Annonce
Basketball

Anstrengt angreb endte i antiklimaks

Et forceret forsøg på at stjæle pointet til sidst gjorde, at Lemvig Basket stødte på sit tredje nederlag ud af tre mulige. Arkiv: Oliver Pirchert
Efter at have været nede med 12 point vågnede Lemvigs basketdamer op til dåd og halede ind på de dominerende værter fra Aabyhøj. Men en stresset beslutning om at afslutte i for god tid dræbte afslutningsvis spændingen i onsdagens gyser.

Lemvig: Det var en imponerende slutspurt, ligadamerne fra Lemvig satte ind i slutningen af opgøret mod Aabyhøj IF.

Godt fire minutter inde i fjerde periode stod der 64-52 til værterne, og det så ud til, at hjemmeholdet kørte sejren sikkert hjem.

Men et hav af vellykkede afslutninger på straffekast inviterede gæsterne tilbage i kampen.

Blot 46 sekunder resterede, da Lemvigs topscorer Sofia Paska kastede bolden i kurven for anden gang og scorede til 67-66. Aabyhøj svarede igen med to straffekast, der endte i kurven.

Nede med tre point og 23 sekunder tilbage af kampen kunne klubbens nye spiller, Kali Koenig, sørge for en uafgjort stilling, hvis bare hendes tre-point-forsøg ville ryge i kurven.

Efter bare fire sekunders angreb sendte hun dog et forceret skud afsted, som værterne nemt kunne blokere.

- Hun skulle ikke have skudt, men jeg vil ikke give hende skylden. De pressede op, og tilfældigvis var det bare Kali, som stod med bolden. Vi skulle bare have været klogere og brugt tiden mere fornuftigt, fortæller en tydeligt skuffet chefcoach Ivana Udovalieva.

Løbet var kørt. Aabyhøj tiltuskede sig et par straffekast og vandt med 71-66.

Annonce

Kampen i tal

Aabyhøj IF - Lemvig Basket 71-66 (21-14) (15-20) (21-14) (14-18)

Dameligaen

Topscorere fra Aabyhøj: Caroline Tindal Wich 21, Alberte Rimdal 17, Ida Mark Krogh 10.

Topscorere fra Lemvig: Sofia Paska 23, Kali Koenig 15, Julia Pöcksteiner 12.

For mange rebounds

I første omgang skulle Aabyhøj dog aldrig have fået lov til at spille sig så sikkert i front, understreger Lemvigs coach.

De fik nemlig ofte foræret de offensive rebounds. 24 gange kunne de grønklædte værter bare snuppe bolden igen efter et mislykket skudforsøg.

- Det var som om, vi bare forventede at få bolden igen uden at gøre den store indsats. Det kom til at blive afgørende, siger Ivana Udovalieva, der har tabt alle tre kampe som Lemvigs nye chefcoach.

Hun har et afklaret forhold til den svære sæsonstart.

- Jeg ved da godt, at folk vil sige - nå, så tabte de da igen - men det, som de ikke ser, er den gode udvikling, spillerne har været igennem. Så snart vi får styr på de sidste elementer i vores spil, vil vi kunne levere på et meget højt niveau, siger coachen.

Nu venter der en pause på knap to uger. Lemvig spiller næste gang mod BMS Herlev Wolfpack på hjemmebane den 23. oktober klokken 18.30.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

75-årig omkommet i drukneulykke

Leder For abonnenter

Lad briterne komme ud og lad os komme videre

Fredagens fintælling efter parlamentsvalget i Storbritannien torsdag kunne umuligt rokke ved den overbevisende sejr til Boris Johnson og hans konservative parti. Absolut flertal i Underhuset betyder, at briterne og resten af EU nu sandsynligvis endelig kan komme videre. Brexit bliver en realitet inden udgangen af januar. Det er briternes valg - først ved brexit-afstemningen for tre år siden - og nu igen ved at give de politikere, som lover en hurtig afklaring, et klart flertal. Udtrædelsen af EU er grundlæggende en sørgelig beslutning, som giver både briterne alle os andre masser af udfordringer. Men det er også en demokratisk beslutning, og det skal man selvfølgelig respektere. Tilbage står kun at få det til at ske. Uanset om man er tilhænger eller modstander af EU - eller for eller imod briternes ønske om at forlade samarbejdet - kan man nu glæde sig over udsigten til at slippe ud af det tåbelige ingenmandsland, det internationale samarbejde har befundet sig i alt for længe. Også her i området har især erhvervslivet sukket efter en afgørelse. Den ser nu ud til at være faldet, og vi kan alle sammen begynde at indrette os efter fremtiden. Briternes beslutning har store konsekvenser for fiskeriet og for de virksomheder, der eksporterer til området. Men det får også indflydelse på danske virksomheder, som arbejder inden for samme område, som britiske eksportvirksomheder. Blandt andet inden for landbruget handler det derfor nu om at udnytte de ekstra muligheder, som brexit skaber. Hvis briterne får sværere ved at eksportere til EU, åbner det muligheder for, at andre kan få en større bid af kagen. En fornuftig samarbejdsaftale bliver afgørende for briterne, mens den i sidste ende næppe kommer til at rokke meget ved den enkelte danskers hverdag. For erhvervslivet handler det mest af alt om stabilitet, og den har vi nu udsigt til for første gang i flere år.

112

Kiosk ramt af indbrud

Annonce