Annonce
Sport

Antonsen er ude af sæsonfinale trods sejr

Ritzau Scanpix/Ritzau Scanpix
Anders Antonsen skulle vinde i to sæt over Tzu-Wei Wang, men danskeren tabte andet sæt.

Dansk badminton er ikke repræsenteret i semifinalerne ved sæsonfinalerne i kinesiske Guangzhou.

Det sidste danske håb, Anders Antonsen, skulle vinde sin sidste gruppekamp fredag i to sæt for at gå videre, men efter at have vundet første sæt tabte han andet sæt til Tzu-Wei Wang fra Taiwan.

Danskeren vandt dog kampen og sikrede sin første sejr i turneringen. Cifrene lød 23-21, 12-21, 21-12.

Antonsen var i store problemer i første sæt. Wang førte 12-7 og 19-14, inden danskeren for alvor fik fat.

Antonsen afværgede sætbolde ved 19-20 og 20-21, inden han med tre vundne bolde i træk snuppede sættet 23-21.

Men han var altså også tvunget til at vinde andet sæt, og her fik danskeren en forfærdelig start og kom bagud 0-7.

Han fik bedre gang i spillet, men han var aldrig i nærheden af at lave et stort comeback. Modstanderen fra Taiwan udnyttede den første sætbold og vandt 21-12 og gik dermed videre til semifinalerne.

Derefter gik spillerne i gang med det tredje sæt uden noget på spil, og hurtigt måtte Tzu-Wei Wang have behandling for en skade. Den hæmmede ham, men han kæmpede alligevel videre, da han skulle afslutte kampen for at gå videre i turneringen.

Antonsen var motiveret for at slutte turneringen af med en opmuntring, og han vandt kampens afgørende sæt klart.

Tidligere fredag måtte også Viktor Axelsen sige farvel til turneringen efter gruppespillet. Der var ikke dansk deltagelse i de øvrige kategorier.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
TTH Herrer

Skjern snupper bagspiller i TTH

Leder For abonnenter

Den bedste vaccination

75 år er lang tid. Det er en menneskealder - og mere skal der måske ikke til, for at glemslen om Holocausts rædsler slår igennem. I går var det 75 år siden, at russiske soldater befriede Auschwitz, og ingen længere kunne benægte det vanvid og massemord, som tyskerne havde sat i system på Europas jøder. I dag ser vi over hele Europa desværre nye angreb på jøder. Vi har set det senest i Danmark, hvor en jødisk kirkegård i Randers er blevet vandaliseret, og hvor jødiske medborgere har fået sat gule stjerner på deres postkasser. Der er naturligvis langt fra manglende respekt og hærværk fra historieløse højreradikale til nye koncentrationslejre. Men den antisemitisme, som man skulle tro, verden for evigt var blevet vaccineret mod med Anden Verdenskrig, trives desværre stadig. Det gør den i Danmark, og det gør den ude i verden. I et indlæg i nyhedsmagasinet Der Spiegel advarer den tyske udenrigsminister, Heiko Maas, ligefrem om, at fornærmelser og angreb på jøder er blevet dagligdags forekommende, og at næsten hver anden jøde i Tyskland har overvejet at forlade landet. Truslen mod den jødiske befolkning kommer mange steder fra. Den kommer fra højreradikale, den kommer fra muslimer, og den er sågar tidligere også set komme fra venstrefløjen, hvor man har sympatiseret med og økonomisk støttet grupperinger, der mest af alt ønskede staten Israel opløst. I alt seks millioner jøder blev myrdet under Anden Verdenskrig. Langt de fleste i udryddelseslejre som Auschwitz, der lå i det sydlige Polen. Og når antisemitismen viser sit grimme ansigt igen, så er det ikke kun et problem for den jødiske befolkning. Den er vores alles problem. Den viser, at vi ikke lært en dyt af historien, at vi stadig er nødt til at minde om rædslerne fra koncentrationslejrene, og hvad galoperende vanvid kan føre til. 75-året for befrielsen af Auschwitz og enden på Holocaust er en glimrende lejlighed til at genfortælle historien - og minde hinanden om, at den bedste vaccination mod gentagelse af fortidens dumheder og den stigende antisemitisme er at huske fortiden.

Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Annonce