Annonce
Struer

Ansatte skal testes for smitte

Fra 1. september begynder Struer Kommune at teste de ansatte i ældresektoren for Covid-19 smitte hver 6. uge. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Struer Kommune gør klar til ny standard fra 1. september: Alle ansatte i ældresektoren bliver testet for Covid-19 hver 6. uge på de enkelte ældrecentre
Annonce

Struer: Ældresektoren i Struer Kommune holder fast i at undgå, at de svageste ældre rammes af Covid-19.

Det sker blandt andet ved en høj grad af hygiejne, afstand og ikke mindst at holde foden på bremsen i forhold til åbningen af fælles aktiviteter. Lige nu sker det, mens antallet af smittede igen stiger i dele af landet. Lokalt havde 31 af borgerne i Struer Kommune været ramt af Covid-19, da tallene blev gjort op 31. juli, og  5. august var der registreret fire nye tilfælde.

Så helt grundlæggende siger centerchef Tina Holmgaard, Sundhed og Omsorg ved Struer Kommune, at forholdsreglerne er truffet i en erkendelse af, at det desværre har lange udsigter at få has på Covid-19.

- Vores arbejde på sundhedsområdet har fokus på, at den her virus ikke bare forsvinder. Vi har, synes jeg, været gode til at pleje og hjælpe de ældre, der har været smittet. Helt overordnet handler det fortsat om at skærme de svageste fra virus og at få ansatte, beboere og pårørende til at leve i en ny virkelighed, hvor virus vil være til stede i samfundet i et stykke tid endnu, siger Tina Holmgaard.

Annonce

Giver god mening

Et nyt tiltag bliver en decentralisering af testen for Covid-19 fra 1. september. Her får kommunen mulighed for selv at teste alle ansatte på ældreområdet, og det vil ske hver 6. uge.


Det giver god mening og er en mulighed for at fange eventuel smitte. Samtidig gør det hele testprocessen enklere, at vi ikke skal have inddraget forskellige myndigheder.

Tina Holmgaard, centerchef, Sundhed og Omsorg, Struer Kommune


Om kort tid skal sygeplejersker fra de enkelte centre uddannes til at udføre test, og Tina Holmgaard ser frem til decentraliseringen af testmulighederne.

- Det giver god mening og er en mulighed for at fange eventuel smitte. Samtidig gør det hele testprocessen enklere, at vi ikke skal have inddraget flere forskellige myndigheder, siger Tina Holmgaard.

Skulle der opstå lokale udbrud af smitte i kommunen, der vurderes som bekymrende, vil kommunen blive kontaktet af Styrelsen for Patientsikkerhed.

Herefter kan kommunen afgøre, hvilke forholdsregler, der skal træffes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Ekstra julegave som tak for indsatsen

Annonce