x
Annonce
Region

Antallet af indlagte faldt med fire på et døgn

Antallet af indlagte faldt en smule fra onsdag til torsdag. Foto: Morten Stricker/Scanpix

Regionen: Den meget stærke stigning i antal indlagte, som myndighederne længe har forventet vil komme på et tidspunkt, lader stadig - heldigvis - vente på sig. Således er det samlede antal indlagte med covid-19 i Region Midtjylland faldet fra onsdag til torsdag med fire til 52. Af de 52 er 17 indlagt på intensivafdelinger, hvilket er uændret i forhold til dagen før.

Tallene opgjort torsdag morgen og udsendt klokken 13 er følgende:

Indlagte med covid-19 i regionen i alt: 52

Heraf indlagte på intensivafdelinger: 17

Indlagte med covid-19 per hospital:

Aarhus Universitetshospital: 14

Regionshospitalet Randers: 5

Regionshospitalet Horsens: 5

Hospitalsenheden Vest: 21

Hospitalsenhed Midt: 7

Psykiatrien: 0

Fra i dag og fremover kan man i øvrigt følge udviklingen i antal indlagte i regionen og på de enkelte hospitaler på grafen, som er bragt i tilknytning til artiklen her.

Annonce

Brødtekst

Indlagte alle regioner

Indlagte på midtjyske hospitaler

Annonce
Annonce
Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Lad os nu høre om vejen ud

En af corona-krisens store frustrationer for mange er usikkerheden om, hvor lang tid denne alternative virkelighed kommer til at herske. Prisen for at begrænse belastningen på sundhedsområdet er enorm. Erhvervslivet er lammet, mange virksomheder risikerer at lukke - også selv om skatteborgernes store pengekasse er åbnet på vid gab med diverse støtteordninger. Uanset hvor mange skattekroner, Folketinget besluttet at sende ud til de ramte brancher, kommer nedlukningen til at koste arbejdspladser. Den kommer til at ødelægge grundlaget for et utal af virksomheder. Økonomien bliver påvirket langt frem i tiden. For at kunne håndtere de barske realiteter, har vi behov for at kende planerne for, hvordan landet igen kan åbnes. Vi har behov for at vide, hvad myndighederne forestiller sig muligt - og hvornår. Ingen forlanger, at Mette Frederiksen, Nikolai Wammen eller Søren Brostrøm skal kunne svare på, hvornår smittefaren er drevet over, men vi må kunne få svar på, hvilke planer der er for rækkefølgen af genetableringen af samfundet. De fleste kan nok forestille sig, at rejsebranchen og teater- og koncertarrangører vil være ramt af begrænsninger længere ind i fremtiden end frisørerne. Eller genbrugspladserne. Eller skolerne. Indtil nu har Danmark ageret trofast og fulgt retningslinjerne. Men hvis vi skal blive ved med at have tillid til myndighederne, må vi sammen kunne se en vej ud af det hele. Ingen tror på en snarlig vaccine eller kur, hvorfor vi må forvente begrænsninger eller risici i en periode, der strækker sig noget længere end til den 13. april, som lige nu er den eneste kendte dato i planerne. Det gik fint med at vise os forskellige scenarier for, hvad der ville ske, hvis vi ikke lukkede landet. Med pædagogiske plancher og grafer, blev vi alle overbevist om nødvendigheden. Vis os nu de forskellige scenarier for, hvordan vi igen får landet på fode. Også selv om de er skræmmende. Vi kan tåle det meste, men hemmeligheder og uvished hører ingen steder hjemme.

Annonce