Annonce
Holstebro

Antallet af indbrud er halveret siden 2010

- Vi har oplevet et markant fald i antallet af indbrud i de private hjem, og det er vi glade for. Men det betyder ikke, at vi kommer til at slække på indsatsen fremover, siger politiinspektør ved Midt- og Vestjyllands Politi, Hans Roost. Arkivfoto: Erwin Wodicka
151 indbrud i private hjem i Holstebro Kommune. Sådan lyder tallene fra 2019, hvilket er tæt på en halvering i forhold til tallene fra 2010.
Annonce

Holstebro: Det er blandt andet et godt samarbejde mellem borgerne og et vågent øje med naboens hus, der har gjort arbejdsbetingelserne sværere for indbrudstyvene i Holstebro Kommune.

2019 bød på historisk få indbrud. Kun halvt så mange havde besøg af ubudne gæster i forhold til 2010. Det viser tal fra Danmarks Statistik.

- Vi er superglade for, at det går i den retning. Det er et stort fokusområde for os, hvor vi kommer ud til alle anmeldelser og forsøger at skabe noget tryghed, og det ser ud som om, det har haft en effekt, siger Hans Roost, der er politiinspektør ved Midt- og Vestjyllands Politi.

Ud over en vellykket indsats fra politiets side peger politiinspektøren på, at borgernes indsats har spillet en væsentlig rolle i kampen mod indbrudstyvene.

- Vores indtryk er, at borgerne i højere grad sikrer deres boliger. Der kommer mere videoovervågning, og så er nabohjælpen også med at afskrække indbrudstyvene, siger Hans Roost.

Annonce

Kommer i bølger

Ifølge Danmarks Statistik blev der i 2010 anmeldt 292 indbrud i private boliger i Holstebro Kommune, og i 2019 lød det tal på 151. Men selvom der kun er cirka halvt så mange, der har haft besøg af indbrudstyven, så kommer politiet ikke til at ligge på den lade side, forsikrer Hans Roost.

Antallet af indbrud er i løbet af de seneste ti år gået op og ned, og det skyldes blandt andet, at indbruddene kommer i stimer.

- Vi er opmærksomme på, at indbruddene ofte kommer i bølger, men vi er blevet bedre til at imødese og stoppe dem. Det skyldes mest vores erfaring på området og den udveksling af oplysninger, vi har med andre politikredse og udenlandsk politi, siger Hans Roost.

Hvis antallet af indbrud skal endnu længere ned, kræver det, at både politiet og borgerne fortsætter i samme spor.

- Det er hele pakken, der gør udslaget. Så i politiet skal vi fortsætte med vores setup, samtidig med at borgerne skal blive ved med at sikre deres hjem og have nogle gode aftaler med naboerne, siger Hans Roost.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Aktivist snød sig ind til corona-pressemøde: - Journalisterne er bare mikrofonholdere - de stiller jo ingen kritiske spørgsmål

CORONAVIRUS

Live: Corona-virus gik nærmest amok på Aarhus-bar - antallet af smittede er nu oppe på 25  

Annonce