Annonce
Struer

Anonym giver står bag stor gave til friplejehjem

Således ser det ud, når man cykler samtalecykel. Privatfoto
Beboerne på Asp Friplejehjem har fået sig en såkaldt duo-samtalecykel, hvilket - selvfølgelig - blev fejret med champagne

Asp: Personale og beboere på Asp Friplejehjem kunne tidligere på ugen indvie det, der helt officielt kaldes en duo-samtalecykel. Det fortæller forstander på friplejehjemmet i Asp Ane Hyldahl Brændsgaard.

- Det er en cykel, hvor man sidder ned ved siden af hinanden, og hvor begge kan træde og har et styr at holde ved, forklarer hun.

Normalt ville de have holdt en lille fest ved sådan en begivenhed - "vi er gode til at fejre ting, også små ting", som Ane Hyldahl Brændsgaard udtrykker det, men den slags har coronaen jo sat en stopper for.

De 17 beboere samt det personale, som var på arbejde tirsdag formiddag, hvor indvielsen fandt sted, måtte derfor "nøjes" med hinandens selskab samt champagne, slik og kransekage.

En beboer og en fra personalet kørte, som man også kan se på billedet, helt ceremonielt den nye samtalecykel igennem et bånd, hvorefter flere øvrige beboere også kunne få en prøvetur. - De ældre syntes rigtig godt om den, og det er bare dejligt at kunne komme ud og gøre noget, siger Ane Hyldahl Brændsgaard.

Det er en fantastisk gave at få, og det kommer til at gøre en stor forskel for beboerne. Vi er meget taknemlige for, at der findes mennesker, som vil støtte op om vores friplejehjem på den her måde.

Ane Hyldahl Brændsgaard, forstander, Asp Friplejehjem

Vind i håret

Det med at komme ud i den friske luft, få vind i håret, mærke, at der er lidt fart på, opleve noget. Det betyder meget og måske endnu mere lige nu, lyder det fra forstanderinden i Asp.

Og så får man i tillæg bare nogle gode samtaler, når man sidder der på cyklen sammen med hinanden.

Ideen er, at beboerne kan få nogle kortere ture ud i lokalområdet og måske endda komme forbi, hvor de tidligere har haft gård eller er vokset op. Og så er det jo bare også en rigtig god måde at holde gang i benene på.

Asp Friplejehjem har kunnet købe cyklen, fordi stedet har modtaget 55.000 kroner fra en giver, der gerne vil være anonym, og som havde et ønske om at give noget, der kunne give noget værdi til beboerne.

- Det er en fantastisk gave at få, og det kommer til at gøre en stor forskel for beboerne. Vi er meget taknemlige for, at der findes mennesker, som vil støtte op om vores friplejehjem på den her måde, siger Ane Hyldahl Brændsgaard.

Annonce
Holstebro

Onsdag åbnes der for vaccination uden tidsbestilling

Danmark

Tirsdagens coronatal:Yderligere 810 personer er testet coronapositive

Annonce
Annonce
Annonce
Struer For abonnenter

Mand varetægtsfængslet: Afviser voldtægt, men erkender samleje med sin 16-årige datter, der blev gravid

Kultur For abonnenter

Nostalgi-festivalen er aflyst: Det kan du gøre med billetten

Vestjylland

Politiets telefonnummer bruges af svindlere: Snyder sig til penge og personnumre

Erhverv

Det er blevet sjovere at være chef i Sinnerup: Stor forløsning at tjene penge igen

Lemvig For abonnenter

Lemvig Kommune bruger millioner på sikkerhedsvagter for at beskytte de ansatte

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Struer

Opbakning fra biografdirektøren: Det er 20 år siden, jeg kom til byen og undrede mig over, at der ikke blev bygget boliger på havnen

Struer

Visioner om ny bydel: Venstre klar til et opkøb af slagteriet

Danmark

Jimmy er manden bag dramatisk ugleredning: - Selvom man er stor og skaldet og har masser af tatoveringer, kan man godt være blød indeni

Holstebro

Tirsdagens coronatal: Smitten er stabil - undtagen Nørreland

Debat For abonnenter

Det må så koste millioner - de ansattes sikkerhed må man ikke spille hasard med

Holstebro

Nyt om Maren: Så lang tid går der som minimum, før hun rejses igen

Annonce