Annonce
Basketball

Anstrengt angreb endte i antiklimaks

Et forceret forsøg på at stjæle pointet til sidst gjorde, at Lemvig Basket stødte på sit tredje nederlag ud af tre mulige. Arkiv: Oliver Pirchert
Efter at have været nede med 12 point vågnede Lemvigs basketdamer op til dåd og halede ind på de dominerende værter fra Aabyhøj. Men en stresset beslutning om at afslutte i for god tid dræbte afslutningsvis spændingen i onsdagens gyser.

Lemvig: Det var en imponerende slutspurt, ligadamerne fra Lemvig satte ind i slutningen af opgøret mod Aabyhøj IF.

Godt fire minutter inde i fjerde periode stod der 64-52 til værterne, og det så ud til, at hjemmeholdet kørte sejren sikkert hjem.

Men et hav af vellykkede afslutninger på straffekast inviterede gæsterne tilbage i kampen.

Blot 46 sekunder resterede, da Lemvigs topscorer Sofia Paska kastede bolden i kurven for anden gang og scorede til 67-66. Aabyhøj svarede igen med to straffekast, der endte i kurven.

Nede med tre point og 23 sekunder tilbage af kampen kunne klubbens nye spiller, Kali Koenig, sørge for en uafgjort stilling, hvis bare hendes tre-point-forsøg ville ryge i kurven.

Efter bare fire sekunders angreb sendte hun dog et forceret skud afsted, som værterne nemt kunne blokere.

- Hun skulle ikke have skudt, men jeg vil ikke give hende skylden. De pressede op, og tilfældigvis var det bare Kali, som stod med bolden. Vi skulle bare have været klogere og brugt tiden mere fornuftigt, fortæller en tydeligt skuffet chefcoach Ivana Udovalieva.

Løbet var kørt. Aabyhøj tiltuskede sig et par straffekast og vandt med 71-66.

Annonce

Kampen i tal

Aabyhøj IF - Lemvig Basket 71-66 (21-14) (15-20) (21-14) (14-18)

Dameligaen

Topscorere fra Aabyhøj: Caroline Tindal Wich 21, Alberte Rimdal 17, Ida Mark Krogh 10.

Topscorere fra Lemvig: Sofia Paska 23, Kali Koenig 15, Julia Pöcksteiner 12.

For mange rebounds

I første omgang skulle Aabyhøj dog aldrig have fået lov til at spille sig så sikkert i front, understreger Lemvigs coach.

De fik nemlig ofte foræret de offensive rebounds. 24 gange kunne de grønklædte værter bare snuppe bolden igen efter et mislykket skudforsøg.

- Det var som om, vi bare forventede at få bolden igen uden at gøre den store indsats. Det kom til at blive afgørende, siger Ivana Udovalieva, der har tabt alle tre kampe som Lemvigs nye chefcoach.

Hun har et afklaret forhold til den svære sæsonstart.

- Jeg ved da godt, at folk vil sige - nå, så tabte de da igen - men det, som de ikke ser, er den gode udvikling, spillerne har været igennem. Så snart vi får styr på de sidste elementer i vores spil, vil vi kunne levere på et meget højt niveau, siger coachen.

Nu venter der en pause på knap to uger. Lemvig spiller næste gang mod BMS Herlev Wolfpack på hjemmebane den 23. oktober klokken 18.30.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Den bedste vaccination

75 år er lang tid. Det er en menneskealder - og mere skal der måske ikke til, for at glemslen om Holocausts rædsler slår igennem. I går var det 75 år siden, at russiske soldater befriede Auschwitz, og ingen længere kunne benægte det vanvid og massemord, som tyskerne havde sat i system på Europas jøder. I dag ser vi over hele Europa desværre nye angreb på jøder. Vi har set det senest i Danmark, hvor en jødisk kirkegård i Randers er blevet vandaliseret, og hvor jødiske medborgere har fået sat gule stjerner på deres postkasser. Der er naturligvis langt fra manglende respekt og hærværk fra historieløse højreradikale til nye koncentrationslejre. Men den antisemitisme, som man skulle tro, verden for evigt var blevet vaccineret mod med Anden Verdenskrig, trives desværre stadig. Det gør den i Danmark, og det gør den ude i verden. I et indlæg i nyhedsmagasinet Der Spiegel advarer den tyske udenrigsminister, Heiko Maas, ligefrem om, at fornærmelser og angreb på jøder er blevet dagligdags forekommende, og at næsten hver anden jøde i Tyskland har overvejet at forlade landet. Truslen mod den jødiske befolkning kommer mange steder fra. Den kommer fra højreradikale, den kommer fra muslimer, og den er sågar tidligere også set komme fra venstrefløjen, hvor man har sympatiseret med og økonomisk støttet grupperinger, der mest af alt ønskede staten Israel opløst. I alt seks millioner jøder blev myrdet under Anden Verdenskrig. Langt de fleste i udryddelseslejre som Auschwitz, der lå i det sydlige Polen. Og når antisemitismen viser sit grimme ansigt igen, så er det ikke kun et problem for den jødiske befolkning. Den er vores alles problem. Den viser, at vi ikke lært en dyt af historien, at vi stadig er nødt til at minde om rædslerne fra koncentrationslejrene, og hvad galoperende vanvid kan føre til. 75-året for befrielsen af Auschwitz og enden på Holocaust er en glimrende lejlighed til at genfortælle historien - og minde hinanden om, at den bedste vaccination mod gentagelse af fortidens dumheder og den stigende antisemitisme er at huske fortiden.

Danmark

Mette F: Østdanmark skal betale mere for et land i balance

112

Stjal dåseøl og mad fra båd

Annonce