Annonce
Struer

Ansøgninger samlede støv

I løbet af 2020 var det stort set umuligt at komme igennem med en ansøgning om hjælp til indkøb af en handicapbil i Struer Kommune. Arkivfoto: Ernst van Norde
Ansøgerne måtte se langt efter hjælp til indkøb af en handicapbil.
Annonce

Struer: Struer Kommune havde i løbet af 2020 svært ved at overholde tidsfristerne, når en borger søgte om støtte til køb eller indretning af handicapbil.

Social-, sundheds- og arbejdsmarkedsudvalget indførte derfor en ordning, som de blandt andet har haft gode erfaringer med i en helt anden af kommunens afdelinger, da der skulle strammes op på kommunens behandling af byggesager.

Forvaltningen skulle tænde det røde lys, når sagerne havde overskredet en vis tidsfrist, og det gule, når det var ved at brænde på.

Teknik-, miljø og klimaudvalget kunne på den måde følge udviklingen, og social-, sundheds- og arbejdsmarkedsudvalget har nu fået samme mulighed i forbindelse med en oversigt over, hvordan det går med at få ekspederet en ansøgning om diverse hjælpemidler til borgere i knibe.

Annonce

Skred i bunken

Af den seneste opgørelse fremgår det, at Struer Kommune fik i alt 348 ansøgninger om støtte til hjælpemidler i løbet af december 2020. Af disse var 46 på venteliste ved årsskiftet.


Helt nødvendige hjælpemidler i forbindelse med for eksempel en udskrivning fra sygehuset bliver ekspederet med det samme.

Anne Kirstine Bøge Petersen (SF), formand, social-, sundheds- og arbejdsmarkedsudvalget, Struer Kommune .


Desuden får Struer Kommune cirka 220 henvendelser per telefon, og forvaltningen anslår, at cirka halvdelen bliver indfriet uden problemer og med det samme.

- Helt nødvendige hjælpemidler i forbindelse med for eksempel en udskrivning fra sygehuset bliver ekspederet med det samme, forsikrer formanden for social-, sundheds- og arbejdsmarkedsudvalget, Anne Kirstine Bøge Petersen (SF).

Det er specielt ansøgningerne om hjælp til en handicapbil, der har været problemer med.

I december var tidsfristen overskredet i fem tilfælde, men forvaltningen forsikrede, at der var aflagt hjemmebesøg i fire af de fem tilfælde, og at der var skred i bunken.

I januar var der da også kun et enkelt tilfælde på listen over sager, hvor tidsfristen var overskredet i forbindelse med en ansøgning om støtte til indkøb af bil, og så var tidsfristerne overskredet i forbindelse med ansøgninger om støtte til personlige hjælpemidler.

- Det er noget, vi holder øje med, forsikrer formanden for social-, sundheds- og arbejdsmarkedsudvalget, Anne Kirstine Bøge Petersen (SF).

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro

Højst 20 kilometer til en test og særlige planer for skolerne: Her er den omfattende testplan for genåbning

Danmark

Politikere er ikke i særlig kategori: Middelfarts 46-årige borgmester lod sig covid-19-vaccinere på samme tid som plejehjemsbeboere

Annonce