Annonce
Erhverv

Arbejdsgruppe vil gøre skov attraktiv

I dag er Skolebakkeskoven mange steder tæt og ufremkommelig. Men en arbejdsgruppe er i gang med at finde de resterende midler til at gøre området åbent og tilgængeligt. Foto: Jesper Lundsgaard
Initiativtagere har fået en halv million kroner til en renovering af Skolebakkeskoven i Nørlem. Nu går jagten ind på de sidste midler til projektet
Annonce

Lemvig: Skolebakkeskoven i den østlige del af Lemvig skal være et attraktivt område for både beboerne i området, men også for daginstitution og den nærliggende Lemtorpskolen.

Det er visionen hos en arbejdsgruppe, der er ved at lægge sidste hånd på forberedelserne til at lave en sanering og modernisering af Skolebakkeskoven. Arbejdsgruppen har samlet knapt 500.000 kroner ind til projektet hos Lokale- og Anlægsfonden, Friluftsrådet, Nordea Fonden samt Jysk Energi, og nu vil gruppen finde de sidste 200.000 kroner til projektet. Det er håbet, at pengene kan findes hos private og virksomheder.

- Vi ser gerne, at både virksomheder giver et bidrag og bliver nævnt i den forbindelse. Men det kan også være private, der benytter området og som gerne ser, der bliver gjort noget ved skoven, siger Jens Christian Krogh, der sammen med formanden for Lemtorpskolens skolebestyrelse, Flemming Madsen, samt Henrik Steinecke Nielsen står bag projektet.

Flemming Madsen har været i kontakt med flere fra erhvervslivet, der kunne være interesseret i at støtte skovprojektet.

- Reaktionen har udelukkende været positiv, og folk har syntes, det er en fantastisk ide. Vi har endnu ikke fået penge ind, men flere tygger på, om de vil gå med, siger Flemming Madsen.

Jens Christian Krogh er selv gået ind i projektet, da han bor i området og har en datter, der går på Lemtorpskolen.

- Jeg synes, der er et stort potentiale i at bruge skoven og området, og være med til at skabe noget for folk, der bor her. Samtidig vil skoven også kunne bruges af børnehaven som udebørnehave eller til undervisning i skolen, siger Jens Christian Krogh.

Det er arbejdsgruppens ide at øge tilgængeligheden til skoven og lave forskellige faciliteter i form af madpakkehus og toiletbygning samt lave en minibro ud i en af områdets søer. På den måde vil man udnytte områdets potentiale som en grøn oase, der både kan fungere som en skoleskov, men også være bynær natur.

Lemvig Kommune er i gang med at lave en udtynding i skovområdet, som har stået mere eller mindre urørt, siden den blev anlagt for knapt 20 år siden.

På tegnebrættet er der også planer om at lave en 800 meter lang sti rundt i skoven, der kan bruges til idrætsundervisning i skolen eller til træning i Lemvig Løbeklub, og supplere det med blandt andet motionsredskaber og naturlige musikinstrumenter.

- I den nye skov vil der også være bedre mulighed for at lave udeskole, friluftsliv eller bruge skoven i undervisningen. Der er flere lærere på Lemtorpskolen, der har en uddannelse som udelærere, og de vil kunne bruge skoven langt mere, siger Flemming Madsen.

Arbejdsgruppen håber, at man allerede i løbet af et par måneder kan komme i gang med projektet, og at en del af projektet kan være færdig til sommer, hvis den sidste finansiering falder på plads.

FAKTA

Skolebakkeskoven er et syv hektar stort område øst for Lemtorpskolen, hvor der er træbevoksning, eng og sø.

Skoven blev indviet i 1999 efter en projektgruppe bestående af flere grundejerforeninger i området i midten af 1990'erne havde foreslået at lave en bynær skov i den østlige del af Lemvig.

Der er i dag flere stier og spor ind i skoven samt flisebelagte stier rundt om skovområdet.

Kilde: Arbejdsgruppens projektbeskrivelse

Annonce
Annonce
Holstebro

Kamp skifter til dansk tophold

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Stødte sammen i rundkørsel

Sport

Ineos dropper Chris Froome efter sæsonen

Annonce