Annonce
112

Brandmænd kæmpede 18 timer for at få slukket brand: Reddede 80 svin

Brandfolk fra fire stationer måtte arbejde i mange timer for at få slukket gårdbrand ved Bøvlingbjerg. Arkivfoto: Michael Bager
OPDATERET: Mandskab fra fire brandstationer reddede 80 svin ved stor brand på gård. Måtte rykke ud til efterslukning mandag

Bøvlingbjerg: Det blev en lang indsats for brandfolk fra stationerne i Bækmarksbro, Lemvig, Ulfborg og Særkjær, da der lørdag eftermiddag udbrød brand på en gård på Sandmandgårdsvej lidt uden for Bøvlingbjerg.

Først klokken ni søndag formiddag, knapt 18 timer efter alarmen var gået, kunne de sidste brandfolk fra stationen i Særkjær pakke vandslanger og udstyret sammen og tage hjem.

- Det var et meget flot stykke arbejde af mandskabet fra de fire stationer. Mandskabet fra Særkjær var færdige med den egentlige slukning klokken to om natten, men holdt brandvagt og slukkede enkelte ildlommer frem til næste formiddag, siger indsatsleder Michael Christensen fra Nordvestjyllands Brandvæsen i Lemvig.

Midt på eftermiddagen lørdag fik brandvæsenet en alarm om brand i to længer på en gård, hvor der stod i alt 80 svin. På loftet i de to stalde lå der en del halm, der var gået ild i.

I samråd med landmanden valgte Michael Christensen at lade svinene stå i staldbygningerne, mens brandfolkene bekæmpede branden, der var udbrudt i tagkonstruktionen i to længer på gården.

- Da vi ankom stod taget på den ene længe i lys lue, mens der også var ild i midten af den anden længe, hvor der stod svin. Men der var kun begrænset med røg i de to længer, hvor der stod svin. Derfor var det vurderingen, at det ville være bedst at lade dem stå, siger Michael Christensen.

Det lykkedes brandfolkene at få bekæmpet ilden i begge stalde, og ingen af de 80 svin kom noget til under indsatsen.

Politiet var også til stede, og i første omgang kunne de ikke finde en årsag til branden. Derfor skal politiets brandteknikere nu se nærmere på, hvordan ilden er opstået.

Mandag formiddag måtte brandvæsenet igen forbi gården for at foretage endnu en efterslukning, der varede flere timer. Ilden var blusset op i det halm, der lå på loftet, og indsatsleder Birgitte Buskov valgte at rekvirere en kran fra Beredskabscentret i Thisted, så man kunne få halmen ned fra loftet og endegyldigt få slukket branden.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Lige nu: Voldsom brand i halmlade

Leder For abonnenter

Det er utroligt...

Vi kunne læse her i bladet i lørdags, at fremtiden for et af de absolut allerstørste sportsarrangementer i hele landsdelen, Holstebro Cup, som afvikles hver påske, er i farezonen for ikke at kunne fortsætte. Ikke fordi der ikke er deltagere, som vil tage til Holstebro i påsken for at spille håndbold. Det vil de gerne, og det bidrager naturligvis til omsætning og markedsføring af byen, at der kommer så mange udøvere, ledere og forældre. Formanden for Holstebro Cup, Karsten Marcussen, har stået i spidsen for arrangementet i årevis, og han har i lige så mange år haft stor opbakning fra en række frivillige, der gør det af lyst og ikke fordi, de selv har børn eller anden personlig interesse i arrangementet. Selvfølgelig får de en personlig oplevelse ud af at være sammen med så mange glade mennesker, men man gør det også, fordi det er vigtigt for en by at have et stort arrangement som Holstebro Cup. Men formanden stopper, når denne udgave er klaret. Og han kan frygte, der er flere af de frivillige, der benytter lejligheden til det samme. Begrundelsen er, at det er blevet et bøvl med samarbejdet med kommunen, og formanden opfatter det som direkte benspænd, når det er særdeles vanskeligt at få praktiske ting til at gå op, og der ingen velvillighed er fra kommunens side. Det er fortrinsvis adgangen til skolerne, hvor der indkvarteres deltagere, der er problemet, og i modsætning til de kommunale skoler, så er der ingen problemer med professionskolerne, gymnasiet med videre. I samme avis beklager udvalgsformanden det, og nu skal tonen have en anden lyd. Det må vi så se, om den får. Men det kan jo ikke være rigtigt, at der skal en formands-afgang og en forsideartikel i det lokale dagblad til, før man opfatter alvoren hos kommunen. En kommune bør forkæle frivilliges initiativer og arbejdslyst, når det drejer sig om sådanne arrangementer, som helt klart er i kommunens store interesse, der bliver arrangeret. Det er ingen naturlov - slet ikke i dag, at der er frivillige, der vil gøre sådan et stort stykke uegennyttigt arbejde, så derfor kan det undre, at der skal så stort et brag til, før man vågner op og aflyser alle benspænd for at erstatte dem med skulderklap og "medvind på alle cykelstier". Hvis det altså sker...

Annonce