Annonce
Lemvig

Antal af nye flygtninge kan tælles på én hånd

Formanden for arbejdsmarkeds- og integrationsudvalget i Lemvig Kommune, Kenneth Bro (S), er godt tilfreds med, at der efter planen kun kommer tre flygtninge til kommunen i det nye år. Arkivfoto
Integrationsforening fornemmer, at integrationen af flygtninge i Lemvig Kommune går godt

Lemvig: Antallet af flygtninge, der kommer til Lemvig Kommune i 2020, kan tælles på en enkelt hånd.

Ifølge den seneste opgørelse over fordelingen i det nye år, som Udlændingestyrelsen har lavet, skal Lemvig Kommune modtage tre flygtninge. Det er en stigning i forhold til i år, hvor Lemvig Kommune ifølge fordelingsnøglen skulle modtage to.

- Det er et antal, vi godt kan håndtere. Der kommer formentlig lidt flere, da hverken kvoteflygtninge eller familiesammenføringer er med. Men udgangspunktet er, at de bliver indlogeret og at vi derefter skal finde sprogundervisning og forhåbentlig ordinært arbejde til dem. Indsatsen vil dog blive lidt mere håndholdt, end vi har gjort tidligere, men udgangspunktet er, at de bliver behandlet på samme måde som danske tilflyttere bliver, siger Kenneth Bro (S), der er formand for Lemvig Kommunes arbejdsmarkeds- og integrationsudvalg.

I hele Region Midtjylland skal der modtages 161 flygtninge i det kommende år. Struer Kommune skal modtage fem, mens Holstebro Kommune ifølge prognosen kan se frem til seks flygtninge som nye indbyggere i 2020.

Der er dog langt op til det antal flygtninge, som Lemvig Kommune modtog under det store pres af flygtninge i 2015 og 2016. Dengang kom 69 flygtninge til Lemvig Kommune, og i det tal var personer, som var familiesammenført, ikke medregnet.

- Det er klart, at det er lettere for os at håndtere tre flygtninge i forhold til de 89, som vi stod til at skulle have haft i 2016. Heldigvis kom vi aldrig så højt op, men vi ville formentlig have haft svært ved at håndtere det antal dengang, siger udvalgsformanden.

Hos Integrationsforeningen Lemvig, der har stået for en del af arbejdet med at modtage flygtninge i Lemvig, kan formanden Birgit Kallesøe godt mærke, at der mindre arbejde med integrationen.

- Vi læner os en anelse tilbage, og vi har besluttet os for mere at være en kulturel forening. Mange af de ideer, vi har haft, har vi ikke haft kræfter til, men de er i stedet blevet overtaget af Bo I Lemvig, som vi har et godt samarbejde med, og de gør en stor indsats. Men vi holder stadig fanen højt, siger Birgit Kallesøe.

Integrationsforeningen laver stadig en del arrangementer med blandt andet udflugter, og de er meget populære blandt flygtningene. En skovtur til Klosterhede Plantage trækker nemt 30 deltagere, og busture får ifølge formanden for Integrationsforeningen ofte hurtigt opbakning fra op mod 80 deltagere.

Det er Birgit Kallesøes indtryk, at flygtningene i Lemvig er blevet godt integrerede.

- Mange er ude på arbejdspladser og arbejder som alle andre. Problemet er dog, at de ikke altid får talt så meget dansk, for enten bliver der ikke talt så meget på arbejdspladsernem eller også arbejder de sammen med andre udlændinge, der heller ikke taler så meget dansk i hverdagen, siger Birgit Kallesøe.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Gymnasiet må afskedige to undervisere

Leder For abonnenter

Læserbrev oversvømmer kommunens hjemmeside

Overskriften her er måske nok en stramning. Faktisk findes der kun et enkelt læserbrev på Holstebro Kommunes hjemmeside, men det er også nok til, at man må løfte et øjenbryn og undre sig. Under overskriften "Meninger om Storå oversvømmer dagbladets artikler" skriver kommunens natur- og miljøchef Torben Mølgaard om planerne for at sikre Holstebro mod oversvømmelser og adresserer samtidig nogle af de holdninger og kritikpunkter, forskellige borgere har rejst i artikler i denne avis. Indlægget præsenteres på kommunens hjemmeside netop som et læserbrev, og samme læserbrev har Torben Mølgaard sendt til avisen, som bragte det i sin fulde længde søndag. I avisen er det utvivlsomt et partsindlæg i en debat. Ovenikøbet et indlæg fra en person, som kan udtale sig om emnet med en overbevisende tyngde i kraft af sin stilling. Et meget velkomment læserbrev. Men skal det også opfattes sådan på kommunens hjemmeside? Altså som Torben Mølgaards holdning til debatten og til den kritik, visse kilder har rettet mod kommunens kamp mod oversvømmelserne? Det er svært at se det som andet. Og det åbner for en interessant diskussion: Kan enhver borger nu få adgang til forsiden af kommunens hjemmeside for at debattere aktuelle emner? Kan man få adgang til at bringe et læserbrev, hvis det er kommunens sagsbehandling, man er utilfreds med, eller gælder det kun, hvis det er avisens dækning af en sag, man er uenig i? Gælder muligheden for at få optaget sit læserbrev på kommunens hjemmeside alle, eller skal man være chefansat ved kommunen for at opnå det privilegium? Læserbrevsskribenten tager i sin tekst Holstebro Kommune til indtægt for indholdet med formuleringen: "...så finder Holstebro Kommune, at der er nogle påstande og meninger om mulige løsninger, som ikke kan stå uimodsagt." Måske er der således blot tale om en uheldig håndtering af begrebet læserbrev. Det er måske i virkeligheden information fra kommunen og ikke holdninger fra Torben Mølgaard. Forvirringen er stor, om end vi nu ved, at natur- og miljøchefen er uenig i visse holdningerne til sagen.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];