lemvig Kommune kan nu også mærke den økonomiske opbremsning, coronakrisen har medført.

I de seneste to uger efter nedlukningen af store dele af det danske samfund, har 115 borgere meldt sig i køen af arbejdsløse.

- Det er en voldsom stigning, vi har oplevet de seneste to uger. Jeg har ikke set så stor stigning på så kort tid i de otte år, jeg har stået i spidsen for jobcentret, siger job- og borgerservicechef, Frank Rud Jensen.

Torsdag eftermiddag havde han registreret 420 ledige i Lemvig Kommune. På samme tidspunkt sidste år lå tallet på 300 ledige med udsigt til, at tallet ville falde i de efterfølgende måneder.

Han har endnu ikke noget overblik over, hvilke brancher de arbejdsløse kommer fra, men han kan se, at der er en overvægt af medlemmer af 3F, der er blevet ramt af ledigheden.

Det billede kan Kenneth Hove, der er formand for 3F Vest nikke genkendende til.

- Vi har fået omkring 60 flere ledige. Det er hovedsageligt buschauffører fra de busselskaber, der kører med skolebørn, men også hos Jeka Fish samt enkelte i rengøringsbranchen har man været nødt til at sende folk hjem, siger Kenneth Hove.

Han tilføjer, at andre virksomheder har valgt at sende deres medarbejdere hjem med lønkompensation.

Annonce
"Jeg har ikke set en så stor stigning på så kort tid i de otte år, jeg har stået i spidsen for jobcentret."

Frank Rud Jensen, job- og borgerservicechef, Lemvig Kommune

Krydser fingre

Kommunaldirektør Lars Keld Hansen siger, at kommunen vil gøre, hvad den kan for at hjælpe de nye ledige.

- I første omgang er det ikke det store, vi kan gøre, men vi kan krydse fingre for, at krisen ikke bliver større, end den er nu, og at vi kommer forholdsvis godt gennem den, siger Lars Keld Hansen.

Han peger dog på, at Lemvig Kommune har besluttet, at man kan sætte gang i vedligeholdelses- og anlægsarbejder for på den måde at give entreprenør- og håndværkervirksomheder en hjælpende hånd i en periode, hvor de ellers har oplevet aflyste ordrer fra blandt andre private.

Desuden arbejder kommunen på, at lave et virtuelt møde for erhvervslivet, hvor kommunens Erhvervshus kan svare på spørgsmål om de mange hjælpepakker, der er kommet fra regeringens side for at holde gang i erhvervslivet under krisen.

Kenneth Hove frygter, at der kan komme flere ledige i de kommende to uger, hvor store dele af samfundet stadig vil være lukket ned.

- Men jeg har endnu ikke hørt noget fra vores tillidsrepræsentanter på virksomhederne, så jeg kan håbe, at intet nyt er godt nyt, siger Kenneth Hove.

Han tilføjer, at han har en forventning om, at flere af de nu hjemsendte 3F-medlemmer kan vende tilbage til deres arbejdspladser, når coronakrisen er overstået.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce