Annonce
Holstebro

Antallet af indbrud er halveret siden 2010

- Vi har oplevet et markant fald i antallet af indbrud i de private hjem, og det er vi glade for. Men det betyder ikke, at vi kommer til at slække på indsatsen fremover, siger politiinspektør ved Midt- og Vestjyllands Politi, Hans Roost. Arkivfoto: Erwin Wodicka
151 indbrud i private hjem i Holstebro Kommune. Sådan lyder tallene fra 2019, hvilket er tæt på en halvering i forhold til tallene fra 2010.

Holstebro: Det er blandt andet et godt samarbejde mellem borgerne og et vågent øje med naboens hus, der har gjort arbejdsbetingelserne sværere for indbrudstyvene i Holstebro Kommune.

2019 bød på historisk få indbrud. Kun halvt så mange havde besøg af ubudne gæster i forhold til 2010. Det viser tal fra Danmarks Statistik.

- Vi er superglade for, at det går i den retning. Det er et stort fokusområde for os, hvor vi kommer ud til alle anmeldelser og forsøger at skabe noget tryghed, og det ser ud som om, det har haft en effekt, siger Hans Roost, der er politiinspektør ved Midt- og Vestjyllands Politi.

Ud over en vellykket indsats fra politiets side peger politiinspektøren på, at borgernes indsats har spillet en væsentlig rolle i kampen mod indbrudstyvene.

- Vores indtryk er, at borgerne i højere grad sikrer deres boliger. Der kommer mere videoovervågning, og så er nabohjælpen også med at afskrække indbrudstyvene, siger Hans Roost.

Annonce

Kommer i bølger

Ifølge Danmarks Statistik blev der i 2010 anmeldt 292 indbrud i private boliger i Holstebro Kommune, og i 2019 lød det tal på 151. Men selvom der kun er cirka halvt så mange, der har haft besøg af indbrudstyven, så kommer politiet ikke til at ligge på den lade side, forsikrer Hans Roost.

Antallet af indbrud er i løbet af de seneste ti år gået op og ned, og det skyldes blandt andet, at indbruddene kommer i stimer.

- Vi er opmærksomme på, at indbruddene ofte kommer i bølger, men vi er blevet bedre til at imødese og stoppe dem. Det skyldes mest vores erfaring på området og den udveksling af oplysninger, vi har med andre politikredse og udenlandsk politi, siger Hans Roost.

Hvis antallet af indbrud skal endnu længere ned, kræver det, at både politiet og borgerne fortsætter i samme spor.

- Det er hele pakken, der gør udslaget. Så i politiet skal vi fortsætte med vores setup, samtidig med at borgerne skal blive ved med at sikre deres hjem og have nogle gode aftaler med naboerne, siger Hans Roost.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Verdensmesterskabet får ikke lov at smuldre i Struer

Hvis bokseren Dina Thorslund skal miste sit verdensmesterskabsbælte, så lad os håbe, at det kommer til at ske i bokseringen mod en dygtigere modstander, og ikke fordi økonomi og teknikaliteter spænder ben for hende. Da hun for nylig brød med sin hidtidige promotor, det tyske Team Sauerland, stod hun alene tilbage med opgaven at arrangere og finansiere en mesterskabskamp. Det er en stor opgave, som rækker et godt stykke ud over de færdigheder, man slider sig til i et træningslokale, og derfor har bokseren brug for hjælp. Verdensmestre i individuelle publikumssportsgrene findes der ikke mange af i Danmark. Derfor er det en præstation, som har skabt opmærksomhed. Og Struer Kommune har været både dygtig og flittig til at udnytte den potentielle profilering, der ligger i at have en verdensmester i byen. Derfor har kommunen naturligvis også en interesse i, at det fortsat er tilfældet. Og netop derfor ser kommunen også velvilligt på mulighed for et samarbejde - eller en støtte. Detaljerne er endnu ikke klare, men borgmester Niels Viggo Lynghøj (S) giver i dagens avis udtryk for, at der skal findes en løsning. Nok så vigtigt er det signal, som erhvervsmanden Peter K. Kristensen sender i et læserbrev i dagens avis. Han opfordrer til at støtte projektet og melder sig samtidig klar til selv at gøre det. Det er vigtigt, at dem, der har mulighed for at ændre noget, ikke bare støtter økonomisk med et sponsorat, men også råber lidt og op fortæller om, hvor vigtigt det er at have noget at være fælles om og stolte over. En opbakning som den, erhvervsmandens sender i sit læserbrev, er derfor uendeligt meget værd. Det er uholdbart, hvis bokser og træner selv skal stå for det administrative. Det kan måske lykkes en enkelt gang, men hvis Dina Thorslund skal have mulighed for at koncentrere sig om sporten, må hun finde en ny promotor. Og den opgave er langt nemmere, hvis hun kan demonstrere solid opbakning i baglandet. For selvfølgelig skal verdensmesterskabet forsvares. Og selvfølgelig skal det foregå i Struer denne gang.

Annonce