Annonce
Holstebro

Medarbejdere i rejsebureau skal veksle mellem arbejde og dagpenge

Den tyske hovedstad Berlin er det helt store trækplaster for studie- og grupperejse. Troen på produktet og lysten til at rejse får Alfa Travel til at tro på fremtiden, selv om 2020 har været alt andet end et sjovt år. Foto: John Macdougall ritzau/scanpix
Rejsebureauet Alfa Travel sender medarbejderne på arbejdsfordeling for at komme igennem efteråret. Der er også ekstra brug for kreative løsninger, når der skal tilbydes studieture og grupperejser.
Annonce

Holstebro: Hverdagen i et rejsebureau har været meget langt fra det normale siden det tidlige forår.

Administrerende direktør Allan Nielsen fra Alfa Travel i Holstebro siger det klart:

- Vi er efterhånden meget trætte af brandslukning, aflysninger, rådgivning. Men der er så småt ved at komme i gang med salget, men det går langsomt.

Ledelsen hos Alfa Travel er helt klar over, at den normale dagligdag er et godt stykke ude i fremtiden. Men troen på, at firmaet, der er specialister i studie- og grupperejser, klarer sig igennem coronakrisen er intakt.

- Vi tror stadig så meget på det produkt, vi sælger. Behovet og lysten til at komme på studierejse vil stadig være stort. Studierejserne er en meget vigtig del for mange skoler, men i den nærmeste fremtid kan der godt være brug for alternative løsninger, sige salgs- og marketingschef Jeanette S. Christensen.

De helt store hit for mange studierejser er europæiske storbyer som Berlin, London, og Barcelona.

- Det er klart, vi følger meget med i, hvordan det går med smitten rundt omkring i Europa. Det værste vil være, hvis det hele lukker ned igen, siger Allan Nielsen, der forventer, at der i løbet af de kommende måneder vil komme nedlukninger af mindre områder og regioner rundt omkring i Europa.

- Vi er også nødt til at tænke i helt nye løsninger. Vi har fået Danmark på programmet, siger Allan Nielsen.

Annonce

Medarbejdernes accept

Med mindre der kommer en stor nedlukning peger pilen igen mod et overskud for 2020. Ikke på niveau med de seneste år, men dog sorte tal.

Det er også ambitionen at fastholde medarbejderstaben intakt. Når lønkompensations-ordningen udløber 29. august, er der indgået en aftale om arbejdsfordeling med medarbejderne, så de veksler mellem arbejde og dage på dagpenge i en 13 uger periode, så de 16 medarbejdere kan blive på kontoret i Nygade.

- Vi har et meget erfarent team, som vi meget gerne vil beholde. Det har været en meget stor hjælp i de seneste måneder, hvor der har været hårdt brug for kreative og alternative løsninger, siger Allan Nielsen, der er meget glad for, at medarbejderne er gået med på denne løsning, selv om det koster.


Vi tror stadig så meget på det produkt, vi sælger. Behovet og lysten til at komme på studierejse vil stadig være stort. Studierejserne er en meget vigtig del for mange skoler, men i den nærmeste fremtid kan der godt være brug for alternative løsninger

Jeanette S. Christensen, salgs og marketingschef Alfa Travel


Andre rejsebureauer har været nødt til at afskedige medarbejdere, fordi der er noget længere til normale tilstande på rejsemarkedet. Det gælder blandt andet rejsebureauet Benns, der har fyret 30-40 procent af medarbejderne. Håbet er, at tingene for alvor begynder at normalisere sig, når vi nærmer os afslutningen på 2020.

Alfa-ledelsen lægger ikke skjul på, at tiden siden marts har været meget frustrerende. Med mange skiftende meldinger fra Erhvervsminister Simon Kollerup (S) og hans ministerium, som har rejsebranchen som resort-område.

- Det har handlet meget om forbrugerbeskyttelse. Det er der jo ingen, der kan have noget imod. Men der har ikke været meget hjælp til rejsebureauerne, selv om regeringen gerne vil give indtryk af det. Vi er ofte blevet mødt med, at vi som rejsebureau får meget hjælp, men det er desværre ikke tilfældet, siger Jeanette S. Christensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro

Ti har søgt skoleleder-stilling

Annonce