Annonce
Lemvig

Antal af nye flygtninge kan tælles på én hånd

Formanden for arbejdsmarkeds- og integrationsudvalget i Lemvig Kommune, Kenneth Bro (S), er godt tilfreds med, at der efter planen kun kommer tre flygtninge til kommunen i det nye år. Arkivfoto
Integrationsforening fornemmer, at integrationen af flygtninge i Lemvig Kommune går godt

Lemvig: Antallet af flygtninge, der kommer til Lemvig Kommune i 2020, kan tælles på en enkelt hånd.

Ifølge den seneste opgørelse over fordelingen i det nye år, som Udlændingestyrelsen har lavet, skal Lemvig Kommune modtage tre flygtninge. Det er en stigning i forhold til i år, hvor Lemvig Kommune ifølge fordelingsnøglen skulle modtage to.

- Det er et antal, vi godt kan håndtere. Der kommer formentlig lidt flere, da hverken kvoteflygtninge eller familiesammenføringer er med. Men udgangspunktet er, at de bliver indlogeret og at vi derefter skal finde sprogundervisning og forhåbentlig ordinært arbejde til dem. Indsatsen vil dog blive lidt mere håndholdt, end vi har gjort tidligere, men udgangspunktet er, at de bliver behandlet på samme måde som danske tilflyttere bliver, siger Kenneth Bro (S), der er formand for Lemvig Kommunes arbejdsmarkeds- og integrationsudvalg.

I hele Region Midtjylland skal der modtages 161 flygtninge i det kommende år. Struer Kommune skal modtage fem, mens Holstebro Kommune ifølge prognosen kan se frem til seks flygtninge som nye indbyggere i 2020.

Der er dog langt op til det antal flygtninge, som Lemvig Kommune modtog under det store pres af flygtninge i 2015 og 2016. Dengang kom 69 flygtninge til Lemvig Kommune, og i det tal var personer, som var familiesammenført, ikke medregnet.

- Det er klart, at det er lettere for os at håndtere tre flygtninge i forhold til de 89, som vi stod til at skulle have haft i 2016. Heldigvis kom vi aldrig så højt op, men vi ville formentlig have haft svært ved at håndtere det antal dengang, siger udvalgsformanden.

Hos Integrationsforeningen Lemvig, der har stået for en del af arbejdet med at modtage flygtninge i Lemvig, kan formanden Birgit Kallesøe godt mærke, at der mindre arbejde med integrationen.

- Vi læner os en anelse tilbage, og vi har besluttet os for mere at være en kulturel forening. Mange af de ideer, vi har haft, har vi ikke haft kræfter til, men de er i stedet blevet overtaget af Bo I Lemvig, som vi har et godt samarbejde med, og de gør en stor indsats. Men vi holder stadig fanen højt, siger Birgit Kallesøe.

Integrationsforeningen laver stadig en del arrangementer med blandt andet udflugter, og de er meget populære blandt flygtningene. En skovtur til Klosterhede Plantage trækker nemt 30 deltagere, og busture får ifølge formanden for Integrationsforeningen ofte hurtigt opbakning fra op mod 80 deltagere.

Det er Birgit Kallesøes indtryk, at flygtningene i Lemvig er blevet godt integrerede.

- Mange er ude på arbejdspladser og arbejder som alle andre. Problemet er dog, at de ikke altid får talt så meget dansk, for enten bliver der ikke talt så meget på arbejdspladsernem eller også arbejder de sammen med andre udlændinge, der heller ikke taler så meget dansk i hverdagen, siger Birgit Kallesøe.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kom efter dem. Hårdt

Bedst som man troede, at man havde set det meste, så dukker der endnu en sag op om misbrug af offentlige midler. Denne gang i Forsvaret, hvor anklagemyndigheden mener at kunne bevise, at civile erhvervsdrivende har kunnet bestikke sig til lukrative vedligeholdelseskontrakter betalt af skatteyderne. Sagen - sammen med andre lignende sager - sætter desværre et stort spørgsmålstegn ved, hvor godt det offentlige egentlig har styr på de penge, som borgerne har betroet dem. I Socialstyrelsen kunne Britta Nielsen gennem mange år berige sig selv - og det har udvalgte medarbejdere i Forsvarets Ejendomsstyrelse sandsynligvis også kunnet. To medarbejdere i Forsvaret er allerede tiltalt i en sag, der ligger tre år tilbage. Og yderligere sigtelser kan være på vej i en ny sag, der begyndte med, at en økonomimedarbejder ved et installationsfirma i Holstebro råbte vagt i gevær over for Rigsrevisionen. Midt det mørke og rod som er ved at blive afdækket, kan den tidligere økonomimedarbejder holde hovedet og fanen højt. Det er sandsynligvis takket være ham, at sagerne kommer frem i lyset, så det forhåbentligt bliver muligt også at stille de ansvarlige til ansvar. Desværre ryster sådanne sager ikke bare den enkelte afdeling, hvor svindlen er begået. Den rammer i det her tilfælde hele Forsvaret og alle de mennesker, der er ansat. Det er naturligvis bunduretfærdigt - men mistanken om urent spil er svær at viske bort igen, og derfor er der også kun en løsning, og det er at komme juridisk efter de ansvarlige - og komme efter dem hårdt. Vores samfundsmodel bygger på en høj grad af tillid. Både til hinanden men også til de myndigheder, der forvalter en af verdens højeste skatteprocenter. Forsvinder tilliden, så bliver det både vanskeligere at være borger og myndighed. Heldigvis var det moralske kompas rigtigt indstillet hos den unge mand, der gik til Rigsrevisionen og politiet med sin bekymring. Det kan alle, der læser bare lidt i Rigsrevisionens beretning om sagen, konstatere ved selvsyn.

Annonce